C1000 brosreepjes versus 'echte' bros

Als zuinige consument laat ik graag de A-merken links liggen, ten faveure van de B-merken. Dus toen ik zag dat de C1000 de kleine brosreepjes had nagemaakt, en Luchtige melkchocholadereepjes had genoemd, wreef ik mij verheugd in de handen! Ideaal! Voortaan zou ik mijn portie chocola goedkoper kunnen aanschaffen, want de C1000 brosreepjes kosten 1,59 en de 'echte' Brosreepjes 1,89.

Luchtige melkchocoladereepjes rare vorm

Eenmaal thuis scheurde ik verwachtingsvol de wikkel van het reepje af. Hm, de vorm viel een beetje tegen. Wat een plat reepje zeg! Maar smaak is belangrijker dan vorm, en dus zette ik gretig mijn tanden in het zogeheten Luchtige melkchocoladereepje. Maar in tegenstelling tot de werkelijk luchtige Brosreepjes, smaakte deze erg machtig en echt mierzoet. Wat een tegenvaller. Er zaten ook veel minder luchtbelletjes in!

Luchtige melkchocoladereepjes ≠ Brosreepjes!

Je hoort zo vaak van die verhalen dat de producten van A en B-merken in dezelfde fabriek geproduceerd worden, en dat alleen de verpakking anders is. Maar laat mij jullie vertellen dat de Luchtige melkchocoladereepjes van de C1000 beslist anders zijn dan de Brosreepjes. Misschien als ik nooit de Brosreepjes had gehad, dat ik dan de Luchtige melkchocoladereepjes had kunnen waarderen. Maar ik weet dus wél hoe luchtig Brosreepjes zijn, en daarbij steekt die van de C1000 pover af. En laten de Luchtige melkchocoladereepjes nou ook nog 4 calorieën meer bevatten! De Brosreepjes bevatten 50 calorieën per reepje, en die van de C1000 54 calorieën.

Conclusie

Voor wie de luchtigheid van Brosrepen belangrijk is, zullen de Luchtige melkchocoladereepjes van de C1000 geen goed alternatief zijn. En dat is omdat ze gewoon echt veel minder luchtig zijn!

Wat is jouw lievelingssnoep/snack?
( Hide )
 1. Hoe minder luchtbelletjes, hoe meer calorietjes zeker...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk, zo'n vergelijkend warenonderzoek.
  Ik ben ook dol op brosjes.
  Maar ik koop ze niet, haha. Zelfbescherming is dat ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Og getsie, dan heb je trek in iets lekkers en dan is het veel te zoet en smaakt het niet naar chocola. Zoals de melkchocola van bio+. Zo zonde van je geld. En het moment :) Heel af en toe koop ik fudge of zwart-witjes. Aan beide kan ik me goed misselijk eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dadels vullen met harde kokosolie. Lijkt op een bounty maar dan zonder de suiker en de lactose.

  VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen
 5. In Ierland kocht ik brosrepen (groot), die erg lekker waren. Dis was bij Aldi of Lidl. Nu koop ik gewoonlijk booit Brosrepen, maar vroeger at ik ze wel eens.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. het stukje paradijs op aarde :-) alleen dat al--->bounty dus

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ernstig verslaafd aan Klene muntdrop...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik bedoel, Snikkoooooollllllssss !!! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hahaha, en zo heb je weer een leuk blog over luchtige luchtbelletjes;)
  Ik hou van alles wat chocola is geloof ik maar ik proef ook meestal wel dat de A merken echt veel lekkerder zijn!
  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi,

  Bananen en stroopwafels zijn mijn favoriete snacks.

  Als je van cocos houdt zijn de neppers van de Lidl bijna net zo lekker als de echte Bounty.

  groetjes,

  Dorothé
  http://djaktief.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een ander eigen huismerk heeft dat ook. Ze zijn helemaal niet zo zacht als de echte.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat dacht ik inderdaad ook al! De echte brosreepjes hebben meer luchtbellen, en dus minder calorieën.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zwart-witjes vind ik ook lekker! Die zijn zo lekker zout.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dat vind ik ook lekker! En dan vooral twee tegelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Erg lang geleden dat ik een candy bar op heb... krijg er trek van!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. echte bonbons,fris snoepje van rang na het warm eten een in de mond

  BeantwoordenVerwijderen
 17. De nieuwe variant van de l.idl op de s.nickers mini komt bijvoorbeeld weer een stuk meer in de richting dan die van de appie. Ik vind die 'echte' altijd zo aan de prijs en probeer dus regelmatig wat alternatieven uit.

  Een kopie van de t.wix mini heb ik nog niet gevonden, althans die door de keuring komt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik ben niet zo heel erg van de snoeperij. Maar zoute drop gaat er wel altijd in. En van de repen ben ik het meest gecharmeerd van Nuts.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik ben gek op de melkchocoladerepen van Tony's Chocolonely. Elke vrijdag mag ik (van mezelf) 1 reep (200 gram)kopen en daar moet ik de hele week mee doen. Meestal is de reep voor zondag op ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Als ik toch zondig wil ik juist een choco reep die geen lucht heeft maar veel chocola. voor de lucht betaal je namelijk ook ook al zijn ze heerlijk die reepjes;-). en als ik dan zondig het liefst de cote dor chocola mmmjaaam

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Een stukje melkchocolade vind ik best lekker maar niet meer dan 2 blokjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan er echt wel een hele boel op! Als ik één brosreep op heb, dan heb ik echt heel erg zin in nog eentje...

   Verwijderen

Leuk dat je wilt reageren! Dat kan met het formulier hierboven. Doet het formulier moeilijk? Gebruik dan het formulier hieronder!

© all rights reserved
made with by templateszoo