Bakker Bart ontbijt en koffie vs. Hema ontbijtje

bakker bart
Inmiddels kom ik geloof ik al zo'n acht jaar lang elke donderdagochtend bij de Hema om koffie te drinken.

Ik neem dan altijd een goedkoop ontbijtje van de Hema van 1 euro. De koffie drink ik op, en het broodje en de croissant neem ik mee naar huis voor de kinderen. Maar vandaag ging ik vreemd met Bakker Bart!

Van Hema naar Bakker Bart

En dat komt omdat de koffie de laatste tijd zo vaak lauw warm is bij de Hema. En lauw warme koffie is niet lekker. Dus toen iemand mij tipte dat je bij Bakker Bart wél warme koffie krijgt, voor een vriendelijke prijs, was mijn interesse gewekt.

Het Hema personeel heeft hier bovendien de vervelende gewoonte om steevast te laat te openen. Dus niet om 9 uur volgens hun eigen openingstijden. Nee, eerst lopen ze heel gewichtig door de winkel, terwijl buiten een groeiende groep mensen verlangend staan te wachten. Vaak lopen ze rechtstreeks op de deuren af, en net als je denkt: 'Ja, ze gaan open doen!' slaan ze op het laatste moment linksaf! 
Dus toen ik vanochtend om 9 uur weer eens voor een dichte deur stond bij de Hema, was de keuze gauw gemaakt. Ik liep meteen door naar Bakker Bart.

Bakker Bart

Er zaten al wat mensen, en het zag er gezellig en huiselijk uit. De bediening was allervriendelijkst. Ik bestelde een kopje koffie. Maar de mevrouw achter de balie informeerde of ik niet een ontbijtje wilde. Het onbijt kost 2,50 en een kop koffie 1,90. Ik besloot daarom voor het ontbijt te gaan. Wel vroeg ik om een zakje om de broodjes mee naar huis te nemen. Dat was geen probleem. Ze zette de sinaasappelsap zelfs speciaal in een kartonnen houder, zodat ik het makkelijker kon meenemen.

Bakker Bart: ontbijt voor 2,50

Het ontbijt van Bakker Bart bestaat uit:
 • Koffie
 • Vers geperste sinaasappelsap!
 • Een croissant
 • Een wit of bruin broodje, dat mag je kiezen.
 • Ham of kaas op het broodje.
 • Een kuipje jam van De Ruijter
bakker bart koffie
Koffie bij Bakker Bart

Koffie bij Bakker Bart

Nu was het moment aangebroken: zou de koffie inderdaad beter smaken dan bij de Hema? Ik nam een slok, en concludeerde tevreden dat de koffie warmer was dan bij de Hema. Toen ik de koffie op had, kreeg ik zin in de sinaasappelsap. Die was zo enorm lekker, dat ik de hele beker heb leeg gedronken. Pech voor de kinderen dus. Vervolgens zag het broodje met kaas er zo lekker uit, dat ik die per ongeluk ook heb opgegeten. Daar heb ik bij de Hema nou nooit last van.

Toiletbezoek bij Bakker Bart

In dit Bakker Bart filiaal was 1 toilet. Anders dan bij de Hema is wc-bezoek gratis. Wel hangt er een A4-tje aan de binnenkant van de wc-deur met het verzoek aan mensen die niets kopen bij Bakker Bart een donatie te geven aan KWF. Een mooi initiatief. De wc rook schoon en fris.

Bakker Bart: conclusie

Het ontbijtje bij Bakker Bart was erg lekker. Vooral het sinaasappelsap en het broodje vond ik zeer geslaagd. Maar vergeleken met het Hema ontbijtje was het wel relatief duur. Toegegeven, je krijgt er ook meer voor, maar toch. Normaliter ben ik per maand zo'n 4 euro kwijt aan mijn Hemabezoekjes. Zou ik voortaan naar Bakker Bart gaan, dan ben ik 10 euro kwijt.
Wel is de kwaliteit van de producten van Bakker Bart duidelijk beter. Het broodje was knapperig vers, en de koffie niet lauw. Ik zat er gezellig, én ze waren op tijd open.

