Reviews van producten en diensten die je kunt vertrouwen! Van een moeder zoals jij.

Search

Wat een dweil!

In de loop der tijd heb ik affaires gehad met verschillende dweilsystemen. Om te beginnen met de ouderwetse dweil waarbij je op handen en knieën door de woonkamer kruipt.

Op een dag waren mijn knieën dat zo zat dat ik viel voor de charmes van het dure Leifheit-systeem van zo'n 60 euro. Ik vond het ontzettend duur maar de verkoper bij de Blokker verzekerde me: 'Dan heb je ook wat!'

De Leifheit dweilt inderdaad prettig, maar zo goed als de verkoper zei vind ik hem niet! In de eerste plaats omdat de klem waarmee je de dweil uitwringt is vastgeroest of zo, en dus niet meer werkt. En geloof me, ik heb het geprobeerd. Ik ben zelfs op de klem gaan staan om er beweging in te krijgen, maar hij weigert koppig te buigen. Wat een dweil. Om te zeggen dat hij 'vrij nat' dweilt is een understatement.

Dit bekoelde mijn relatie met mijn Leifheit aanzienlijk, en ik begon rond te kijken naar een alternatief. Ik viel voor de vrolijke rode Vileda dweil. Volgens de verkoper bij de Blokker bijna even goed als de Leifheit, en een stuk goedkoper.

De relatie tussen mij en Veleda verslechterde echter snel. Hij is een stuk kleiner dan de Leifheit, waardoor je meer dweilbewegingen moet maken, en je moet niet te veel water gebruiken want dan staat het deel waarin je je dweil moet uitwringen onder water!

De doodsklap kwam toen de bevestigingsknopjes van de dweil aan de stok 'lam' werden, en steeds loslieten. Exit Vileda.

Op zoek naar een nieuwe huishoudelijke liefde viel ik voor het Swiffersysteem. Geen gedoe meer met sopjes, maar gewoon even een wegwerpdweil aan het systeem bevestigen en daar ga je.

De liefde tussen Swiffer en mij is nog pril, maar de eerste barstjes in onze relatie vertonen zich al. Hij is erg klein, en hoewel de consensus is dat 'grootte er niet toe doet' is dat toch een nadeel.

Ik ga dan ook nog geregeld vreemd met Leifheit en Vileda.

En stiekem gaat mijn hart uit naar Omm remascrub 1000b!

2 opmerkingen

  1. Dank voor dit leerzaam en vermakelijk stukje. Ik overweeg de aanschaf van een dweilsysteem (knieen ok, maar gewoon lui) en denk dat ik eerst de vileda maar eens ga pushen....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. [...] heb ik flirts gehad met de Pink Ribbon dweil , en diverse Leifheit dweilsystemen. De onvermijdelijke conclusie was telkens weer: ‘Wat een [...]

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt reageren! Dat kan met het formulier hierboven. Doet het formulier moeilijk? Gebruik dan het formulier hieronder!