26 nov. 2017

Hoe herken je nep reviews?

11/26/2017 6 Comments
nep reviews

Ik lees altijd graag reviews van producten door andere mensen. Want er gaat niets boven de ervaringen van andere consumenten vind ik. Maar hoe zit het met nep reviews?

Niet alle reviews zijn eerlijk


Want helaas zijn niet alle reviews eerlijk. Of geschreven door een echte consument.

Soms is een positieve review geschreven door een pr-bedrijf met als doel het bedrijf te promoten. 

Of is het een review in ruil voor een gratis product.

Hoe kun je nep reviews herkennen?


Hoewel je nep reviews hebt in alle soorten en maten, zijn er een aantal dingen die je kunnen waarschuwen dat je misschien met een nep review te maken hebt.

  1. De schrijver van de review is bijna overdreven enthousiast. Er wordt veel gegooid met superlatieven als 'geweldig' en 'het allerbeste product ooit'.
  2. Als een review heel algemeen is, en eigenlijk toepasbaar kan zijn op allerlei producten. Bijvoorbeeld: 'Ik heb dit product gisteren besteld en vandaag ontvangen. Ik ben er heel blij mee.' 
  3. De review is overdreven negatief. Dat kan natuurlijk ook! Bijvoorbeeld om een concurrent flink af te kraken. Ook hierbij wordt vaak met sterke woorden gegooid, zoals 'waardeloos' en 'hartstikke slecht'.
  4. De product naam wordt keer op keer op keer genoemd. Op het overdrevene af.
  5. Aan het eind van de review wordt een discount code gegeven. Dit kan een teken zijn dat de reviewer is ingehuurd door het bedrijf dat het product maakt/verkoopt.
  6. Als er ineens een hoos aan reviews verschijnt over hetzelfde product, dan kan dit een teken zijn dat bedrijven mensen hebben betaald voor hun reviews. Ik zie dit regelmatig in Blogland. Een tijdje terug schreef bijvoorbeeld bijna iedere blogger over hangmatten.
  7. Check de reviews van een product op meerdere website. Als een product op 1 site 100 reviews heeft, en op een vergelijkbare site 0 dan zou er ook sprake kunnen zijn van nep reviews.

Google de review en de reviewer

Naast bovenstaande alarmbellen kun je nog wat research doen om te kijken of de review eerlijk is.

Kopieer een specifieke zin uit de review en google die. Soms zie je dan dat dezelfde review op meerdere sites is gepubliceerd. Ook dat kan een teken zijn dat het een nep review is. De reviewer is ingehuurd om hem te schrijven.

Google de persoon die de review heeft geschreven! 

Waar let jij op bij reviews?

Blijf op de hoogte van nieuwe posts! Neem een gratis emailabonnement op Review Eerst!

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

15 okt. 2017

Contaclenzen online kopen: is dat voordeliger?

10/15/2017 3 Comments
online lenzen kopen

Tegenwoordig is het heel makkelijk om even contactlenzen te kopen. Je vindt ze zelfs bij de Hema en de Kruidvat.

Zelf heb ik dat nog nooit gedaan, omdat ik het toch een beetje eng vind. Maar dat heeft wel als consequentie dat ik volgens mij relatief veel betaal voor mijn torische lenzen van het merk Byo Promedics:

325,- voor 6 paar maandlenzen bij een lokale opticien in Varsseveld.

Maar is dat ook echt zo?

Laten we het eens vergelijken met de contactlenzen van lens2day.nl, toplenzen, onlinehorenenzien en Specsavers.

Online lenzen kopen


Ik heb zachte maandlenzen, met een cilinder er in. Zes paar torische contactlenzen van lens2day.nl voor zo wel het linker- als het rechter oog kosten slechts 89,-. Het verschil is werkelijk dramatisch groot vind ik.

89,- 

Voor de zekerheid heb ik daarom vervolgens de allerduurste torische maandlenzen van lens2day in mijn mandje gedaan. Maar zelfs dan ben ik maar 156,- kwijt. Dat is nog steeds bijna de helft goedkoper dan als ik ze bij de plaatselijke opticien koop.
156,-
Als ik specifiek zoek op mijn merk lenzen: Byo promedics dan kom ik bij bijvoorbeeld onlinehorenenzien.nl uit op 101,95. En bij toplenzen.nl ben ik 89,- kwijt.

Lenzen kopen bij een keten als Specsavers


Tot dusver zijn lenzen die je online koopt dus veel goedkoper dan een plaatselijke opticien. Maar hoe zit het als je maandlenzen koopt bij een keten zoals bijvoorbeeld Specsavers? Ik heb de gegevens van mijn lenzen ingevoerd bij Specsavers en gekeken wat ik daar kwijt zou zijn voor torische maandlenzen. Dan kom ik op 96,-.

Wat kost een oogmeting


Het nadeel van online lenzen kopen is dat je er geen oogmeting bij hebt. Je moet dus al een 'recept' hebben om lenzen te kunnen bestellen. Stel nou dat je een oogmeting wilt doen om vervolgens online lenzen te kopen. Bij de meeste opticiens zijn oogmetingen gratis, maar natuurlijk wel met het idee dat je daarna daar lenzen of een bril koopt. Ze zullen je niet de gegevens voor je lenzen/bril gratis meegeven.

De vraag is dus: wat kost een losse oogmeting? 

Het viel nog niet mee om een bedrag te vinden. Want de meeste opticiens adverteren met gratis oogmetingen. Maar het schijnt dat je voor een oogmeting moet rekenen op een bedrag tussen de 17,50 en 35,-.

Dan ben je dus nog steeds goedkoper uit als je je lenzen online bestelt.

Mijn conclusie


Het spijt me te moeten zeggen dat lenzen kopen bij mijn plaatselijke opticien echt veel duurder is dan online lenzen bestellen. Dat vind ik jammer, want ik gun die man de klandizie. Maar het prijsverschil is dermate groot dat ik toch neig naar online lenzen bestellen.

Ik zou dan bijvoorbeeld hem nog wel kunnen betalen voor een oogmeting. Maar ook wat dat betreft neig ik naar een gratis oogmeting bij Specsavers en dat ik daar dan mijn lenzen koop. Het bedrag dat ik daarmee bespaar is dermate groot dat ik het niet kan negeren.

In antwoord op de vraag in de titel van deze post:

'Ja contactlenzen online kopen is meestal voordeliger. Zelfs als je rekening houdt met de kosten van een oogmeting. Maar als je lenzen bij een keten als Specsavers koopt liggen de prijzen dichtbij elkaar.' 


Wat zijn jullie ervaringen met online lenzen kopen?


Ik hoor heel graag wat jullie ervaringen zijn met online lenzen kopen. En hoe doe je dat wat betreft je oogmeting?

Blijf op de hoogte van nieuwe posts! Neem een gratis emailabonnement op Review Eerst!

Bron afbeelding: Shutterstock

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

8 okt. 2017

iPhone cases: nieuw smartphone hoesje nodig voor mijn iPhone6

10/08/2017 2 Comments
iphone case

Ik was tevreden met mijn iPhone5c. Maar hij had maar heel weinig geheugen: 8 Gigabyte. En die zat vol. En wat ik ook van mijn iPhone afgooide, het geheugen bleef vol. Daardoor kon ik geen foto's meer maken met mijn smartphone.

Dit was echt een probleem voor mij, want ik gebruik mijn smartphone ook als fototoestel, en maak vaak foto's voor mijn blogs.

Kon niet wennen aan android

In eerste instantie besloot ik mijn Wiley Fox smartphone te gebruiken. Maar ik kon niet goed wennen aan het android systeem. Daarom koos ik uiteindelijk toch weer voor een iPhone. Maar dan wel eentje met 16 gigabyte geheugen. Ik koos voor een refurbished model om de kosten te drukken.

iPhone6: hoesje nodig ter bescherming

Inmiddels ben ik heel blij met mijn iPhone6. Maar ik wilde wel een hoesje hebben om hem te beschermen. Dingen vallen bij mij namelijk nog wel eens op de grond. En ik wilde beslist niet zelf de oorzaak zijn van een kapotte iPhone.

Als het om iPhone-cases gaat heb je net als bij android de keuze uit:

  • Flip cases
  • Book cases
  • Sleeves
  • Een case alleen voor de achterkant

iPhone in book case model

Zelf kies ik altijd voor een iPhone case in book case model. De reden is dat mijn iPhone daar helemaal in zit. Bovendien vind ik het handig dat iPhone book case hoesjes ruimte hebben voor pasjes. Ik heb bijvoorbeeld altijd een bibliotheekpasje en mijn Yellowbrick pasje in mijn iPhone hoesje zitten.

Mijn vorige iPhone case was een bruin hoesje in leerlook. Dit keer koos ik weer een bloemen iPhone case. Ik kon het het niet laten. Hoewel ik eigenlijk meer een hoesje vind voor de zomer. Maar ik vond de bloemetjes zo mooi.


iPhone case met bloemetjes: product omschrijving

  • Hij sluit met een magneet
  • Er is ruimte voor 3 pasjes
  • De iPhone is zowel aan de voor- als achterkant goed beschermd
  • Er zitten uitsparingen in voor oortjes en om foto's te maken
Het enige wat ik er minder mooi aan vind is de turquoise kleur aan de binnenkant. Ik vind dat niet zo'n mooie kleur. Maar dat had ik niet gezien toen ik het hoesje kocht. En om het hoesje nou voor de kleur terug te sturen vind ik teveel gedoe.

iphone case

iphone6 case

Conclusie

Ik vind een iPhone case, oftewel een hoesje voor een smartphone erg belangrijk. Het is toch een extra beschermlaag. Mijn persoonlijke voorkeur is een bookcase model.

Ik kocht mijn hoesje bij iphonehoesjes.nl en hij kostte me 14,95.

Wat is jouw favoriete model smartphone hoesje?

Blijf op de hoogte van nieuwe posts! Neem een gratis emailabonnement op Review Eerst!

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

2 okt. 2017

Refurbished iPhone kopen

10/02/2017 7 Comments
refurbished iphone
Doordat ik niet goed kon wennen aan mijn Wiley Fox, en heimwee had naar mijn iPhone, besloot ik om er eentje refurbished te kopen.

Want van de nieuwprijs van iPhones krijg ik een rolberoerte. Zoveel geld wil ik gewoon niet uitgeven aan een smartphone.


Hoe vind je een refurbished iPhone


Ik heb simpelweg refurbished iPhone gegoogled. En kwam terecht op de website van Mobico. Ik koos voor hen omdat ik daar de goedkoopste refurbished iPhone vond, en omdat de website zichzelf wees.

Als een website onoverzichtelijk is,  haak ik af. Maar bij Mobico verliep het zoekproces en bestellen soepel, en zonder gedoe. Ik kocht daar mijn iPhone 6 voor 319,65. Nog steeds een flink bedrag voor mij.


Het resultaat: mijn reburbished iPhone 6.


Ik bestelde mijn iPhone6 op vrijdagmiddag. Meteen de volgende zaterdagochtend werd hij aangetekend bezorgd! Een hele snelle levering dus, wat trouwens ook één van de redenen was dat ik voor Mobico koos.

De iPhone zat in een keurig doosjes, en er zaten zelfs nog oordopjes bij. De iPhone zag er als nieuw uit, en voldeed aan de beschrijving op de website van Mobico. Dus geen tegenvallend product gelukkig.

Inmiddels heb ik de iPhone 3 weken in gebruik en ik ben er heel blij mee. Hij doet het prima, en er zitten geen vervelende gebreken aan.

Refurbished iPhone versus marktplaats


Omdat ik een nieuwe iPhone te duur vind, koos ik een refurbished iPhone en kocht die bij een officieel bedrijf. Ik kocht bewust niet via marktplaats om de volgende redenen:


  • Ik wilde garantie op de kwaliteit hebben. Ik heb nu een garantie van 2 jaar. Dat stelt me gerust. Als de iPhone stuk gaat kan ik er mee terug.
  • Ik wilde zeker weten dat de iPhone goed werkte, en ik heb er zelf niet veel verstand van. Verkopers kunnen mij dus van alles wijsmaken.
  • Een iPhone is zelfs tweedehands een dure aankoop. Daarom koos ik in dit geval voor de zekerheid van een bedrijf in plaats van een particulier.


Conclusie 


Ik ben heel tevreden met mijn refurbished iPhone en ook over de service van Mobico.


Blijf op de hoogte van nieuwe posts! Neem een gratis emailabonnement op Review Eerst!

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

3 sep. 2017

Aardbei dessertsaus Jumbo alternatief voor Tova?

9/03/2017 1 Comments
aardbei dessertsaus Jumbo
Een tijdje geleden werd de Tova dessertsaus 'vernieuwd'. Er zitten nu dikke klonten aardbei in, het flesje is kleiner en de prijs ging omhoog.

Ik vond de vernieuwing dus niet echt een verbetering, hoewel de 'echte' aardbeien natuurlijk op zich luxe zijn. Maar ik vond de oude dessertsaus lekkerder.

Lees hier mijn post over de vernieuwde Tova.