Hier onder een collage van mijn impressies van Bakker Bart


Linksboven: winkel Bakker Bart vanaf mijn zitplek
Rechtsboven: het verrukkelijke versgeperste sinaasappelsap
Linksonder: de koffie van Bakker Bart
Rechtsonder: het broodje, croissant, jam en houdertje van Bakker Bart
Collage Bakker Bart Doetinchem
Wat zijn jouw ervaringen met Bakker Bart?
( Hide )
 1. het net natuurlijk waar je voor gaat, een smikkelontbijt of een goedkoop ontbijtje !
  Sas

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal waar Sas. Voor het smikkelontbijtje moet je duidelijk bij Bakker Bart zijn.

   Verwijderen
 2. dan zou ik ook gasan voor bakker bart ! en dan 1 keer per 14 dagen .....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De keuze is geloof ik toch gemakkelijk. Ik zou gaan voor bakker bart. Wij gaan ook af en toe bij hen koffie en thee drinken. Maar altijd goed en warm. En inderdaad vriendelijk personeel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wij gaan ongeveer 1 keer in de maand naar de v&d daar kost een ontbijtje 2.95 met daarin koffie, vers geperst sinaasappelsap en vijf dingen van het buffet en dat mogen dus ook 5 broodjes zijn zonder beleg, maar er is heel veel keuze, ze hebben heerlijke koeken;-)

  Groetjes Rita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel af en toe trakteer ik mezelf op een speciaal broodje, dat je zelf ongeveer kan samenstellen. Dan kies ik voor een "Bartje" bijvoorbeeld met roomkaas, zalm, tomaat en sla en een hele lekkere honing dille saus. Echt een traktatie kan ik je vertellen!

  Dat kost best een aardige duit en zuinig is het zeker niet. Rond de 4,25 voor dit broodje. Ik geniet met mijn ogen dicht van dit maaltje :-)

  Ik sta er echt van te kijken dat je als ontbijt zoveel krijgt voor die 2,50! Kwaliteit kent vaak wel een bepaalde prijs. Je hebt koffie en echt lekkere koffie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klinkt verrukkelijk Natalie! Ik vind ook dat ik best veel kreeg voor die 2,50. Verhoudingsgewijs was het niet duur, als je nagaat dat alleen koffie 1,90 kost.

   Verwijderen
  2. Ja, en toen wij het zaterdag een keer probeerden was de ei ijskoud uit de koelkast, en de bacon lauwig en taai. Wat mij betreft juist absoluut geen succes, ik heb het halve broodje weg gegooid omdat het gewoon te smerig was.

   Verwijderen
 6. Als t geld gemist kan worden ging ik naar Bakker Bart.
  Lekkerder , gezelliger en warme koffie.
  Als vrouw en moeder zijnde mag je jezelf best wel es een x verwennen, ook al zou t 4 x in de maand zijn, hihi.

  Groet van Hilda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ontbijten doe ik altijd thuis omdat ik niet dicht bij de winkels woon, maar ik ga wel eens lunchen bij Bakker Bart en dan koop ik een broodje met iets erop en daarna zit ik altijd goed vol, als ik het broodje al op kan tenminste! Wat ik bij Hema lekker vind is een broodje bacon/ei, alleen heb ik die helaas al een tijdje niet meer gezien. Koffie vind ik bij Hema lekkerder dan bij BB, maar dat is een kwestie van smaak.

  Dus wat zou ik in jouw geval doen? Ik denk toch BB en dan omdat de kwaliteit duidelijk beter is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het broodje ei is nog steeds onderdeel van het ontbijt. Maar de bacon moet je er nu apart bij kopen voor 0,25 cent.

   Verwijderen
 8. 't Is aan de foto te zien dat de koffie prima smaakte ;) !
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zou echt voor Bakker Bart gaan. Het is dan wel duurder, maar voor mij is zo ontbijten sowieso een luxe - en dan ga ik liever twee keer in de maand en dat het echt lekker is, dan vier keer in de maand een vies ontbijtje met lauwe koffie omdat dat goedkoper is ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt wel een punt Jantine. Wat apart eigenlijk dat ik de prijs zo belangrijk vind dat ik dan eerder lauwe koffie drink, dan meer te betalen!

