Hema ultra elastisch katoenen hemd krult op

Ze waren in de aanbieding bij de Hema: van die hele soepele hemdjes, in leuke kleuren. Op de verpakking stond: 'Ultra Stretch Cotton'. En een maataanduiding van S t/m L oftewel: 'One size fits all.'

Ultra soepel hemd van de Hema


Dit soepele hemd bestaat dan ook uit maar liefst 21% elasthan! Ter vergelijking: meestal is dit 2% of als het veel is 10%. Geen wonder dus dat deze hemdjes echt iedereen passen.

Verleid door de soepele stof kocht ik een blauwe en een rode. Ze waren namelijk in de aanbieding. De gewone prijs lag rond een tientje, en ik kocht er twee voor 12 euro.

Elastisch hemd van de Hema kruipt omhoog : (


Maar toen ik het hemd voor het eerst aantrok, bleek het vrijwel meteen een miskoop. Dit super elastische hemd blijft namelijk niet goed zitten! Het krult aan de onderkant op tot een rolletje. En vervolgens schuift het steeds verder omhoog. Dat voelt heel vervelend! Op een gegeven moment zat het hemd halverwege mijn buik...

Op onderstaande foto zie je de natuurlijke plek waar dit hemd uitkomt. Eenmaal daar blijft het wel zitten, maar dit kan toch niet de bedoeling zijn!

ultra elastisch hema hemd
Super elastisch hemd van de Hema
Hier onder zie je het opkrullen:

Het hemd krult vanaf de onderkant omhoog

Conclusie


Dit ultra elastische hemd is waardeloos omdat het heel erg opkruipt. Elastisch is het wel, maar het zit heel vervelend. Ik vind het dus geen aanrader.

( Hide )
 1. Ik ben zelf erg weg van de roze merino hemden van Ice.breaker. Ja, duur, 30 euro in de aanbieding. Maar met twee red ik me prima, en ze zijn dun en erg warm swinters en cool zomers.
  Hiervoor had ik trouwens ook Hema hemden, lang genoeg en goed aan het lijf aansluitend. Die gebruik ik nooit meer, hm, die mogen wel naar de kringloop.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is dat 30 euro per hemd Greet? Ze klinken wel prettig.

   Ik heb ook andere hemden van de Hema, die minder elastisch zijn, en die zitten wel goed. Ik denk dat de hemden die ik hier bespreek gewoon té elastisch zijn geweest, en dat ze daardoor gaan opkrullen.

   Verwijderen
 2. En als je het in je onderbroek stopt? Of krult het daar ook gewoon uit?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die tactiek heb ik ook geprobeerd, maar helpt niet! Het hemd is zo elastisch dat het nog steeds opkrult.

   Verwijderen
 3. Hier kwam ik ook achter toen ik hem had gekocht en een avondje aan had :( Wat een rotding zeg ! Helaas al gedragen. . . op een feestje . . . . heel de avond dat hemd naar beneden moeten trekken *zucht*

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet precies wat je bedoelt MamaGuppie! Blij dat ik niet de enige ben. Hopelijk hebben anderen wat aan deze review. Een gewaarschuwde consument telt voor twee!

   Verwijderen
 4. Pff wat irritant! Die koop ik dus niet! :-) Ik heb de beste ervaring met hemden van Beeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb hetzelfde! Om die reden heb ik het hemd nog maar af en toe aan. Als ik een hoge onderbroek aan heb met extra dikke elastiek (boxershort) dan blijft het hemd net hangen. Maar die spanning steeds is niet fijn.

  Gr Renee

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het zit echt niet lekker hè? Het is denk ik echt een maakfoutje van de Hema geweest.

   Verwijderen
 6. Ik zou gewoon langsgaan bij de klantenservice en zien of je je geld terug krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat lijkt me in dit geval niet een optie. Ik heb het hemd immers gedragen.

   Verwijderen
 7. Hoe had je anders kunnen ervaren of je er tevreden mee was? Een klantenservice is er juist om klachten te behandelen. Niet alleen maar om ongebruikte artikelen te ruilen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier hetzelfde probleem. Moet het altijd in de broek stoppen, en nog komt het naar boven kruipen. :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Balen hè, Colijntje?! Het is een maf hemdje wat dat betreft… Ik weet precies wat je bedoelt.

   Verwijderen

Leuk dat je wilt reageren! Dat kan met het formulier hierboven. Doet het formulier moeilijk? Gebruik dan het formulier hieronder!

© all rights reserved
made with by templateszoo