Leifheit dweil kapot

11 jan. 2010
Mijn Leifheit dweil heeft de geest gegeven. De stok is simpelweg afgebroken, en er is geen redden meer aan. Nou beschouw ik de Leifheit als de Mercedes onder de dweilsystemen, en ik ben dus wel teleurgesteld over deze gang van zaken.

Eerst was er het gezeur dat de klem die je op de emmer zet, was vastgeroest, en niet meer klemde. Dat gaf een hele nieuwe betekenis aan 'nat dweilen'. Vervolgens werden de klemmetjes waarmee je de dweil aan de stok bevestigt lam, waardoor ik de dweil steeds 'verloor' tijdens het dweilen.

Maar de laatste druppel is dus het simpelweg afbreken van de stok. Nu is er echt geen redden meer aan. Er zit niets anders op dan een nieuwe Leifheit dweil te kopen, want van alle dweilsystemen vind ik de Leifheit toch het prettigste. En ik heb er heel wat getest!

Dus ik zal maar eens wat onderzoek gaan doen waar ik zo'n dweil het goedkoopst kan aanschaffen, want ze zijn niet bepaald goedkoop.

Ook daarin lijken ze op Mercedessen...

12 opmerkingen

 1. Geeft Leifheit geen levenslange garantie ?
  Groet Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoe krijg je dat nu voorelkaar ik heb de mijne al jaaaaren!
  Ik zou ook kijken of je geen garantie kan krijgen..
  groetjes mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. He, zie ik jou nu weer hier... Volgens mij alweer het derde weblog dat je bijhoudt? Nou, hier kom ik vaker; ik heb zo het idee dat ik nog wel wat van je kan opsteken...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb de website van Leifheit opgezocht en ze een berichtje gestuurd over garantie. Ik hoop het!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat jammer van de dweil. Het is inderdaad vreemd dat deze gebroken is. Veel succes net het zoeken van een nieuwe dweilstok !!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb de mijne ook al jaren en hij doet het nog steeds naar volle tevredenheid - maar duur zijn ze zeker. heb je nog wat gehoord van Leifheit?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb ze gemaild, en kreeg een mailtje terug of ik foto's van de kapotte dweil wilde sturen. Dat heb ik gedaan, en een week later mailden ze dat ze er niks aan kunnen doen. Ze adviseerden terug te gaan naar de winkel, maar ik heb uiteraard die bon niet meer....

  Inmiddels heb ik dus maar een nieuwe dweilstok van 35 euro gekocht. En de bon bewaar ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik heb een leifheit met reservoir op de stok. Nooit meer sopjes maken, altijd startklaar. Eerst even de rommel opdeppen, daarna even sprayen met de dweil. Wat zeer handig is met 2 morsende, zindelijk wordende kinderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heb mijn leifheit dweilemmer met dweilstok al sinds 2004 en is idd de Mercedes onder de dweilemmer ...hij werkt nog prima

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 10 jaar al! Dat is echt heel goed voor een dweil!

   Verwijderen
 10. Ja klopt ik heb dit ook gehad dat de stok brak. ik had toen nog een oude holle aluminium stok liggen van een rolgordijn en die er op gezet toen de onderkant van de dweilhouder paste daar precies in. En anders misschien met tape er omheen wikkelen dat het wel gaat passen Zo heb ik dat toen opgelost en heb nu nog na een jaar of zes.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hier ook na een jaar al gebroken stok en klemmetjes dat steeds losspringt.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...