   Verwijderen
 10. Wat een leuk en goed verhaal , this inderdaad wat prijsverschil MAAR je eet nu brood van de ECHTE warme bakker ( toch onderscheid ) en je zit in een vriendelijke omgeving !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je leuke reactie Rick. Ik proefde inderdaad echt wel het verschil met het broodje van Bakker Bart. Het was echt heel erg lekker.

   Verwijderen
 11. k vind het ontbijt bij de Hema best lekker hoor.
  Zelf zou ik dan ook liever elke week gaan dan dat ik er volgende week toch eigenlijk iets balend voorbij moet lopen.
  Koby

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ja best goed het ontbijt bij hema betaalbaar voor mij ben eer eens uit valt niet mee anders met bijstandsuitkering

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind het hema-ontbijtje prima! heerlijke koffie, ovenverse croissant en het broodje ei is heerlijk, ik zie geen reden om naar bb te gaan

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het Hema ontbijtje is niet helemaal top, maar wel prima te doen. Het kost ook maar 1 euro... Bakker bart is dan 2,5 keer zo duur. En als ik je verhaal zo hoor is het ontbijt niet perse 2,5 keer beter. Gewoon aangeven tegenover het personeel dat de koffie niet warm genoeg is, en of deze misschien opnieuw moet worden ingesteld?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee het ontbijt van Bakker Bart is wel degelijk beter. Het broodje en de croissant zijn veel lekkerder en de koffie is tenminste goed warm. Wat dat betreft vind ik het het geld wel waard.

   Alleen qua hygiène kan het beter bij Bakker Bart vind ik.

   Verwijderen
 15. 1x ontbijt bij de hema , pislauwe koffie, ei krijg ik niet door mijn keel smorgens en overbakken croissantje. ik heb er niet lekker gegeten,, Bij bakker bart haal ik graag smiddags een stokbroodje met beleg , knapperig goed belegd en lekker. beter dan de half natte doorweekte subway broodjes ook.... liever 4 euro voor iets lekkers dan 1 euro voor zwaar op de maag en te lang gebakken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben het met je eens dat het ontbijt bij Bakker Bart van betere kwaliteit is Anoniem!

   Verwijderen
 16. Bakker Bart is lekker ontbijt.
  Andere tip is het tuincafé van Intratuin Nijkerk ontbijt met pistolet ,croissant + ham/kaas ,jam ,boter ,vers gekookt ei en lekkere koffie.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Nou ik kom vaak bij de Hema in Tilburg en de koffie vind ik er fijn, gezellig, lekker en ook voor een liefhebber veel en niet zo krenterig. Gewoon doorgaan Hema Tilburg. Alleen jammer dat het toilet niet gratis is. En ook dat je toilet niet per pin kan betalen. Dat vind ik wel jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. De kwaliteit van de BB is erg goed maar als nog zou ik naar de hema gaan ontbijt daar best vaak nog nooit problemen gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Gisteren bij Bakker Bart broodje met koffie gehaald maar nooit weer. De broodjes worden klaargemaakt met smerige handen wordt het beleg gepakt en er op gedaan. De zelfde handen nemen geld aan en gaan weer door met beleg op broodjes doen. O ja handen worden regelmatig aan het schort afgeveegd wat er dan ook ontzettend smerig uitzag.
  Even wat voorraad drinken bijvullen uit dozen doen we met de zelfde ongewassen handen.
  Zo'n bedrijf in Drachten moesten ze gewoon sluiten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klinkt zeker niet prettig Anoniem! Ik ben het met je eens dat het niet zo fris is als broodjes worden klaargemaakt zonder ze te wassen. Hier in Doetinchem doen ze het nu wel hygyiënisch: ze dragen plastic handschoentjes die ze telkens wisselen!

   Verwijderen
 20. Ik lees dat het ontbijtje bij de Hema €2,- kost nu en sinaasappelsap €0,50 dan valt het prijsverschil met bakker Bart toch weg?

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Waar de koffie helemaal heet is en nog goedkoper: gewoon thuis je bakkien doen.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt reageren! Dat kan met het formulier hierboven. Doet het formulier moeilijk? Gebruik dan het formulier hieronder!

© all rights reserved
made with by templateszoo