Lampionnen op zonne-energie van de Xenos: ze doen het niet

Tijdens het hardlopen mag ik graag in andermans tuinen kijken, om te zien hoe ze die hebben vormgegeven. En laatst kwam ik langs een huis waar de bewoners een grote boom hadden behangen met lampionnen. Ik vond het prachtig.

Zwaar geïnspireerd rende ik naar huis, en vond op mijn vrije donderdagochtend bij de Xenos lampionnen die er veel op leken. Maar ze waren wel 3,95 per stuk… Toen viel mijn oog op een veel goedkopere versie: 10 kleine lampionnen voor 6,95! Het leuke aan de grote én de kleine lampionnen is dat ze werken op zonne-energie. En zo lang ik geen zonnepanelen kan betalen, kunnen deze mij mooi troosten.

Eenmaal thuis zocht ik een ladder en een boom uit, en wilde de lampionnen 'even' ophangen. Maar dat viel tegen, want je bleek ze eerst zelf nog helemaal in elkaar te moeten zetten! Uiteraard aan de hand van zo'n cryptische gebruiksaanwijzing die niemand snapt, behalve mijn oudste zoon met PDD-NOS.

Met zijn hulp lukte het me om de lampionnen in elkaar te zetten, en hij hield de ladder vast toen ik ze in de boom drapeerde. Het staat erg fleurig vind ik.

Ze doen het niet!

Maar hoewel ze er fleurig bij hangen, geven ze 's nachts geen licht! Nou is het natuurlijk ook niet zo'n zonnige lente, maar toch had ik er meer van verwacht. Het zou kunnen dat ze in die boom onvoldoende licht vangen, en dat ze daardoor 's nachts geen licht geven?

Daarom geef ik de lampionnetjes van de Xenos op dit moment een dikke onvoldoende en raad ze op basis van mijn ervaringen niet aan. Met als kanttekening, dat hun slechte functioneren mogelijk mijn eigen schuld is, omdat ik ze verkeerd heb opgehangen. Maar ik ga nu niet weer mijn leven wagen om ze uit de boom te vissen, en opnieuw op te hangen.
( Hide )
 1. Weggegooid geld dus. Zonde. Ik zou ze terug brengen en mijn geld terug willen of iets anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er moet vaak wel rechtstreeks zon op komen en soms moeten ze ook eerst een beetje opladen. Maar ik zou ook mijn geld terug gaan halen, ze moeten er toch een keer uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. die van mijn doen het wel heb je op het oplaadkastje aan de achter gedrukt om hem aan te zetten zit een zwartblokje.
  en de eerste keer ze zeker 16 uur opladen uit en dan aan zetten en ze branden

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb je wel het knopje aangezet (dit had een vriendin van mij dus niet gedaan...en had dezelfde klachten als jij ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kitty, dat zou wel eens de oplossing kunnen zijn, want ik wist niet eens dat er een knopje aan zat! Ik ga het meteen proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik voel een grote verwantschap met je vriendin….

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha ha, maar anders is het toch een hele fleurige bolvormige slinger in je boom :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geweldig! Nu word ik toch wel nieuwsgierig of je ze door middel van dat bewuste knopje aan de praat, uhhh... licht krijgt. Laat je dat nog weten of ze het toch wel doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als je ze aan de praat krijgt,ga ik ze ook kopen.
  Heb ze al zo vaak zien liggen en er altijd langs gelopen met een schuin oog.....maar als ze het doen,ga ik er nu voor..;-)!
  -xxx-

  BeantwoordenVerwijderen
 10. hahaha zo leuk om de reacties hierop te lezen!!! de knopjes en stekkerlogica vind ik altijd zo grappig en iedereen heeft er wel eens last van...of je stopt de stekker erin...
  maar goed wel leuk die lampionnen ik denk dat ik ook maar eens ga kijken bij de xenos ik heb ook een leuk boompje waar ze wel in kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik lees al een poosje mee, heb niet eerder gereageerd. Wij hebben de bewuste lampjes ook, al een paar maanden zelfs. En inderdaad er zit een goed verstopt knopje op en als je dat omzet, doen ze het vast wel. Ik ben zelf best enthousiast, de lampjes zijn niet bijzonder fel, maar ze doen het hier dus al maanden en zelfs het verkleuren valt me erg mee. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mijn ervaring leert me, dat al die lampjes op zonnecellen het echt niet doen.. Ik kocht al verscheidene lampen... en hooguit een piepklein beetje licht bij valavond, dat zelfs al weer terug uit is als het echt piekdonker is. Jammer..

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Rebecca, ik heb die lampionnen inmiddels ook bij de Action gezien en daar zijn ze nog veel goedkoper!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. die zonnelampjes van Action zouden het na een paar dagen bij mij gaan doen. Twee verschillende kocht ik..
  Inmiddels ben ik maanden verder, en ik wacht nog steeds.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ga nog eens terug met deze lampjes naar de Action. De bon heb ik niet meer, misschien dat er ook ergens een verstopt knopje zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Je hebt het knopje al gevonden ;-). Zelfde probleem hier gehad.... Herkenbaar. Action heeft ook hele leuke lampenkappen aan een slinger!.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. pssst ik heb ze van de action 5euro! en ze doen het jippie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. De lampjes van de xenos vind ik echt flut. Pas als ik mijn hand over de sensor houd, gaan de lampjes aan. Hier schijnt de hele dag zon en toch doen ze het niet wanneer het donker wordt. Ik ga er mee terug naar de winkel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mij vielen ze ook erg tegen. Ze hangen nog in de boom, maar dat is vooral vanwege de leuke kleurtjes. Licht geven doen ze niet.

   Ik ben benieuwd naar je ervaring met terug brengen.

   Verwijderen
 19. Ik ben ook geen fan van die dingen. Ik heb van die pilaartjes die je in de grond moet steken en aan de bovenkant en zonnecel hebben, maar ze vallen haast uit elkaar als je er naar kijkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ze laden niet goed op door de bladeren van de bomen. Een leuke product op zich maar niet zo slim bedacht voor het optimale gebruik ervan

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Dus het moet heel goedkoop zijn, goed werken, zelfs als er geen zon op schijnt, een perfecte gebruiksaanwijzing hebben... Koop dan niet die chinese troep van Xenos en Action! Of klaag niet. Je weet waar je aan begint als je daar koopt. Het is altijd een gok. Sommige producten vallen mee, maar het meeste kost bijna niets en is dus ook niets waard.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt reageren! Dat kan met het formulier hierboven. Doet het formulier moeilijk? Gebruik dan het formulier hieronder!

© all rights reserved
made with by templateszoo