Update XTLuis: het werkt niet!

Vorige week vrijdag behandelde ik mijn haar en hoofdhuid met XTLuis, dat beloofde de luizen heel mensvriendelijk te laten stikken. Luizen bestrijden is niet voor de zwakkeren!

Na een week is mijn conclusie: ik vind het geen goed product! Normaliter voel je meteen verlichting van jeuk als je luizen 'behandeld'. En ik spreek helaas uit ervaring. Bij XTLuis bleef het na aanbrengen van de vloeistof kriebelen, maar goed, je moet dat spul natuurlijk wel even de tijd geven om zijn werk te doen.

Maar de jeuk bleef, en wat kamde ik vandaag (vijf dagen later) met een luizenkam uit mijn haar?! Een grote dikke, lévende luis! Getver. Dus nu heb ik maar weer gegrepen naar de goedkope Kruidvat luizenshampoo van 6,95. Die kalmeert de hoofdhuid wel, en ik heb goede hoop dat de luizen nu definitief het loodje leggen.

Maar tegen iedereen die overweegt XTLuis aan te schaffen, zou ik zegen: 'Niet doen'. Het is duur, en bij míj werkte het in ieder geval niet. De ultieme remedie schijnt nog steeds dagelijks kammen te zijn, gedurende veertien dagen.

Maar wie behoefte heeft aan extra geschut, zou ik de Kruidvat luizenshampoo aanraden in plaats van XTLuis. Die is aanzienlijk goedkoper, en werkt volgens mij beter.

Lees ook alles over die andere plaag voor moeders: Waterwratjes!
( Hide )
 1. Hoi,
  ik lees al lang mee, maar reageer eigenlijk nooit. Maar nu kan ik het toch niet laten om te wijzen op de robi comp pro electronische luizenkam. Ik heb deze zelf tijdens een luizenplaag aangeschaft en ben er erg tevreden over. Zodra we maar denken dat er luizen in huis zijn, kam eroverheen, en je hoort het vanzelf! Piept je apparaat, dan heb je hem gesignaleerd, maar is 't ie ook gelijk dood!
  Groetjes, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Corine, dat klinkt fantastisch! En dat piepje lijkt me geweldig om te horen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oei, succes ermee! Ik heb de kat laatst weer behandeld en hoop dat het mezelf dus bespaard blijft ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt leuk, die kam van Corine, die ga ik beslist kopen als er ooit nog luizen een voetje over de drempel bij de Achterbergen durven zetten! Inderdaad kamde ik tot nu toe (tijdens onze enige luizenperiode) het haar een aantal keer per dag totdat er niets meer uitkwam, maar doodmaken klinkt natuurlijk wreed prettig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Liesje,
  Heb je buiten het beddengoed ook banken alle stoffen oppervlakken e.d. ook gewassen / gestofzuigd e.d.?
  Daar kunnen namelijk ook overal eitjes blijven zitten...
  Trouwens laatst nog gelezen dat het 100x borstelen van je haar per dag, wat ze vroeger deden voor glanzend haar, was eigenlijk oorspronkelijk ook puur bedoeld voor het bestrijden van luizen...
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. mijn man komt uit suriname, vandaar hebben wij een tak die je in water zet, het water kun je drinken en is erg gezond niet lekker hoor en erg bitter, bita heet het.
  Maar luizen die zijn weg,

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het advies tegenwoordig (RIVM) luidt tegenwoordig om te kammen omdat luizen resistent (bestand tegen) zijn geworden tegen de middelen. M'n dochter heeft heeeeel lang haar, had luizen... we hebben er veeeel cremespoeling ingedaan (tot droog haar nat wordt van de cremespoeling) en de luizen glijden er dan zo uit. Dit om de dag doen zo'n 10 dagen en je bent er van af.
  t Is even een werkje, maar 't hielp afdoende. Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hey,
  ook hier een ervaringsdeskundige zoals dat heet.. Een van ons heeft er flink onder gezeten. Begrijp nog steeds niet hoever dit kon komen, ik zit altijd in hun haren te gluren en ben zelf notabene luizenmoeder.. Na de eerste wassing met gewoon millium kwamen er heel veel luizen af. De weken erna vanalles geprobeerd, ook luizen gesignaleerd bij twee anderen waaronder mezelf. (en wij zijn allemaal krullenbollen met vrij dik lang haar )
  Conclusie: kammen kammen en nog eens kammen. Het spul van tegenwoordig is te milieuvriendelijk volgens mij.
  Na een week of 6 was alles onder controle hier.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt reageren! Dat kan met het formulier hierboven. Doet het formulier moeilijk? Gebruik dan het formulier hieronder!

© all rights reserved
made with by templateszoo