Vliegengordijn: Bug Blocker van de Action

vliegengordijnBij de Action kocht ik voor 1,99 een vliegengordijn met de veelbelovende naam: Bug Blocker.

Op de doos stond: 'As seen on tv'. Ik weet niet waarom, maar dat gaf me het gevoel dat ik een bijzonder product in de handen had. Je weet wel zo'n product dat iemand heeft uitgevonden, en dat echt een geweldige vondst is. En dan ook nog eens heel goedkoop.

Bug Blocker: hoe werkt het?

De Bug Blocker bestaat uit twee gazen stroken van 210 bij 50 cm, die sluiten met magneten. Die magneten zijn wat dit vliegengordijn effectief maakt: je kunt er in het midden doorheen lopen, en dankzij de magneten sluit het gordijn zich automatisch weer achter je. Aangezien mijn kinderen enorm laks zijn met het sluiten van deuren, en gordijnen, leek me dit dus een geweldige oplossing voor die vervelende vliegen. Hier op het platteland hebben we daar namelijk veel meer last van dan in de stad.

Bug Blocker bevestigen met dubbelzijdige plaktape

Helaas zat er een gebruiksaanwijzing bij, die ik natuurlijk weer niet snapte. Maar waar het op neer kwam was dat ik de meegeleverde dubbelzijde tape in het deurkozijn moest plakken. De dubbelzijdige tape is van die klittenband tape. Ook zat er een doosje grote zwarte punaises bij, maar waar die voor waren, weet ik nou niet. Het was even wat gefrunnik, maar toen hadden we de Bug Blocker goed hangen.

Let op: de stroken moeten precies goed hangen!

Het is superbelangrijk dat de twee stroken precies goed hangen. Want als ze te ver uit elkaar hangen, of te dichtbij elkaar, dan werken de magneten niet en krijg je een gapend gat waar alle vliegen vrolijk door naar binnen kunnen.

vliegengordijnBug Blocker: slechte kwaliteit

Het bedroeft mij dit te moeten zeggen, maar na 1 dag was onze Bug Blocker al kapot. Ik ging er door naar buiten, met een dienblad in mijn hand, en op de één of andere manier scheurde het gordijn aan de bovenkant een stukje. Daardoor ging het opzij hangen, en nu sluiten de magneten niet meer. (zie foto hier naast) Het gordijn hangt er nog wel, maar je moet het nu handmatig sluiten. En zoals ik al zei: daar zijn ze bij mij thuis niet zo goed in.

Conclusie

Het idee achter de Bug Blocker vind ik goed gevonden, en effectief. Maar de kwaliteit is slecht. Ik deed echt niets geks, en het gordijn scheurde onmiddellijk. Erg jammer, want het concept vind ik goed. Als je voorzichtig bent, kan de Bug Blocker denk ik wel een goede aankoop zijn. Maar voor een gezin met kinderen of huisdieren vrees ik toch dat de Bug Blocker binnen no time kapot is, en raad ik het dus niet aan.

Ik meen me te herinneren dat ik op een blog de tip zag om een gewoon een mooie vitrage van Ikea op te hangen als vliegengordijn. Misschien is dat een betere optie.

Lees ook mijn post over de bullet journal van de Action.

Gebruiken jullie een vliegengordijn? En wat voor soort? Ik houd me aanbevolen voor slimme tips!
( Hide )
 1. inrustigvaarwater9 juni 2013 om 17:36

  Wij hebben een schuif hor in de tuindeur, erfenis van de vorige bewoners. Ideaal en netjes (niet helemaal meer), maar wij zijn met 'n tweetjes en werkt dit prima. Maar ik denk dat dit niet handig is als je opgroeiende jeugd hebt, dan is het ook wel wat kwetsbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb van die hele dunne 'draadjes'(het lijkt op springtouw maar dan nog veel dunner). Ik heb ook vanalles als anti-vlieg getest en gehad. Dit 'draadjes gordijn' bevalt het meest. Er komt wel eens een vlieg binnen maar die wordt vakkundig door hond of Ernie vermoord.(oei) Dit gordijn gaat z'n 3e jaar al in dus het heeft zijn geld opgebracht en het werkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben hetzelfde systeem, met magneet klittenband en al.
  En het functioneert nu voor het tweede seizoen, ook de kat kan er mee omgaan.
  Het komt bij de Gamma vandaan overigens.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb hier volgens mij nog nooit een vlieg gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Misschien ligt het dan toch aan mij… Of ik had net een maandagmorgenmodel. Zoals ik al zei: het idee er achter, klinkt heel handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Werd heel blij van de eerste regels want als ik ergens een vreselijke enorme pesthekel aan heb, dan is het aan vliegen. Maar ik houd ook heel veel van de deur open. Maar dan doe ik het gordijn dicht tegen de vliegen, en dat is depressief donkergrijs. Maar vliegendingen zijn zo duur! En dus vind ik je tip van de goedkope ikea-dingen echt super, had ik niet aan gedacht. Ga eens kijken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dezelfde heb ik vorig jaar bij Blokker voor 10 euro gekocht en hij is nu wel aan vervanging toe,is toch netjes 1 jaar?

  De hele zomer geen vlieg en wesp gezien,ideaal ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat is precies het probleem inderdaad: het is vrij kwetsbaar. Mensen moeten er wel een beetje voorzichtig door heen lopen, en dus ook niet met een dienblad...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. In de zomer vind ik het ook fijn als de voordeur open kan staan. Dan voelt het meteen alsof je binnen ook buiten bent. Succes met het Ikea gordijn! Ik ben benieuwd hoe het wordt. Zelf kom ik voorlopig helaas niet bij Ikea. Die zit jammer genoeg niet echt in de buurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dan heeft de Action de prijs wel weer flink verlaagd! Dat scheelt 8 euro. Wat is er bij jou stuk gegaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wij hebben ook een boerderij en kinderen en dus echt een vliegengordijn nodig.
  Wij hebben zo'n (duur) kralengordijn van kunststof hulsjes en metalen draad. Kost wel 80 tot 100 euro denk ik, maar onverwoestbaar. In de winter haal ik het eraf en was ik het in de wasmachine.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het kralengordijn hebben we nu al 12 jaar, dus die investering haal je er toch wel uit. Het is nog helemaal niet versleten ofzo

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat is de investering dan wel waard inderdaad. Hoe heet dat soort gordijn? Misschien krijgen ze dat ook nog wel bij de Action?!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @ Vlijtig Liesje, het is niet dezelfde als de Action,maar hetzelfde systeem,wat degelijker uitgevoerd dus,niet alles van Action is goed,maar dat is al eerder gezegd he?

  Aan de bovenkant zitten nu een paar scheurtjes,die kan ik wel opnieuw vastprikken,maar op is op en voor 1 tientje vernieuw ik het liever,alles geprobeerd in vorige jaren maar ben hier 100 procent tevreden over.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik denk dat de Gamma-kwaliteit wel beter kan zijn dan deze. De prijs zegt het eigenlijk al... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Nee zelden
  er is hier geen water in de buurt
  bij mijn vorige huis had ik beide wel
  en dat is hemelsbreed maar 500 meter hier vandaan

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wij hebben het gekocht bij Torresol in Helmond. Verkrijgbaar in heel veel kleuren en ook afbeeldingen. Is altijd nog te repareren. Google maar op Torresol webshop en dan standaard vliegengordijnen. Het lukt me niet een link te plaatsen.

  Als de Action zoiets in het assortiment krijgt dan zal dat wel niet veel (kwaliteit) zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Bij zit de scheur ook aan de bovenkant. Dus waarschijnlijk is dat wel een kwetsbare plek.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. lijkt me logisch want daar komt de meeste trek op bij openen

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik heb een zelfgefabriceerd ding: bamboestok of bezemsteel, en daaroverheen (met een tunnel erin gestikt waardoor dan die stok gaat) van die goedkope dunne stof van 1 € per meter op de markt (dat doorzichtige spul dat in superveel kleuren te verkrijgen is).

  Die stok rust op enkele nagels die ik in het hout van de deur geslagen heb, aan de buitenkant, stok haakt er als het ware achter.

  Ik zorg ervoor dat de stof zeker lang genoeg is, tot een stuk op de grond, en aan één kant leg ik dan een grote kei op de stof zodat het gordijn niet wegwaait. Iedereen weet hier aan welke kant je erdoorheen mag lopen. Deur kan gewoon open en dicht zonder dat het gordijn in de weg hangt.

  Vermits het meer dan breed genoeg is komen er eigenlijk nooit insekten binnen. En het is veel beter doorzichtbaar dan een hor, vind ik wel fijn, voor het uitzicht op de tuin.

  totale kosten: 2,5 € voor de stof :-)
  om de paar jaar moet ik wel de stof vervangen wegens versleten.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Dat vind ik ook een mooi idee. En supergoedkoop.

  Wat ik nu heb gedaan is dat ik nog zo'n Bug Blocker heb gekocht bij de Action, en de kapotte helft heb vervangen door een nieuwe. En dan heb ik nog een reserve over.
  Hopelijk gaat het vliegengordijn nu niet nog een keer kapot. Op dit moment lijkt dit een goede oplossing.

