3 sep. 2017

Aardbei dessertsaus Jumbo alternatief voor Tova?

9/03/2017 0 Comments
aardbei dessertsaus Jumbo
Een tijdje geleden werd de Tova dessertsaus 'vernieuwd'. Er zitten nu dikke klonten aardbei in, het flesje is kleiner en de prijs ging omhoog.

Ik vond de vernieuwing dus niet echt een verbetering, hoewel de 'echte' aardbeien natuurlijk op zich luxe zijn. Maar ik vond de oude dessertsaus lekkerder.

Lees hier mijn post over de vernieuwde Tova.

Dus toen ik bij de Jumbo een aardbei dessertsaus tegenkwam in het 'oude flesje' van de Tova nam ik die mee. Ik hoopte dat deze aardbei dessertsaus zou lijken op de oorspronkelijke Tova saus.


Aardbei dessertsaus Jumbo


De aardbei dessertsaus van de Jumbo kost 1,19. Daarvoor krijg je 260 gram saus.


Even ter vergelijking: Hero Tova Aardbeien Dessertsaus kost 1,25 en dan krijg je maar 125ml.

De Jumbo versie is dus echt veel goedkoper.

Aardbei dessertaus Jumbo: ingrediënten


  • aardbei 50%
  • suiker, glucuse-fructosesiroop
  • voedingszuur: citroenzuur
De ingrediënten van de Hero dessertsaus zijn exact hetzelfde. Ook daarin zit 50% aardbei. 

Ik had verwacht dat het meer zou zijn, omdat er echte aardbeien in zitten. Sterker nog, er zit meer suiker in de Hero dessertsaus dan in de versie van de Jumbo: 9,9 gram in die van Hero versus 9,4 in die van de Jumbo.

In de dessertsaus van Hero zitten ook nog eens meer calorieën.

Mijn conclusie over de Jumbo aardbei dessertsaus


De aardbei dessertsaus van Jumbo is een veel goedkoper alternatief voor de aardbei dessertsaus van Hero. Bovendien zit er minder suiker in, en minder calorieën.

Wel vind ik dat de dessertaus van Hero iets meer naar echte aardbeien smaakt dan die van de Jumbo.

Praktische informatie over de Jumbo aardbei dessertsaus


Je kunt de aardbei dessertsaus van de Jumbo online kopen of bij je plaatselijke Jumbo.


Blijf op de hoogte van nieuwe posts! Neem een gratis emailabonnement op Review Eerst!

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

20 aug. 2017

Smartphone hoesje: Booktype Tree of Hope

8/20/2017 1 Comments

Dankzij een prijsvraag won ik een smartphone hoesje van telefoonhoesjesXL. Inmiddels gebruik ik dit hoesje ruim 8 maanden, dus tijd voor een review van dit hoesje.


Booktype Tree Of Hope voor een iPhone 5c 


Ik wil altijd graag een smartphone hoesje in de vorm van een mapje/boek. Het zijn namelijk toch vaak de schermpjes van smartphones die stuk gaan. Dus ik snap nooit zo goed wat het nut is van een smartphone hoes die alleen de achterkant van een mobieltje bedekt.

Om die reden koos ik de Booktype Tree of Hope. Dat is een bruin smartphone hoesje, met in het 'leer' bloemen gedrukt. De prijs van dit hoesje was 14,99. Maar ik kreeg hem dus gratis.

Omschrijving hoesje


Dit smartphone hoesje heeft links ruimte voor 3 creditcards. En daar achter zit ook nog ruimte om dingen in te doen. Het hoesje sluit met een gesp die magnetisch is.



Inmiddels is het leer wat beschadigd. Ook zit er een stukje draad los. Helaas zijn de beschadigingen ook echt wel zichtbaar, want ze zitten aan de voorkant van het hoesje.


Mijn conclusie over dit smartphone hoesje


Ik ben nog steeds wel tevreden over het model van dit hoesje, maar de beschadigingen vind ik lelijk. Een ander groot nadeel is dat mijn smartphone, een iPhone5c er aan vast geplakt zit. Ik zou hem er echt helemaal van af moeten scheuren om een nieuw hoesje in gebruik te nemen.

Anderzijds kun je voor 14,95 misschien ook niet meer verwachten van een hoesje.

Inmiddels ben ik me toch aan het oriënteren op een ander hoesje. Ik kwam daarbij de site knaldeals.com tegen, waar ze diverse leuke hoesjes hebben.

