Product Review: Bilibo

16 jan. 2011
Om niet weer allerlei kleine onderdelen kwijt te raken, besloot ik bij de spelotheek een 'Bilibo' mee te nemen. Een speeltje wat nog het meest lijkt op het schild van een schildpad.

Terwijl ik het ding in de auto mikte had ik er eigenlijk al spijt van, want konden de kinderen in vredesnaam met dat ding doen? Maar dat bleek mee te vallen! De kinderen vonden het hartstikke leuk, en gingen er als een wilde mee spelen.

De Bilibo blijkt geschikt als tol, waarbij je als kind plaatsneemt in de Bilibo en vervolgens wild rondtolt. Ook leent hij zich uitstekend als grote helm, als wieg voor een pop en als stoeltje. In het bijgeleverde foldertje staan nog veel meer ideeën.

Materiaal

De Bilibo is gemaakt van stevig kunststof, en is verkrijgbaar in allerlei vrolijke kleuren. De onze was felgroen. Behalve in verschillende kleuren zijn ze er ook in verschillende maten verkrijgbaar, waardoor ze ook te gebruiken zijn als blokken.

Ik ben er van overtuigd dat de Bilibo een kind uitdaagt zijn fantasie te gebruiken, want als volwassene vond ik het in eerste instantie maar een 'raar ding'. Het wordt dan ook gepresenteerd als speelgoed 'zonder opgelegd speelpatroon of spelregels'.

Conclusie

Ik vind de Bilibo een geweldig stuk speelgoed, en vindt het echt een aanrader als origineel verjaardagscadeautje voor een kind. En omdat het multifunctioneel is, is er altijd wel een toepassing voor te verzinnen. Desnoods als krukje.

Zelfs mijn kinderen (7 en 9), die toch dol zijn op hun Nintendo en Wii, gingen er heel erg mee spelen.

Praktische informatie

De grote Bilibo is in diverse winkels verkrijgbaar, en de prijzen variëren van 24,95 tot 27,95. Hij is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Op de Engelse ebay worden ze ook nieuw aangeboden voor 16,96 + 6,53 verzendkosten. Het loont dus om even op het internet rond te neuzen naar de goedkoopste prijs.

Daarnaast is er een Bilibo Game Box op de markt voor zo'n 19,95. Hierin zit o.a. een Mini-Bilibo die ook geschikt is voor kleinere kinderen.

De Bilibo in actieMeer informatie

Meer informatie vind je op de zeer irritante, officiële website. Zo leuk als ik de Bilibo vind, zo stom en klantonvriendelijk vind ik de website van de makers.

4 opmerkingen

 1. Wat een prachtig speelgoed, daar is over nagedacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk ding zeg, ik ga de volgende keer in de spelotheek ook eens even speuren! (ik ben altijd playmobiel onderdelen aan het zoeken..pffft!)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hahaha, dat is grappig. Wij hebben tien van die dingen liggen bij de overblijf en blijf het altijd verwondelijk vinden dat de kinderen zich daarmee kunnen vermaken. Ze dienen als stoeltje, er worden touwen aangeknoopt waardoor ze worden voortgetrokken, dienen als poppenwagen enzovoort.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk ding. Nooit gezien. Maar je kunt er alle kanten mee op. Handig!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...