  Maar als ik een keer bij de Ikea kom dan haal ik daar een mooie lap, en gebruik jouw constructie.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Dit vliegengordijn is het beste dat me ooit overkwam wat dit onderwerp betreft.
  het is zaak dat je het echt goed ophangt, de zwarte punaises zijn vooral om op de hoeken vast te zetten, en vooral bovenaan in het midden en onderaan, het is logisch dat als de magneten niet tegenover elkaar zitten, hij niet meer goed sluit. Ik zou me kunnen voorstellen dat u misschien het gordijn te strak had of anderzins maar als u het goed doet, is het ideaal, heb ze overal in huis, zelfs voor slaapkamerraam

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hoi Maja, ik heb de kapotte helft inmiddels vervangen met een nieuwe, en nu werkt het wel prima. Bedankt voor de tip van de punaises!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. [...] kocht ik daarom bij de Action de Bug Blocker. Dat is een hordeur die sluit met magneten. Aanvankelijk leek de Bug Blocker geen geweldige [...]

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Lekker hoor.
  wij hebben er 2 gekocht via Groupon.
  Mega aanbieding, 2 stuks van €50 voor €18,95!

  Afzetters...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad.... en bij mij is hij ook al gescheurd na 2 dagen!

   Verwijderen
 26. [...] van vliegengordijnen. Ik schreef twee posts over vliegengordijnen die sluiten met magneten: de Bug Blocker en de Snap Screen. Helaas blijft de Bug Blocker een matig succes. Ook nu weer sluiten de magneten [...]

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Heb net als Maxximum de Bug Blocker gekocht via Groupon. Eerst leek het een geweldig ding... sluit vanzelf, ideaal voor kinderen en hond... nou niet dus. Hij heeft 2 dagen gehangen toen hij aan de bovenkant ging scheuren waardoor hij niet meer sloot. Nu met nietjes aan elkaar gemaakt maar ik kan uit op een nieuw gordijn. Slechte kwaliteit Groupon! En zeker voor dat belachelijke bedrag terwijl ze bij de Action voor minder dan de helft liggen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Balen zeg! Zeker als je er veel geld aan hebt uitgegeven. Het principe klinkt inderdaad erg goed. Die van de Action hebben bij mij hetzelfde probleem, maar daar heb ik tenminste niet zoveel geld voor neergeteld.

   Verwijderen
 28. Nou dat action vliegen gordijn, je kunt toch beter een spelletje mens erger je niet spelen Pffff.
  Precies gedaan als de omschrijving, maar sloot niet, dan maar iets losser, nog niet, ietsje strakker ook niet, nog eens ff eraf halen en opnieuw proberen, de klittenband was inmiddels al van het gordijn afgescheurd, maar ik ben een doorzetter :-) na een uur prutsen liep ik er doorheen en voilà hij sloot, dat was dan ook de eerste maar tevens laatste keer, weer geprutst ooh wat een ellende, had hem beter bij thuiskomst gelijk in de container kunnen dumpen, daar ligt hij dus nu ook, en dan kan je wel zeggen tja, hij is wel goedkoop, nou voor een hoop ergernis en uiteindelijk een hoopje schroot dat in de vuilbak beland vindt ik juist dat je schadevergoeding moet krijgen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Vervelend Dampie11! Helaas wel een herkenbare ervaring.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wij hadden eerst de miracle door gekocht , bij een speciale zaak die alleen maar produckten verkochten die je op tv reclames kocht. De bug blocker bij de action is exact het zelfde alleen de doos is anders en uiteraad de prijs , nl 7 euro goedkoper..
  In principe is dit gordijn makelijk op te hangen , wel belangrijk is dat je hem strak ophangt !!! De meegeleverde grote zwarte punaises zitten er niet voor niks bij , die zorgen er voor dat het geheel meer verstevigd is. Onze ervaring is dat het een ideaal systeem is , dat als je iets meer moeite besteed om het te bevestigen een ideaale deur horde hebt . We genieten er veel van en is zelfs kind vriendelijk..

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wellicht is de bovenkant gewoon kwetsbaar. Misschien nog een exemplaar eens uitproberen?

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Wij hebben een BUG BLOCKER gekocht na 2 dagen was hij al hellemaal stuk
  en wonen maar met ons 2 en rafelen .goed op gehangen zo als het moest
  koop het niet weer

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Aan de bovenkant dubbel slaan, heel ietsjes over elkaar heen, en meerdere punaises op dat punt gebruiken.
  Onderkant verzwaren als je het op maat hebt geknipt, met van die magneetjes of tafelkleed gewichtjes. Werkt super, en met 4 honden en 4 katten gaat hij gewoon een seizoen mee...! Heb er ook een bij de balkondeur, dus de slaapkamer ook vliegen en muggenvrij!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Ik haal eens in de 2 jaar zo n magnetische hor bij action ik heb kids en huisdier de plakstrips doe ik aan de bovenkant zodat je het probleem niet hebt van niet sluiten werkt hier prima degene die nu hangt heeft zelfs langer gehangen

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt reageren! Dat kan met het formulier hierboven. Doet het formulier moeilijk? Gebruik dan het formulier hieronder!

© all rights reserved
made with by templateszoo