Fietsen met een skibril

16 jan. 2013
skibril ActionHeb jij wel eens een sneeuwvlok in je ogen gekregen?!

Dat kan verrassend pijnlijk zijn. Bovendien krijg je hoofdpijn van met je ogen dichtgeknepen fietsen, terwijl de sneeuwvlokken wreed in je gezicht dartelen. Het was de nummer één klacht van mijn oudste drie kinderen die dagelijks zo'n 12 kilometer naar school fietsen.

Goedkope skibrillen bij de Action

Dus toen ik bij de Action (waar anders!) goedkope skibrillen zag liggen, nam ik er eentje mee voor de kinderen om uit te proberen. Eigenlijk had ik zin om er meteen maar drie (voor ieder één) te kopen, maar ik wilde eerst weten of:

 • Ze de bril wel op wilden zetten
 • De bril hielp

Skibril helpt tegen de sneeuw

Gisteren droeg mijn oudste dochter de bril voor het eerst naar school, en kwam helemaal enthousiast thuis. Door de skibril hoef je je ogen niet meer dicht te knijpen tegen de sneeuw, en dat fietst meteen een stuk ontspannener. Dat een skibril op de fiets wellicht een beetje apart is, kwam niet eens aan de orde.

Dus als je zelf, of je kinderen, door het winterse landschap moet fietsen en je hebt last van sneeuw in je gezicht, dan is een skibril een goede oplossing. Ze kostten bij de Action rond de 5 euro, als ik het me goed herinner. Een soorgelijke skibril kost bij de Hema een duizelingwekkende 25 euro!

Hebben jullie nog handige tips voor fietsen in de sneeuw?

12 opmerkingen

 1. nee hoor bij de hema 25 cent in de uitverkoop

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is een goed idee geweest en gelukkig willen ze hem aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed idee!

  Hmmm.... was niet genoeg woorden... misschien nu wel (raar....)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mijn man heeft ze daar zaterdag meegenomen, ze hadden grote en kleintjes. Misschien bij jullie al op.......

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou das een goed idee. Onze zoon trekt zijn muts bijna tot over zijn ogen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi,

  Ik zag toevallig gister iemand met een skibril fietsen. Het ziet er niet eens zo heel vreemd uit hoor, ik vond het vooral slim.
  Hier heb ik ze nog niet horen klagen, maar ze hoeven ook maar 20 minuten te fietsen, misschien scheelt dat.

  Groetjes Alice

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi,

  Niet elke Hema heeft dezelfde afprijzingen en ook niet op hetzelfde moment, volgens mij mogen ze dat zelf bepalen, wij hebben er hier 2 redelijk vlakbij en het loont nog wel eens de moeite om bij allebei te gaan kijken.
  Soms scheelt het de helft! Bijv. een jurk die ik voor 7,50 euro kocht, ging in de andere hema nog voor 15 euro.

  Groetjes Alice

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Owwww had ik dat maar gehad toen ik naar school moest fietsen!
  Fietsen in de sneeuw is zonder zo naar...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb altijd een pet bij me. De klep houdt de meeste sneeuwvlokken (of regendruppels) uit m'n ogen.
  Alleen had ik last van aangekoekte sneeuw op m'n bril na een tijdje. Hebben jullie daar ook een oplossing voor gevonden?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @kruidig meisje: misschien je glazen goed schoonmaken met iets waardoor het oppervlak van het glas gladder wordt en de sneeuw er makkelijker af glijdt. Om stoomaanslag op spiegels te voorkomen kun je afwasmiddel gebruiken. Misschien werkt dat ook voor brillenglazen en sneeuw? Soda maakt het ook lekker glad maar ik weet niet of dat wel goed is voor het montuur. Groene zeep?
  Ik had ook een pet met klep voor harde regen en sneeuw toen ik nog veel fietste.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...