Zoals deze, die ook nog eens geschikt is als portemonnee:

Wiley Fox smartphone hoesje gekocht bij Knaldeals


Ook hebben ze daar hoesjes voor de Wiley Fox smartphone die ik begin dit jaar mocht testen. Dat vond ik leuk om te zien, want ik kom niet zo vaak hoesje tegen voor dit merk.

Op dit moment gebruik ik mijn iPhone5c voor dagelijkse dingen, en mijn Wiley Fox voor foto's. Het geheugen van mijn iPhone5c zit helaas tsjokvol, en is ook niet leeg te maken. Dus eigenlijk overweeg ik om definitief over te stappen naar Wiley Fox.

Ik kocht een Wiley Fox hoesje maar het bleek te klein. Maar ik kreeg zonder problemen mijn geld terug. Prima service dus.

Wat is jouw favoriete model smartphone hoesje?


Blijf op de hoogte van nieuwe posts! Neem een gratis emailabonnement op Review Eerst!

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

6 aug. 2017

Hondendrinkset draagbaar van de Action

8/06/2017 3 Comments
hondendrinkset draagbaar

Na de lunch laat ik altijd ons hondje Trixie uit. De wandeling neemt al gauw 45 minuten in beslag. In de zomer vind ik het dan belangrijk dat ze onderweg kan drinken.

Draagbare hondendrinkset


Ik nam daarom altijd een bakje met een dekseltje mee, maar dat vond ik niet ideaal. Dus toen ik bij de Action een handige fles + drinkbakje in één tegenkwam kocht ik hem.

Bij de Action noemen ze dit een draagbare hondendrinkset.


hondendrinkset draagbaar action


Mijn ervaringen met deze drinkfles voor honden


Wat ik er handig aan vind is dat je automatisch een bakje bij je hebt waar de hond uit kan drinken. De dop van de fles zit in het bakje. Dus je schroeft de hondenfles als het ware in het bakje. 

Het bakje fungeert als dop.

Dat is meteen ook het nadeel aan deze hondenfles. Het is best lastig om het deksel dat dus ook als schroef fungeert vast te draaien. Maar het kan wel. Ik denk dat het ook een kwestie is van handigheid krijgen.

Ons hondje Trixie drinkt in ieder geval heel goed uit de deksel/het bakje.

Mijn conclusie over deze drinkbeker voor honden


Ik vind het een idee van deze hondenfles handig. Maar het dichtschroeven is wat lastig. Ook lekt hij als een gieter...

Inmiddels neem ik daarom een Dopper fles mee voor het water, en gebruik ik nog wel het bakje van de drinkfles.

Praktische informatie over deze draagbare hondendrinkset


Ik kocht deze draagbare hondendrinkset in juni 2017 voor maar 0,85 cent bij de Action. Geen geld dus. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleurtjes. Denk aan geel, blauw en groen.

Blijf op de hoogte van nieuwe posts! Neem een gratis emailabonnement op Review Eerst!

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

9 jul. 2017

Vacuüm pot van de Action: Storage Pot Airtight Seal

7/09/2017 2 Comments

Ik houd erg van potten die vacuüm zijn. Dat wil zeggen van potten waarin je voedingsmiddelen vacuum kunt verpakken.

Als ik bijvoorbeeld een blik ananas open maakt dan bewaar ik dat graag in een vacuüm pot.


Voordelen van vacuum potten


Vacuum potten hebben de volgende voordelen:

  • Er kan geen zuurstof meer bij het eten komen. Voedsel reageert met zuurstof namelijk. Omdat er in een vacuum pot geen zuurstof zit, kan dit proces niet optreden.
  • Er kunnen geen bacteriën bijkomen doordat het voedsel luchtdicht is opgeborgen.
  • Het eten blijft lekkerder en neemt niet andere smaakjes van de koelkast aan.


Storage Pot Airtight Seal


Bij de Action kocht ik een Storage Pot Airtight Seal voor 1,49. Speciaal om mijn ananas uit blik veilig in te bewaren. Want het komt nog wel eens voor dat er al schimmel opstaat voordat het op is...

Na aankoop waste ik de pot thuis eerst goed, en daarna deed ik de ananas er in. De pot sluit goed, en met het doorzichtige plastic klemmetje sluit je de pot goed af. 

Maar er was één probleem: na 3 keer openen van de pot, viel het hele mechanisme dat de pot vacuüm zoog uit elkaar... De hele reden waarom ik de storage pot airtight seal had kocht viel weg. Nu had ik alleen nog maar een gewone pot met een deksel dat niet eens zo heel goed meer sloot.

Mijn conclusie over de storage pot airtight seal van de Action


Helaas bleek de storage pot airtight seal van de Action een slechte aankoop. Zeg maar gerust een miskoop. Erg jammer, want ik vond het verder een prima pot. Ik vond het bijvoorbeeld handig dat hij doorzichtig was zodat je meteen kon zien wat er in zat.

Deze pot is geen aanrader.


Blijf op de hoogte van nieuwe posts! Neem een gratis emailabonnement op Review Eerst!

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

11 jun. 2017

ZenZation Foaming shower gel

6/11/2017 3 Comments
Zen Nation Foaming shower gel

Mijn jongste dochter heeft een bijbaantje in een pannenkoekenhuis. In haar kerstpakket zat een bus met ZenZation Foaming shower gel.

Ze gaf hem gul aan mij.

En hoewel ik na het debacle met de Kneipp shower foam niet meer zo enthousiast ben over dit type doucheverzorging, besloot ik het te proberen.


ZenZation Foaming Shower Gel


Net als de Kneipp shower foam is de Zenzation foaming shower gel verpakt in zo'n soort deodorant bus. Een korte zoektocht op Google leert me dat deze ZenZation foaming shower gel wordt verkocht bij de Action voor 1,99.


De ingrediënten van ZenZation Foaming Shower Gel


Net als bij de Kneipp shower foam is de lijst met ingrediënten ingewikkeld en lang. Hier onder een foto van de ingrediënten:

zen nation foaming shower gel

Mijn ervaringen met Zenzation Foaming Shower Gel


Toen ik het spul er de eerste keer uitspoot was ik verbaasd. Want anders dan de Kneipp douche foam, komt de ZenZation Foaming Shower Gel er uit als een doorzichtige gel. Wat dat betreft klopt de naam dus goed.

Na ongeveer 5 tellen wordt die gel wit en gaat hij meer op schuim lijken. Anders dan bij de Kneipp foam spuit het dus niet zo wild uit de bus. En dat vind ik een pluspunt voor ZenZation.

Qua geur en gebruik vind de ZenZation Foaming Shower Gel heel gewoon. Niet vervelend, maar ook niet heel goed.

Ik zou het niet gaan kopen. Maar als ik het cadeau zou krijgen, zou ik het wel gebruiken.


Mijn conclusie over de ZenZation Foaming Shower Gel


De ZenZatio Foaming Shower Gel is prima spul voor de prijs van maar 1,99. Het grote voordeel vind ik dat je er veel zuiniger mee kunt doen: het spuit er niet als een wilde uit zoals de Kneipp douche foam.

Ik geef dit product een 7.

Blijf op de hoogte van nieuwe posts! Neem een gratis emailabonnement op Review Eerst!

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

21 mei 2017

Hoe en waar vind je goede reviews?

5/21/2017 0 Comments

'Try before you buy,' is een gevleugeld gezegde.

Bij bijvoorbeeld matrassen kun je dit tegenwoordig ook prima toepassen. Er zijn winkels die je een matras 100 dagen laten uitproberen voordat je hem moet houden. Maar bij de meeste producten heb je deze optie helaas (nog) niet.

En dan is de best volgende optie: de ervaringen lezen van andere mensen die een product geprobeerd hebben! Met andere woorden: reviews lezen.

Maar hoe en waar vind je betrouwbare reviews?

Aan de hand van een casus neem ik jullie mee op zoek naar een zoektocht naar goede reviews. Als voorbeeld neem ik een paar Gabor enkellaarzen.

product review

Hoe vind je goede reviews: stappenplan



Oké, je wilt dus Gabor enkellaarsjes kopen. En je hebt een paar mooie gevonden. Maar nu wil je dus eerst weten wat de kwaliteit is, of ze lekker lopen, hoe ze uitvallen: klein of groot, en eventueel ook de klantervaring van anderen.

Stap 1: Google het product dat je overweegt te kopen


Stap 1 is het product dat je wilt kopen googelen. In het geval van de Gabor enkellaarsjes type je dus in:

Gabor enkellaarjes review of Gabor enkellaarsjes ervaringen.

In de zoekresultaten vind je dan artikelen waarin geschreven wordt over ervaringen met deze enkellaarsjes.

Stap 2: Bezoek webshops waarvan je weet dat ze ook reviews plaatsen


Sommige webshops plaatsen reviews van klanten onder hun producten. Een goed voorbeeld hiervan zijn Wehkamp en Bonprix.

Hier onder een screenshot van reviews op Wehkamp.nl:


Zoals je ziet wordt er zelfs een handige gemiddelde score gegeven. Persoonlijk vind ik dit type reviews altijd erg prettig. En de meeste komen ook echt eerlijk op mij over.


Stap 3: bezoek ciao.nl

Ciao.nl is een online community. Hun doel is producten voorzien van betrouwbare reviews en beoordelingen. Je kunt er zelf ook reviews voor schrijven als je een account aanmaakt.

De reviews worden op hun beurt ook weer beoordeeld op hun nuttigheid. Ik typete in de zoekfunctie 'Gabor enkellaarsjes' in op ciao.nl en kreeg 21 reviews. Helaas gingen in dit geval de reviews vooral over postorderbedrijf OTTO waar je ze kunt bestellen, en minder over de enkellaarsjes.

Niettemin is ciao.nl de moeite van het bezoeken waard.


Stap 4: Check blogs

Tegenwoordig posten veel bloggers product reviews. Mijn eigen blog Review eerst is daar een voorbeeld van. Maar ik post ook regelmatig product reviews op Huisvlijt.

Stap 4: Check Amazon.com


Wat ik vaak ook nog doe, is een bezoekje brengen aan amazon.com. Net als Wehkamp.nl plaatst amazon.com ook reviews van producten. Ik vind die altijd reviews altijd erg informatief. Wel zijn ze in het Engels.

Samenvattend


Omdat je nu eenmaal de meeste producten niet eerst mag proberen voordat je ze koopt, zijn reviews/ervaringen van andere consumenten 'the next best thing'.

In deze post gaf ik vijf stappen hoe je goede reviews kunt vinden.

Lees ook mijn review van Geox kinderschoenen!

Waar en hoe zoek jij naar reviews?

Blijf op de hoogte van nieuwe posts! Neem een gratis emailabonnement op Review Eerst!

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

7 mei 2017

Airfryer: wat is de beste?

5/07/2017 5 Comments
airfryer philips

Al sinds de komst van de eerste airfryer voel ik me aangetrokken tot dit apparaat.

Philips kwam met de airfryer in 2010.


Airfryer: nieuw in 2010


Het vernieuwende aan de airfryer is dat je er mee kunt frituren zonder vet. De airfryer werd geïntroduceerd als een gezond alternatief voor de friteuse.

De patat en snacks worden namelijk gebakken in hete lucht in plaats van vet.
Het hangt af van de soort patat en het merk airfryer maar in theorie scheelt het je zo'n 8% vet. In patat uit de airfryer zit zo'n 5% vet en in patat uit de friteuse 13% vet.

Waarom ik geen airfryer heb


  • Omdat wij een goed werkende friteuse hebben, heb ik nog geen airfryer gekocht. Maar ik heb er wel regelmatig bij de Blokker verlangend naar staan kijken. 
  • Behalve het feit dat we nog een friteuse hebben, houd de grootte van de airfryer me ook tegen. Want waar zit ik dat ding neer?
  • Daarnaast hik ik tegen het prijskaartje aan, en het idee dat patat uit de airfryer misschien toch minder lekker is. 
  • We hebben ook een oven. Als patat in een airfryer met behulp van hete lucht wordt gebakken, kan ik dan niet hetzelfde effect bereiken met mijn hete lucht oven?


Ik ging op onderzoek uit


Aangezien ik zelf geen airfryer heb, vroeg ik het aan mensen in mijn omgeving die er wel eentje hebben.

Een vriendin van de middelbare school heeft een airfryer. Maar als ze echt heel lekkere patat wil, haalt ze toch bij de snackbar vertelde ze. Niet dat de patat uit de airfryer niet lekker is of zo. Maar toch.

Mijn middelste zusje heeft ook een airfryer. En mijn oudste dochter logeert daar regelmatig en eet daar dan ook patat uit de airfryer mee. Ik vroeg mijn oudste dochter hoe ze die patat vindt. Ze vindt de patat uit de airfryer lekker, maar, en nu komt het:

Ze vindt patat uit de oven lekkerder!

Vooral deze uitspraak van mijn dochter heeft mijn verlangen naar een airfryer flink doen afnemen.

Wat zegt de Consumentenbond over airfryers?


Als beste uit de test komt de Philips Airfryer XL HD9240/90. Deze airfryer kreeg een 7 van de Consumentenbond. Wat ik niet eens zo'n heel goed cijfer vindt eigenlijk.

airfryer
Airfryer van Philips, voor 177,- te koop bij bol.com.


De Beste Koop is volgens de Consumentenbond de Tristar Crispy Fryer FR 6990. Dit krijgt een 6,1.

airfryer wat is de beste?
Voor 69,99 te koop bij bol.com.


Afgeraden wordt de Princess Digital Aerofryer XL/XXL.

slechte airfryer
Voor 84,99 te koop bij Coolblue.


Andere conclusies over airfryers van de Consumentenbond

  • Airfryers zijn stroomslurpers
  • Airfryers zijn minder gevaarlijk dan friteuses omdat er niet met hete olie wordt gewerkt.
  • In de meeste airfryers worden gewone diepvriesfrites niet zo lekker. Ovenfrites lukt veel beter.
  • Met de meeste airfryers kun je maximaal 500 gram frites per keer bakken.
  • Kroketten lukken 'heel aardig' in de airfryer.
  • Airfryers zijn makkelijker schoon te houden dan olie friteuses.

Je kunt alles zelf nalezen in de Consumentengids van februari 2017.

Mijn conclusie over airfryers


Aangezien we een goede oven hebben, heb ik het idee dat ik die net zo goed kan gebruiken om minder vette patat en andere snacks te maken.

Zo bespaar ik geld en heb ik niet weer een groot nieuw keukenapparaat in de keuken staan.

Lees ook de product review van Daantje van haar airfyer.

Hoe zijn jouw ervaringen met airfryers?

Blijf op de hoogte van nieuwe posts! Neem een gratis emailabonnement op Review Eerst!

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

2 apr. 2017

Hema dekbedhoes soft cotton lichtblauw

4/02/2017 0 Comments
hema dekbehoes soft cotton
Na het debacle met de dure satin cotton dekbhoes van de Hema had ik beter moeten weten.

Maar ik liet me verleiden door het tere lichtblauwe pastel van de Hema dekbedhoes soft cotton voor de fijne prijs van 27,50 in de maat 240x220.

Hema dekbedhoes soft cotton 240x220


Van de Hema dekbedhoes soft cotton verwachtte ik verder niet zo veel bijzonders. Zeker niet gezien de vriendelijke prijs van 27,50.

Ik kocht deze hoes vanwege de mooie lichte kleur blauw en de eenvoudige, fijne uitstraling.

Maar wat ik niet had verwacht, waren de geluiden van scheurende stof toen ik de hoes om ons dekbed probeerde te doen. En dan heb ik het over de opening van de dekbedhoes aan de onderkant.


Opening in dekbedhoes scheurt uit


Dit bestaat bij de dekbedhoes soft cotton van de Hema uit een stuk dichtgestikte hoes, een opening en weer een stuk dichtgestikte hoes. De opening loopt dus niet over de hele breedte, wat ik prima vind.

Maar de kwaliteit was volgens mij slecht, want de opening maakte voortdurend onheilspellende geluiden van stof die uitscheurt. De opening in de dekbedhoes werd ongewild steeds groter.

Bed afhalen: weer scheurgeluiden!


En toen ik het bed een week later verschoonde en de deksbhoes soft cotton er weer afhaalde hoorde ik weer scheur geluiden.

Nou zou je kunnen denken dat ik ons dekbed te wild in de hoes probeerde te doen. Maar dat was werkelijk niet het geval. Zeker niet na de eerste scheur geluiden.

Ik vind het niet normaal als een dekbedhoes de eerste de beste keer dat je hem in gebruik neemt uitscheurt.

Dit is mijn tweede negatieve ervaring met een Hema dekbedhoes in korte tijd.

Het valt me echt tegen van de Hema. Want ik heb altijd best een hoge dunk van de Hema als het gaat om kwaliteit.

Daar zit nu een flinke deuk in kan ik je vertellen.

Conclusie over de Hema dekbedhoes soft cotton


De Hema dekbedhoes soft cotton in de maat 240x220 is vriendelijk geprijsd op 27,50. Maar helaas is de kwaliteit gewoonweg slecht. De stof scheurde de eerste keer dat ik de hoes om ons dekbed wilde doen al uit.

Bovendien is ook deze hoes eigenlijk te klein.

Ik vind deze hoes daarom geen aanrader. Ondanks de prettige prijs  en de mooie kleur.

Blijf op de hoogte van nieuwe posts! Neem een gratis emailabonnement op Review Eerst!

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner