Pink Ribbon dweil

7 dec. 2008
We werken bij ons thuis met maar liefst twee dweilsystemen. Beneden gebruiken we de luxe Leifheit, en boven een Vileda dweil. De Vileda dweil maak je met twee drukknopen vast aan de stok en kun je dus wassen. Maar het vervelende is dat die drukknopen heel snel 'lam' worden, en dan niet meer vast blijven zitten.

Van narigheid was ik overgegaan op die zogenaamd handige Swiffer, maar die vind ik toch ook niet ideaal. Ik stond dat ding voortdurend af te spoelen in de wasbak omdat ik anders in één schoonmaakbeurt al mijn dweildoekjes versleet.

Dus toen ik tijdens Piets zwemles door de Blokker wandelde viel ik als een blok voor een felroze dweilsysteem ten gunste van Pink Ribbon, dat bestond uit een vrolijke emmer en stok met mop.

Wel vond ik het reclamebord dat er bij stond erg misleidend: nu voor maar 7,99 een Pink Ribbon dweilsysteem! Waarbij het dweilsysteem bestond uit een stok met een mop. De emmer was niet bij de prijs inbegrepen. Dat zijn zo van die momenten in een moederleven dat ik mezelf vervloek dat ik niet zo'n dweilsysteem heb bedacht. Want een mop aan een stok kan ik ook nog wel verzinnen, maar dit terzijde.

Feitelijk kocht ik dus voor 7,99 een stok met een mop er aan. Maar een mop zonder emmer is als een ei zonder zout, dus betaalde ik schoorvoetend ook nog 7,99 voor de bijpassende emmer.

Het moet gezegd: hij dweilt prettig en hij is erg handig in het gebruik. Ik kom op plaatsen waar ik met mijn Vileda al jaren niet meer was geweest, en de kinderen vlogen elkaar in de haren over de vraag wie als eerste zijn kamer mocht dweilen.

Maar hoewel hij erg behendig is in het gebruik, vond ik het wel lastig om alle vuil bij elkaar te vegen. Eigenlijk moest ik hem elke keer als ik wat vuil had eerst weer in het water dompelen en uitwringen. Met mijn stomme Vileda en Swiffer 'bezemde' ik het vuil als het ware bij elkaar.

Al met al toch een goede aankoop.
En door de roze kleur ook leuk als focuspunt in de woonkamer!

1 opmerking

  1. [...] heb ik flirts gehad met de Pink Ribbon dweil , en diverse Leifheit dweilsystemen. De onvermijdelijke conclusie was telkens weer: ‘Wat een [...]

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...