Muggenlamp van Perel: review

muggenlamp
Muggenlamp van Perel

Ik heb er vaker over geschreven: hier op het platteland hebben we behoorlijk last van vliegen en muggen. Om die reden kocht ik al eens een muggennet bij de Xenos. Maar het blijft behelpen.

Toen las ik over een muggenlamp/vliegenlamp.

Zo'n lamp heeft blauw licht, en lokt de muggen en vliegen een wisse dood in. Ik werd er helemaal blij van!

Muggenlamp en vliegenlamp: hoe werken ze?

Muggen worden aangetrokken door het blauwe licht van een muggenlamp. Ze vliegen er naar toe, en als ze bij het rooster van de lamp komen worden ze geëlectrocuteerd. Je hoort ook regelmatig een zacht gesis of geknetter als er weer een vlieg of mug wordt gefrituurd. Het voordeel van zo'n lamp is dat je jezelf niet hoeft in te smeren met allerlei middeltjes.

Hoe de muggen je vinden

Ik heb me menigmaal afgevraagd: hoe vínden die muggen mij zo feilloos?!

Dat komt omdat we bij elke uitademing CO2 uitstoten. En die irritante zoemende damesmuggen kunnen dat heel goed opmerken. Ze gaan op de CO2 af, en ruiken vervolgens je lichaam. Daarnaast worden muggen aangetrokken tot UV-licht. En dat is waar zo'n blauwe muggenlamp gebruik van maakt.

Perel Elektrische insectenverdelger

Ik deed mijn research en schafte de volgende muggenlamp aan: een Perel Elektrische insectenverdelger. Ik kocht hem bij HB Electronica. Hij kostte 29,055 en met de verzendkosten erbij betaalde ik 35,15. Best een pittige prijs, maar ik wilde nu eens niet de fout maken om uit vrekkigheid een versie te kopen die niet goed werkte.

Handenwrijvend wachtte ik de post af. Wat zou ik voortaan heerlijk slapen!

Maar hoe doet deze muggenlamp het in de praktijk?

Muggenlamp van Perel

De eigenschappen van deze muggenlamp zijn veelbelovend:

  • UV-A lamp 2 x 6
  • Geen chemische stoffen dus geen vervuiling
  • Geurloog, geruisloo en veilig
  • Behuizing is vanb krasbestendig aluminium en dus makkelijk schoon te maken.
  • Je kunt hem aan de muur hangen, aan het plafond of gewoon neer zetten. Dit laatste heb ik gedaan.
  • De dode insekten worden keurig opgevangen in een bakje. En dat bakje kun je er zo even uithalen om leeg te gooien.

Mijn ervaringen met de muggenlamp van Perel 

Het spijt me het te moeten zeggen, maar ik vind deze muggenlamp erg tegenvallen! De muggen voelen zich helemaal niet zo tot het blauwe licht aangetrokken.Terwijl ik toch steeds tegen ze roep: 'Ga naar het licht! Ga naar het licht!' Ze voelen zich echt veel meer aangetrokken tot mijn lichaam dan tot het blauwe licht...

Dat wil overigens niet zeggen dat de muggenlamp helemaal niet werkt. Onder in het bakje liggen diverse lijken. Maar dat zijn vooral vliegen en wat motten. Zie foto hier onder:

muggenlamp review
De 'vangst' na twee weken gebruik

Een ander nadeel is dat ik het blauwe licht best hinderlijk vind. Ik slaap het liefst in het donker. En dat kan dus niet met zo'n lamp. Hier onder zie je de lamp als hij aan is.

electrische muggenlamp

Conclusie over muggenlamp van Perel

Op basis van mijn ervaringen kan ik de muggenlamp van Perel niet aanraden als je veel last hebt van muggen. In theorie klinkt de lamp geweldig, maar in de praktijk vliegen er geen muggen in. En we hebben dus nog steeds last van muggen.

Ik snap  het eigenlijk niet, want op papier klinkt zo'n muggenlamp als een geweldige oplossing!

15 reacties

  1. Wij hebben een paar jaar geleden een paar lampen bij de action gekocht, ander model als deze. We hingen er één in de gang op, beetje hoog, en het werkt fantastisch.. Mn man sloopte de spijltjes er uit zodat ook langpootmuggen en vliegen er goed bij kunnen komen. Na één zomer is de lamp meestal kapot, althans bij ons is dat tot nog toe zo. Maar goed voor die paar euro per stuk vinden wij het wel prima zo! We hebben de lamp dus in de hal houden, en houden 's nachts zelfs de slaapkamer deur open zodat alles weg vliegt 🙂
    Jammer dat het bij jou niet werkte. Wellicht als je 'm ook een deurtje verder hangt?!
    Succes met de muggen 😉
    Groetjes Marike

  2. Kun je niet beter investeren in goede horren i.p.v. steeds geld weg te gooien aan dingen die niet werken. Wij hebben als zolang wij hier wonen overal horren en nooit ook maar een mug of vlieg binnen tenzij er iemand de hor open laat staan natuurlijk.Inderdaad eén keer een flinke uitgave maar scheelt een hoop ergernis en muggenbulten.

  3. Weet je dat zeker Nicole? Want er zijn tegenwoordig ook horren voor dakramen en draai/kiepramen. Ik heb er geen verstand van hoor, maar volgens mij werken alleen horren goed genoeg bij een muggen/vliegenprobleem. Hier ligt ook zo'n blauwe lamp in de kast te verstoffen... Veel sterkte!

  4. Ik reageer eigenlijk nooit, de ene keer leef ik meer met je mee dan de andere keer! Het muggenprobleem herken ik des te meer. Ik ben er op heel simpele wijze vanaf gekomen. Koop voor een paar euro een citroengeranium en zet hem naast je bed. Enige uitdaging is om hem levend te houden, maar ik garandeer je- de muggen ben je kwijt!
    met vriendelijke groet, Isolde

  5. Vorige week was er ook een onderzoek geweest op tv bij zo'n zomerprogramma van Max. Wat er echt als beste uitkwam was een eucalytys spray. Er was een man die zijn arm in een doos stak om alles te testen. En bij de eucalyptys spray bleven de muggen op afstand!! Groetjes,

  6. Nadat we de ventilator 's-nachts op de slaapkamer zachtjes laten blazen is het behalve koeler qua gevoel EN zijn de muggen weg! Brightnoise.

  7. Wij hebben al een jaar een Muggenlamp Carmelito ,niet goedkoop +/-€40 maar werkt wel .En waar om werkt deze zo veel beter wel om de volgende rede , De muggenlamp heeft een 3-voudig systeem:
    Ultra violette straling geproduceerd door een fluoriderende lamp. UV-straling wordt onder andere ook uitgestraald door de zon. Het is een elektromagnetische straling die voor de mens niet waar te nemen is met het blote oog. De mug is gevoelig voor deze straling. Daardoor komt de mug op de muggenlamp af.
    Co2 ontstaat doordat deze UV-stralen op een met Titanium Dioxide verrijkte plaat terecht komen. Kooldioxide (C02) is ongevaarlijk en volkomen veilig omdat de uitstoot ervan gelijk is aan die van een volwassen mens. CO2 is de chemische formule van koolstofdioxide. Dit is een kleurloos en reukloos gas dat in de atmosfeer voorkomt. De mug spoort zijn prooi onder andere op door Co2 te detecteren. In onze uitademing is altijd 4% Co2 aanwezig. Door de Co2 komt de mug op de muggenlamp af.
    Warmte van de lamp. De mug kan bijzonder kleine temperatuur verschillen detecteren. Hiermee lokaliseert de mug zijn prooi. De mug wordt aangetrokken door de warmte van de muggenlamp.

    Bovenin de lamp zit een geluidarme ventilator die lucht naar beneden blaast. De mug wordt hierdoor naar beneden door een trechter van gaas geblazen waar de mug niet meer uit kan. De mug is nu gevangen in het opvang gedeelte van de muggenlamp en droogt nu uit door de luchtstroom. De mug sterft binnen een dag. De lamp is ook in een slaapkamer goed te verdragen. S'ochtends vind je alle muggen netjes onder in de lamp en ben je niet gestoken. De lamp kan dag en nacht werken, zowel binnen als buiten. Wij zijn uitermate tevreden over deze muggenval.

    Het grote voordeel van de lamp is de bijzonder grote effectiviteit. Hoewel de lichthoeveelheid en de hoeveelheid geluid bijzonder mee vallen vormen deze wel het enige nadeel van de lamp.

  8. Deze lamp is echt PRUL ! De muggen zijn er niet door geïnteresseerd en, als je al wakker ligt van het blauwe licht, ga je dat zéker doen door het lawaai dat die 'geluidsarme' (yeah right) ventilator maakt ...

  9. Ik heb ook zoiets: Black Power Mosquito magnet maar het is eerder een vliegende insect magnet. Als ik hem een nacht op zet onder ons terras vang ik massa's motten, vliegende kevers en ja ook wat muggen. Ik vind echter de "collateral damage" van dit toestel te groot en vraag me zelfs af of het helpt aangezien ik vermoed dat ik heel wat insecten er mee vang die muggen eten. Deze muggen etende insecten niet vangen kan verwijdert misschien meer muggen dan de mosquito magnet...

  10. Electro-magnetische straling (UV) die op een titaniumoxide plaat komt en daardoor koolstofdioxide (CO2) maakt? En waar komt dan in ene die koolstof vandaan? Wat een klinkklare onzin! Van schei- en natuurkunde heeft u geen enkele blokje kaas gegeten, wel van onzin verspreiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *