Product Review: dvd Het Regent Gehaktballen

Het verhaal van 'Het regent gehaktballen' is misschien niet nieuw, maar sommige verhalen blijven waardevol, zeker als ze zo prachtig verpakt zijn als de animatiefilm 'Het regent gehaktballen'. De film is een streling voor het oog, en dankzij de humor ook leuk voor volwassenen.

De plot

Onbegrepen minkukel wordt een onverwachts succes.
Onbegrepen minkukel wordt populair.
Onbegrepen minkukel verliest uit het oog wat echt belangrijk is.
Onbegrepen minkukel wordt slachtoffer van zijn succes.
Onbegrepen minkukel ziet het licht, en alles komt weer goed.

Aandacht voor vader-zoon relatie

Bijzonder in de film is het thema 'vader-zoon'. De hoofdpersoon verlangt naar de waardering van zijn vader, maar die krijgt dat zijn strot niet uit, hoewel hij veel houdt van zijn zoon. Het is een universeel verlangen: de goedkeuring van je ouders!

Pedagogische waarde

Naast de aandacht voor de vader-zoon relatie, zitten er nog meer positieve lessen in deze film. Zo is het knappe verslaggeefstertje eigenlijk een verborgen 'nerd' en aan het eind van de film komt ze daar eerlijk voor uit, en doet afstand van uiterlijkheden.

Dan is er de burgemeester die alles wat uit de lucht komt vallen verorbert en daardoor al maar dikker wordt, wat natuurlijk niet gezond is. Tegelijkertijd wordt hij steeds hebberiger en egoïstischer en dat leidt bijna tot de ondergang van het hele stadje.

En tot slot is er nog de boodschap dat je je verantwoordelijkheid moet nemen voor jouw aandeel in problemen.

Oordeel van mijn focusgroep

Ik heb deze film voorgeschoteld aan mijn eigen focusgroep, en dit vonden ze er van:

Jan (13) gaf een 10
Teuntje (11) gaf een 8,5
Ot (9) gaf een 10+
Piet (6) gaf een 10+
Vlijtig Liesje (40) gaf een 7

De film scoorde het best onder de jongens: zij gaven alledrie de film een tien! Teuntje vond de film 'best leuk' en gaf een 8,5.

Het principe van hamburgers die spontaan uit de lucht vallen vond ik erg aantrekkelijk, en ik kreeg prompt aandrang naar de MacDonalds te rijden, een verlangen dat ik maar moeilijk kon onderdrukken.

Kijk deze film daarom bij voorkeur als je net gegeten hebt, want hij roept een sterke drang tot snacken op.

3 reacties

  1. Had eerder over deze film gehoord en had zoiets van "wat een onzin, het regent gehaktballen? het moet niet veel gekker worden!" maar hij blijkt dus wel leuk te zijn. Misschien moet ik deze onthouden voor vaderdag want Caspers papa is gek op gehaktballen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *