Benco: lekkerder dan Nesquick! Update 2022


Bij ons in de keukenkastjes stond steevast een pak Nesquick, of een huismerkvariant. Maar van mijn moeder kreeg ik een bus Benco.

De bus is rond, doorzichtig, met een felgeel deksel, en ziet er leuk uit. Het opvallendste aan Benco zijn de chocolade korrels. Terwijl Nesquick e.d. een poeder zijn, bestaat Benco uit korrels. Maar de grootste verrassing kwam van de kinderen: 'Benco is veel lekkerder dan Nesquick, mama!'

Kassa testte 10 merken warme chocolademelk


En dat is heel positief, want toen consumentenprogramma Kassa, in december 2011, 10 merken warme chocolademelk testte, was het hoogst behaalde cijfer een 6,2. Mijn kinderen geven Benco een 8,5!

Cacaopoeders te zoet: Benco valt wel mee


Volgens de Duitse consumentenorganisatie Oekotest zijn de meeste cacaopoeders veel te zoet. Zij testten 24 cacaopoeders, waaronder Nesquick, en constateerden dat de zoetste uit maar liefst 84% suiker bestaat. Dat komt neer op vijf suikerklontjes per glas. Echte caloriebommen dus. Wel dateert de test uit 2004, en is er sindsdien wellicht iets verbeterd.

Ik heb natuurlijk onmiddellijk mijn Benco gecheckt, en zag opgelucht dat het suikergehalte 19% is. Ook zitten er ogenschijnlijk geen 'enge' stoffen in. In Nesquick zit volgens nesquick.nl 26% aan suikers.

Wat zit er in Benco?


Hier de ingrediënten zoals die op de bus Benco vermeld staan:

 • Suiker, magere cacaopoeder (19%)
 • Cereals: tarwemeel, gerst, tarwemout
 • 2% zout
 • armoma: vaniline
 • Bevat gluten

Nauwelijks info over Benco op internet in 2012


Terwijl Nesquick een heuse website heeft met spelletjes voor kinderen, is Benco nagenoeg onvindbaar. De zoekresultaten die Google presenteerde zijn heel summier, en de meeste komen uit de V.S.

Deze informatie vond ik op Wikipedia.

'The closest thing to PDQ chocolate available now is Benco Instant Choco Drink which is sold in Europe. Benco is manufactured in the Netherlands. It tastes very similar to the PDQ Chocolate drink mixes. The Benco Instant Choco Drink mixes have also been available on eBay for those in the United States who may be interested.'


Er zijn enkele Nederlandse resultaten, en die bestaan vooral uit jeugdsentiment! Mensen die zich de korrels herinneren uit hun jeugd en zich afvragen of het nog te koop is.

Benco 2022: een eigen website!

Inmiddels heeft Benco ook een eigen website! Te vinden op benco.nl. Het wordt daar aangeprezen als lekker voor een chocoladrankje, maar ook voor op de boterham, in vla en yoghurt of ’s ochtends bij het ontbijt in de muesli.

Je vindt hier ook recepten met Benco, voor onder andere koekjes.

De distributeur van Benco


Gelukkig bood de wikkel van de Benco pot uitkomst, want daarop vond ik een url van de distributeur van Benco: ambtman.nl. De informatie die op die website gegeven wordt is echter overduidelijk bestemd voor inkopers.

Conclusie


Benco is bij de COOP te koop voor 1,79. Mijn kinderen vinden dat het meer naar chocola smaakt dan Nesquick, wat ik positief vindt. Bij de Jumbo en Plus koop je een pot van 400 gram voor 1,45. Duur is het dus niet.

Opvallend is het gebrek aan reclame en marketing van deze choco korrels! Misschien gebruiken ze al hun budget om een goed product te maken?!

Lees ook mijn post Water met een smaakje.

Kennen jullie Benco?
Wat voor soort chocolademelk drinken jullie?
( Hide )
 1. Ja ik ken Benco idd ook van vroeger. Een client van mij heeft het en ik vindt het ook lekkerder dan nesquick. Ik koop altijd eigen merk van de supermarkt, want Benco is bijna nergens te koop.
  Ik wens je een fijn weekeind.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toen ik 20 jaar geleden stage liep in een verzorgingshuis kregen we op zondag altijd cake met slagroom en wat Benco bij de koffie. Nu gebruik ik het voor als ik vergeten ben een lekker zondags toetje te kopen: eventueel wat slagroom kloppen en dat dan samen met de Benco op de vla. De kinderen vinden het feest! (Kan ook op het ijs)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee, ik ken het eigenlijk niet.

  Ik heb zelf altijd zakjes van Kruidvat ofzo. Of uit een kerstpakket waar je nooit meer vanaf komt. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wilde ook al opmerken dat het volgens mij een oud merk was.Woon nu al 5 jaar niet meer in Nederland maar kon het merk wel. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb bu een bus van de lidl, daar zit 20% suiker,dextrose in.
  Ga ook eens op zoek naar Benco.
  We drinken het niet vaak maar met dit weer is het heerlijk.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hé wat grappig. Dit hadden wij vroeger thuis altijd. Een heel soms smeerde ik het stiekem op m'n brood als beleg ..
  Ik vond het altijd jammer dat wij geen Nesquik hadden, op de een of andere manier vond ik dat een chique uitstraling hebben ofzo en kwam de Benco op mij als klein kind over als 'goedkoop alternatief' (wat het wsl. ook wel was, maar ik denk niet dat ik mij toen al met prijzen bezighield, dus waar ik het dan op baseerde ...)

  Hier in Spanje hebben wij Nesquik overigens, wat ik lekkerder vind dat het 'Colacao' (ja, ik moest ook even wennen aan de naam) dat je hier overal ziet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Benco ken ik wel van vroeger.
  Ik hou niet van chocoladmelk, maar Farmer en een dochter drinken het wel, gemaakt van gewone kakao van Krüger (pakje).

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb nog nooit van Benco gehoord. Nesquick heb ik altijd te zoet gevonden, dus als ik al warme chocolademelk zelf maak dan met cacao en suiker, maar de verhouding is altijd wel een beetje zoeken. Ik ben helemaal benieuwd geworden naar Benco :D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik ben idd ook opgegroeid me Benco.. wat was dat lekker zeg.
  mijn moeder deed het ook nog wel eens door de cake-beslag, zodat je marmercake kreeg.. HEERLIJK!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Benco, dat vinden we hier ook lekkerder dan nesquick. Eens naar op zoek, want eigenlijk sloop daardoor de gewone chocolademelk uit pakken er weer in. en die vind ik dus ook erg zoet.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat grappig dat je over Benco schrijft! Ik ken het ook vanuit mijn jeugd. Ik vond het lekker. We deden het ook weleens in yoghurt of vla.
  Nu maak ik chocolademelk zoals mijn oma dat deed. Met melk, cacao en een beetje suiker. Voordeel is dat je dan precies weet welke toevoegingen er zijn, want je voegt het zelf toe ;-) Evt. kan het ook met maïsmoutstroop - dat gebruikte ik een tijdje als zoetstof toen ik wegens een dieet (om gezondheidsredenen) geen suiker at.
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Benc is ook hier favo. Het is bij ons bij de h.vliet tk voor 1 euro.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ken Benco van vroeger. Bestaat het nog dan? Wij drinken choco uit onze automaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jah ik ken het ook, en t lost idd beter op die korreltjes..

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik ken het ook nog van vroeger en heb het zelf ook wel gekocht voor de kids.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mijn man is een soort van chocoholic, samen met meisje van 9... en die zweren allebei bij Benco... Omdat het naar chocola smaakt en niet naar iets zoets!

  De korreltjes lossen heel goed op in warme melk... en als versiering is het op een bolletje vanille ijs ook super!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Leuk blogje. Wij dronken vroeger ook Benco. Nu staat er bij ons Nesquick in het keukenkastje. Kleine man mag in het weekend een beker nesquick, als papa ook thuis is. Ik wil niet dat hij alleen maar zijn melk lust met iets erin. Maar de volgende keer zal ik ook eens naar een bus Benco op zoek gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hier al jaren Benco, ook over vanilleroomijs. Al drink ik zelf het liefst chocolademelk van cacao zonder of met een klein beetje suiker.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. toevallig is vandaag ons eerste blik/pak leeggegaan.. Vanmiddag met gekookte melk in een thermosfles meegenomen naar de ijsbaan en allemaal ervan genoten. Het maakt mijn kids niet zoveel uit welke we hebben, maar ik vind de zakje hot chocolat van Nestle te duur omdat het in zakjes zit.
  Ik heb het gekocht bij Bas v/d Heijden maar weet niet hoe duur. Ik denk wel dat het de goedkoopste was anders had ik het laten staan. Fijn dat er niet zo veel suikers in zitten, ik let er eerlijk gezegd niet bij alles op.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. ja altijd lekker, chocolademelk! ik maak 't gewoon met cacao en warme melk, en suiker naar smaak natuurlijk. Zo'n poeder of korrels is wel lekker snel. Wel even een vraagje over het etiket: staat er nou letterlijk 'suiker, magere cacaopoeder(19%)'? Ik zou denken dat dit betekent dat er een onbenoemde hoeveelheid suiker inzit, en 19% cacaopoeder. Dat zou dan dus fors meer kunnen zijn dan 19%. Het ingredient waar er het meeste van inzit, staat immers vooraan dus dat kan dan best 25% zijn ofzo. Voor wie de hoeveelheid suiker erg belangrijk vindt is dit misschien een punt.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hoi Yvonne, ik had het geïnterpreteerd als suiker + magere cacaopoeder = 19%. Als jouw scenario klopt, dan is het suikergehalte dus onduidelijk…

  Grappig dat Benco zoveel jeugdherinneringen oproept!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Bestaat dat nog? Volgens mij dronk ik dit toen ik in mijn eerste eigen huisje woonde. Moet dus tussen de 35 en 40 jaar geleden zijn geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. oja benco vroeger altijd bij onsin de kelderkast.
  en dan stiekem met een lepel een hapje nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Benco is echt de lekkerste! Tot 2011 ook verkrijgbaar bij de C1000. Kennelijk vond één of andere wijsneus het nodig om het product uit het assortiment te halen.

  Nesquik is echt niet lekker, smaakt naar van alles, o.a. naar krijt, maar niet naar chocolade. Huismerk lijkt teveel op nesquik.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Benco is zeker de lekerste en lost ook compleet op in koude melk. ze verkopen het nog bij de coop supermarkt.Het an op alles, boterham, melk, ijs, cae, koekjes bakken, noem maar op.

  succes met inslaan bij de coop.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. ook bij de Poiesz te koop!!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Niet meer bij Albert Heijn te koop :( zooooo jammer! Echt een gemis want Nesquik vind ik ook minder lekker dan Benco!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is er misschien een Jumbo of Coop bij je in de buurt? Daar verkopen ze het ook!

   Verwijderen
 28. In Nesquick zit aspertame volgens mij en in Benco niet.

  Reden genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Anoniem, begrijp ik goed dat je aspartaam een kwalijke stof vindt?

   Verwijderen
 29. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Dekamarkt heeft het ook!
  Leuk om dat pas te ontdekken, iets van jaren geleden toen ik nog heel jong was...ik herkende de naam zowaar

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Volgens mij heeft Benco een relatie met Bensdorp en ik heb zelfs een produkt gezien met beide namen. Nu kan je van Bensdorp Cacao Amsterdam wel wat meer vinden op internet.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Als je wat verder zoekt is Benco naast Milka ook een Oostenrijkse chocoladefabriek. Het zou goed kunnen dat Benco overgenomen werd door Bensdorp en dat daarom weinig meer te vinden is van Benco.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Bij Albert Heijn wel een beetje te koop :-)
  http://www.ah.nl/producten/product/wi238661/benco-cacaopoeder

  Schrik niet: ik heb het opgezocht, en Benco bestaat voor 79% (!!!!!!) uit suiker. 79%! Dat is Dus bijna net zo erg als de allerzoetste van het oude onderzoek.

  Het kan door het toegevoegde zout (hoeft niet in Chocolademelk) komen dat het minder zoet smaakt. Zout maskeert dan de suiker een beetje. Dat is een truukje dat wel eens vaken wordt toegepast. Ik zou dit product puur op de ingrediënten nooit kopen. Klinkt als absolute troep. Maar omdat jullie zo positief zijn ga ik het misschien kopen om uit te proberen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is wel héél veel suiker inderdaad! Dat wist ik niet. Geen wonder dat de kinderen het zo lekker vinden!

   Verwijderen
 34. 79% suiker. De bedoeling is ook niet dat je het zo uit de verpakking opeet, maar dat je het oplost in melk. 1 deel benco op 10 delen melk? Dan is het percentage suiker al een heel stuk lager.
  Nesquick zal wel van Nestle zijn, die maken alles veel te zoet.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. 79% suiker. De bedoeling is ook niet dat je het zo uit de verpakking opeet, maar dat je het oplost in melk. 1 deel benco op 10 delen melk? Dan is het percentage suiker al een heel stuk lager.
  Nesquick zal wel van Nestle zijn, die maken alles veel te zoet.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Benco HEERLIJK, ik drink dit dagelijks en nog steeds is dit de lekkerste en ik kan het gelukkig gewoon om de hoek bij de Poiesz supermarkt halen :D wat een aantal jaar geleden een probleem was aangezien het product van de aardbodem was verdwenen, ik hoop dat ze dit product blijven maken en dat de makers er van veel lof mogen krijgen aangezien ik niet weet waar het vandaan komt :P

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Is ook gewoon te koop bij Dirk van Den Broek vandaag 12-03-2016 nog een pak gekocht bij Dirk dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Ik gebruik .
  elke avond bij de brood maaltijd benco
  het is nog te koop bij jumbo & A H

  BeantwoordenVerwijderen
 39. IK HEB DAT NOG GEPROMOOT VOOR DE FIRMA NUTRICIA IN DE JAREN 70 (BENCO VAN 800 GR
  ZEER LEKKER)

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Dit is een oude blog, maar ik kon het niet laten om toch even te reageren.

  Je leest namelijk het etiket verkeerd. Er staat 19% cacao bij het Benco etiket. De suiker staat daar nog voor, wat betekend dat er meer suiker dan cacao in zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. BENCO KUN JE BIJ HEEL VEEL WINKELS GEWOON KOPEN, BIJ PLUS, JUMBO, COOP, DEKAMARKT, HOOGVLIET, VOMAR, DIRK, JAN LINDERS EN HEEL VEEL ONLINE WINKELS.

  OOK OP EBAY VOOR €13.10, DAT IS PAS WINST MAKEN. IK GA DAAR OOK EENS EEN PAAR POTTEN OP PLAATSEN VOOR €10 PER POT, DAN HEB IK NOG STEEDS AARDIG WINST EN BEN DE GOEDKOOPSTE.......

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt reageren! Dat kan met het formulier hierboven. Doet het formulier moeilijk? Gebruik dan het formulier hieronder!

© all rights reserved
made with by templateszoo