Dus toen ik bij de Jumbo een aardbei dessertsaus tegenkwam in het 'oude flesje' van de Tova nam ik die mee. Ik hoopte dat deze aardbei dessertsaus zou lijken op de oorspronkelijke Tova saus.


Aardbei dessertsaus Jumbo


De aardbei dessertsaus van de Jumbo kost 1,19. Daarvoor krijg je 260 gram saus.


Even ter vergelijking: Hero Tova Aardbeien Dessertsaus kost 1,25 en dan krijg je maar 125ml.

De Jumbo versie is dus echt veel goedkoper.

Aardbei dessertaus Jumbo: ingrediënten


  • aardbei 50%
  • suiker, glucuse-fructosesiroop
  • voedingszuur: citroenzuur
De ingrediënten van de Hero dessertsaus zijn exact hetzelfde. Ook daarin zit 50% aardbei. 

Ik had verwacht dat het meer zou zijn, omdat er echte aardbeien in zitten. Sterker nog, er zit meer suiker in de Hero dessertsaus dan in de versie van de Jumbo: 9,9 gram in die van Hero versus 9,4 in die van de Jumbo.

In de dessertsaus van Hero zitten ook nog eens meer calorieën.

Mijn conclusie over de Jumbo aardbei dessertsaus


De aardbei dessertsaus van Jumbo is een veel goedkoper alternatief voor de aardbei dessertsaus van Hero. Bovendien zit er minder suiker in, en minder calorieën.

Wel vind ik dat de dessertaus van Hero iets meer naar echte aardbeien smaakt dan die van de Jumbo.

Praktische informatie over de Jumbo aardbei dessertsaus


Je kunt de aardbei dessertsaus van de Jumbo online kopen of bij je plaatselijke Jumbo.


Blijf op de hoogte van nieuwe posts! Neem een gratis emailabonnement op Review Eerst!

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

20 aug. 2017

Smartphone hoesje: Booktype Tree of Hope

8/20/2017 1 Comments

Dankzij een prijsvraag won ik een smartphone hoesje van telefoonhoesjesXL. Inmiddels gebruik ik dit hoesje ruim 8 maanden, dus tijd voor een review van dit hoesje.


Booktype Tree Of Hope voor een iPhone 5c 


Ik wil altijd graag een smartphone hoesje in de vorm van een mapje/boek. Het zijn namelijk toch vaak de schermpjes van smartphones die stuk gaan. Dus ik snap nooit zo goed wat het nut is van een smartphone hoes die alleen de achterkant van een mobieltje bedekt.

Om die reden koos ik de Booktype Tree of Hope. Dat is een bruin smartphone hoesje, met in het 'leer' bloemen gedrukt. De prijs van dit hoesje was 14,99. Maar ik kreeg hem dus gratis.

Omschrijving hoesje


Dit smartphone hoesje heeft links ruimte voor 3 creditcards. En daar achter zit ook nog ruimte om dingen in te doen. Het hoesje sluit met een gesp die magnetisch is.



Inmiddels is het leer wat beschadigd. Ook zit er een stukje draad los. Helaas zijn de beschadigingen ook echt wel zichtbaar, want ze zitten aan de voorkant van het hoesje.


Mijn conclusie over dit smartphone hoesje


Ik ben nog steeds wel tevreden over het model van dit hoesje, maar de beschadigingen vind ik lelijk. Een ander groot nadeel is dat mijn smartphone, een iPhone5c er aan vast geplakt zit. Ik zou hem er echt helemaal van af moeten scheuren om een nieuw hoesje in gebruik te nemen.

Anderzijds kun je voor 14,95 misschien ook niet meer verwachten van een hoesje.

Inmiddels ben ik me toch aan het oriënteren op een ander hoesje. Ik kwam daarbij de site knaldeals.com tegen, waar ze diverse leuke hoesjes hebben.

Zoals deze, die ook nog eens geschikt is als portemonnee:

Wiley Fox smartphone hoesje gekocht bij Knaldeals


Ook hebben ze daar hoesjes voor de Wiley Fox smartphone die ik begin dit jaar mocht testen. Dat vond ik leuk om te zien, want ik kom niet zo vaak hoesje tegen voor dit merk.

Op dit moment gebruik ik mijn iPhone5c voor dagelijkse dingen, en mijn Wiley Fox voor foto's. Het geheugen van mijn iPhone5c zit helaas tsjokvol, en is ook niet leeg te maken. Dus eigenlijk overweeg ik om definitief over te stappen naar Wiley Fox.

Ik kocht een Wiley Fox hoesje maar het bleek te klein. Maar ik kreeg zonder problemen mijn geld terug. Prima service dus.

Wat is jouw favoriete model smartphone hoesje?


Blijf op de hoogte van nieuwe posts! Neem een gratis emailabonnement op Review Eerst!

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

6 aug. 2017

Hondendrinkset draagbaar van de Action

8/06/2017 3 Comments
hondendrinkset draagbaar

Na de lunch laat ik altijd ons hondje Trixie uit. De wandeling neemt al gauw 45 minuten in beslag. In de zomer vind ik het dan belangrijk dat ze onderweg kan drinken.

Draagbare hondendrinkset


Ik nam daarom altijd een bakje met een dekseltje mee, maar dat vond ik niet ideaal. Dus toen ik bij de Action een handige fles + drinkbakje in één tegenkwam kocht ik hem.

Bij de Action noemen ze dit een draagbare hondendrinkset.


hondendrinkset draagbaar action


Mijn ervaringen met deze drinkfles voor honden


Wat ik er handig aan vind is dat je automatisch een bakje bij je hebt waar de hond uit kan drinken. De dop van de fles zit in het bakje. Dus je schroeft de hondenfles als het ware in het bakje. 

Het bakje fungeert als dop.

Dat is meteen ook het nadeel aan deze hondenfles. Het is best lastig om het deksel dat dus ook als schroef fungeert vast te draaien. Maar het kan wel. Ik denk dat het ook een kwestie is van handigheid krijgen.

Ons hondje Trixie drinkt in ieder geval heel goed uit de deksel/het bakje.

Mijn conclusie over deze drinkbeker voor honden


Ik vind het een idee van deze hondenfles handig. Maar het dichtschroeven is wat lastig. Ook lekt hij als een gieter...

Inmiddels neem ik daarom een Dopper fles mee voor het water, en gebruik ik nog wel het bakje van de drinkfles.

Praktische informatie over deze draagbare hondendrinkset


Ik kocht deze draagbare hondendrinkset in juni 2017 voor maar 0,85 cent bij de Action. Geen geld dus. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleurtjes. Denk aan geel, blauw en groen.

Blijf op de hoogte van nieuwe posts! Neem een gratis emailabonnement op Review Eerst!

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

9 jul. 2017

Vacuüm pot van de Action: Storage Pot Airtight Seal

7/09/2017 2 Comments

Ik houd erg van potten die vacuüm zijn. Dat wil zeggen van potten waarin je voedingsmiddelen vacuum kunt verpakken.

Als ik bijvoorbeeld een blik ananas open maakt dan bewaar ik dat graag in een vacuüm pot.


Voordelen van vacuum potten


Vacuum potten hebben de volgende voordelen:

  • Er kan geen zuurstof meer bij het eten komen. Voedsel reageert met zuurstof namelijk. Omdat er in een vacuum pot geen zuurstof zit, kan dit proces niet optreden.
  • Er kunnen geen bacteriën bijkomen doordat het voedsel luchtdicht is opgeborgen.
  • Het eten blijft lekkerder en neemt niet andere smaakjes van de koelkast aan.


Storage Pot Airtight Seal


Bij de Action kocht ik een Storage Pot Airtight Seal voor 1,49. Speciaal om mijn ananas uit blik veilig in te bewaren. Want het komt nog wel eens voor dat er al schimmel opstaat voordat het op is...

Na aankoop waste ik de pot thuis eerst goed, en daarna deed ik de ananas er in. De pot sluit goed, en met het doorzichtige plastic klemmetje sluit je de pot goed af. 

Maar er was één probleem: na 3 keer openen van de pot, viel het hele mechanisme dat de pot vacuüm zoog uit elkaar... De hele reden waarom ik de storage pot airtight seal had kocht viel weg. Nu had ik alleen nog maar een gewone pot met een deksel dat niet eens zo heel goed meer sloot.

Mijn conclusie over de storage pot airtight seal van de Action


Helaas bleek de storage pot airtight seal van de Action een slechte aankoop. Zeg maar gerust een miskoop. Erg jammer, want ik vond het verder een prima pot. Ik vond het bijvoorbeeld handig dat hij doorzichtig was zodat je meteen kon zien wat er in zat.

Deze pot is geen aanrader.


Blijf op de hoogte van nieuwe posts! Neem een gratis emailabonnement op Review Eerst!

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner