24 okt. 2010

Ik ben dol op gezouten cashewnoten. En iedereen weet dat in (cashew)noten goede vetten zitten, dus ik beschouw het als onschuldige snackerij. Helaas zijn cashewnoten relatief duur, en zijn ze niet allemaal even lekker!

Zo haalde ik laatst de luxe noten van Jack Klijn, verleid door de belofte van 'twee halen, één betalen'. Maar hoewel de noten op zich lekker waren, vond ik ze zo flauw!

Veel lekkerder vind ik de gezouten cashewnoten (Alesso) van de Lidl, die voor een zeer vriendelijke prijsje van 89 cent, verkocht worden in een kek blikje.

Houd jij van cashewnoten?
Wat is jouw lievelingsmerk?

13 comments

Ik ben dol op ongezouten cashewnoten. :D Ik vind die van de Jumbo (olacy) lekkerder dan die van de AH. Die van AH zijn altijd wat zachter op de een of andere manier.

REPLY

Het zijn wel dikmakers, al zijn het dan gezonde vetten. Daarom eet ik ze nooit dus over smaakverschillen kan ik niet mee praten.

REPLY

Ik eet alles. Alleen té zout vind ik niet lekker bij noten. Je hebt me geïnspireerd om weer eens stamppot te maken met noten!

REPLY

Ik neem altijd die grote zakken van de Lidl en die vind ik helemaal prima.

Liefs, Haagje

REPLY

Ik neem ze altijd mee van de markt, dat smaakt toch veel lekkerder als uit een zakje (ik weet niet waarom)

Leuke blog!

Groetjes Amanda

REPLY

Ben niet zo dol op cashewnoten maar eet wel veel ongezouten pecan -en hazelnoten of amandelen van de dekamarkt of AH.

REPLY

Meestal van de Lidl.....Omdat ik vlakbij de grens woon en meestal in Duitsland boodschappen doe koop ik ze daar, de meeste Lidl-produkten zijn er 5 ct, 10 ct of meer goedkoper....
Manlief is gek op de pinda's (zout), mijn favoriet zijn de cashewnoten en de notenmelange.

REPLY

Ik ben dol op cashewnoten maar eet ze niet vaak. Voor door het eten haal ik de euroshopper en voor de luxe heel heel heel soms op de markt. En dan zijn ze vaak nog warm, dan moet je oppassen dat ze bij thuiskomst niet al op zijn ;)

Groetjes Isabelle

REPLY

In principe zijn ze wel gezond, maar de meeste cashewnoten zijn gebakken in olie. Dat maakt dat ze weer verzadigde vetten hebben gekregen. Ze zijn heerlijk hoor, daar niet van! Als je cashewnoten bv bekijkt uit de natuurwinkel zijn die veel lichter van kleur omdat die nog niet gebakken zijn. Die bevatten nog de onverzadigde gezonde vetten.

Consuminderen met Marianne

REPLY

Ik wil alleen ongezouten cashewnoten en koop wel eens studentenhaver bij de Plus van een goedkoop merk en haal dan de cashewnoten er tussen uit.

REPLY

Ik vind zelf de noten van de Aldi het lekkerst. Goed knapperig en lekker zout. In de plastic bakjes bij de duurdere super vind ik ze snel flauw.

REPLY

Ik haal ze bij de Hema of ook bij de Lidl..mmmm
gr. mirjam

REPLY

bij een goede notenwinkel worden de noten gebakken in zuivere arachide olie, is pinda olie, puur plantaardig, heeft geen negatief effect op het cholesterol gehalte in je lichaam. en noten zijn zo wie zo gezond. eet met mate, maar elke dag een handje noten is een onderdeel van de schijf, dus lekker en gezond, bij de Hema koop je toch ondergoed, en bij de Lidl en Aldi kan je prima suiker kopen, maar noten eet je toch omdat ze lekker zijn, Koop dan eens een beetje, maar echt lekkere verse!

REPLY

Review Eerst . 2017 Copyright. All rights reserved. Blog Templates Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates