Cashewnoten van de Lidl versus Jack Klijn

24 okt. 2010
Ik ben dol op gezouten cashewnoten. En iedereen weet dat in (cashew)noten goede vetten zitten, dus ik beschouw het als onschuldige snackerij. Helaas zijn cashewnoten relatief duur, en zijn ze niet allemaal even lekker!

Zo haalde ik laatst de luxe noten van Jack Klijn, verleid door de belofte van 'twee halen, één betalen'. Maar hoewel de noten op zich lekker waren, vond ik ze zo flauw!

Veel lekkerder vind ik de gezouten cashewnoten (Alesso) van de Lidl, die voor een zeer vriendelijke prijsje van 89 cent, verkocht worden in een kek blikje.

Houd jij van cashewnoten?
Wat is jouw lievelingsmerk?

13 opmerkingen

 1. Ik ben dol op ongezouten cashewnoten. :D Ik vind die van de Jumbo (olacy) lekkerder dan die van de AH. Die van AH zijn altijd wat zachter op de een of andere manier.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het zijn wel dikmakers, al zijn het dan gezonde vetten. Daarom eet ik ze nooit dus over smaakverschillen kan ik niet mee praten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik eet alles. Alleen té zout vind ik niet lekker bij noten. Je hebt me geïnspireerd om weer eens stamppot te maken met noten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik neem altijd die grote zakken van de Lidl en die vind ik helemaal prima.

  Liefs, Haagje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik neem ze altijd mee van de markt, dat smaakt toch veel lekkerder als uit een zakje (ik weet niet waarom)

  Leuke blog!

  Groetjes Amanda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ben niet zo dol op cashewnoten maar eet wel veel ongezouten pecan -en hazelnoten of amandelen van de dekamarkt of AH.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Meestal van de Lidl.....Omdat ik vlakbij de grens woon en meestal in Duitsland boodschappen doe koop ik ze daar, de meeste Lidl-produkten zijn er 5 ct, 10 ct of meer goedkoper....
  Manlief is gek op de pinda's (zout), mijn favoriet zijn de cashewnoten en de notenmelange.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben dol op cashewnoten maar eet ze niet vaak. Voor door het eten haal ik de euroshopper en voor de luxe heel heel heel soms op de markt. En dan zijn ze vaak nog warm, dan moet je oppassen dat ze bij thuiskomst niet al op zijn ;)

  Groetjes Isabelle

  BeantwoordenVerwijderen
 9. In principe zijn ze wel gezond, maar de meeste cashewnoten zijn gebakken in olie. Dat maakt dat ze weer verzadigde vetten hebben gekregen. Ze zijn heerlijk hoor, daar niet van! Als je cashewnoten bv bekijkt uit de natuurwinkel zijn die veel lichter van kleur omdat die nog niet gebakken zijn. Die bevatten nog de onverzadigde gezonde vetten.

  Consuminderen met Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik wil alleen ongezouten cashewnoten en koop wel eens studentenhaver bij de Plus van een goedkoop merk en haal dan de cashewnoten er tussen uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind zelf de noten van de Aldi het lekkerst. Goed knapperig en lekker zout. In de plastic bakjes bij de duurdere super vind ik ze snel flauw.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik haal ze bij de Hema of ook bij de Lidl..mmmm
  gr. mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 13. bij een goede notenwinkel worden de noten gebakken in zuivere arachide olie, is pinda olie, puur plantaardig, heeft geen negatief effect op het cholesterol gehalte in je lichaam. en noten zijn zo wie zo gezond. eet met mate, maar elke dag een handje noten is een onderdeel van de schijf, dus lekker en gezond, bij de Hema koop je toch ondergoed, en bij de Lidl en Aldi kan je prima suiker kopen, maar noten eet je toch omdat ze lekker zijn, Koop dan eens een beetje, maar echt lekkere verse!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt reageren! Dat kan met het formulier hierboven. Doet het formulier moeilijk? Gebruik dan het formulier hieronder!