Hamburger maker: Hamburger press van Supernova

zelf hamburgers maken

Sinds ik dat enge boek De Boodschappencoach heb gelezen, maak ik mijn hamburgers het liefst zelf. Bij de Lidl koop ik biologisch rundergehakt, en daar maak ik hamburgers van.

Zelf hamburgers maken


Ik doe een ei, paneermeel, gehaktkruiden en wat zout door het gehakt, en kneed het tot gehaktballen. En die gehaktballen druk ik plat, totdat ze op een hamburger lijken. Ik maak altijd hamburger uit de oven op vrijdag.

Maar mooi worden ze meestal niet. Daarom besloot ik te investeren in een hamburger maker. Dat is een handig apparaat waarmee je mooie hamburgers kunt maken van gehakt.

Hamburger maker


Na even googelen kwam ik terecht op cookinglife.nl. De goedkoopste hamburger maker kost daar 6,50. Helaas kwam daar nog wel 3,85 aan verzendkosten bij. In totaal betaalde ik dus 10,95.

De prijzen van een hamburger maker varieerden van 6,50 tot 79,-.

Hamburger maker van Supernova


De hamburger maker arriveerde in een behoorlijk grote doos. En daarin zat in een klein doosje de hamburger maker.

De hamburger maker van Supernova is van kunsstof, en heeft een vrolijke groene knop. Toen ik hem uit het doosje haalde viel hij onmiddellijk uit elkaar. Een gebruiksaanwijzing zit er niet bij. Blijkbaar vinden ze de vier foto's op de zijkant van het doosje zo duidelijk, dat je het daarmee moet kunnen.

Toch had ik best graag een kleine gebruiksaanwijzing gehad! Zo duidelijk zijn die vier foto's niet.

hamburger maker supernova
De hamburger maker zoals die op cookinglife.nl staat

Hamburgers maken met de hamburger maker

Nadat ik het gehakt voor de hamburgers klaar had, stouwde ik op goed geluk gehakt in de hamburger maker. Daarna zette ik hem op de kop op een broodplank en duwde de groene knop naar beneden. En warempel, daar lag een prachtige hamburger!

hamburger maker
Ze lijken best echt!

Maar toen ik er nog een paar wilde maken, bleven ze een beetje plakken. Ik moest ze voorzichtig uit de hamburger maker halen. Er komen mooie dikke hamburgers uit deze hamburger maker. Sterker nog, ik kon maar 3 hamburgers maken met de hoeveelheid gehakt die ik had. Ze zijn dus veel dikker dan de hamburgers die ik normaal maak.

Het eindresultaat


Ik bak mijn hamburgers altijd in de oven. Zo zijn ze minder vet. Ze zien er best netjes uit. 

zelfgemaakte hamburgers
Het eindresultaat

De hamburger maker schoonmaken


Nadat ik de hamburgers in de oven had geschoven, maakte ik meteen de hamburger maker schoon. Want zo'n propere huisvrouw ben ik ; ) 

Toen liep ik tegen een volgend probleem aan: hoewel de hamburger maker steeds uit elkaar valt, kun je het gedeelte waar het gehakt in moet niet uit elkaar halen. Daardoor vond ik het wat lastig om de hamburger maker schoon te maken. Ik geloof wel dat het gelukt is, maar dat zou makkelijker moeten zijn.

Eindoordeel over de hamburger maker van Supernova


Ik geef deze hamburger maker een 6,5. Je kunt er best mooie hamburgers mee maken, maar ik vind ze erg dik. Bovendien bleven ze, op de eerste na, in het apparaat kleven. Dat het apparaat voordurend in losse onderdelen uit elkaar valt, vind ik ook niet zo fijn.

Conclusie


Wie van hele dikke hamburgers houdt, zal deze hamburger maken zeker kunnen waarderen. Maar zelf heb ik het idee dat ik misschien toch beter een duurder model had kunnen kopen. 

Ook omdat je zoveel gehakt nodig heeft voor 1 hamburger. Ik denk dat ik de volgende keer weer mijn eigen methode gebruik: gewoon een gehaktbal plat slaan.

De hamburgerpers van de Action vind ik fijner.

( Hide )
 1. Maar worden ze er dan ook lekkerder van? Want alleen voor de wat mooiere vorm (die je na het bakken zo te zien weer totaal kwijt bent) vind ik het wel een heel dure gadget. In de categorie: zonde van mijn geld.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat een hamburger maker de smaak niet beïnvloed. Hoogstens de structuur. In dit geval leverde het dus dikkere hamburgers op. In die zin smaakten ze anders dan normaal.

   Verwijderen
 2. Zelf zou ik nooit zo'n ding kopen omdat we nooit hamburgers eten. Maar als je het gehakt uitrolt met de deegroller en dan met een schaaltje, bakje of kopje er hamburgers uitsteekt net als met koekjes, ben je een stuk goedkoper uit. Wel folie om de deegroller doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een goede tip! Bedankt. Die ga ik zeker proberen. Die hele dikke hamburgers vond ik toch niet zo lekker.

   Verwijderen
 3. Het zou werkelijk niet in mijn hoofd opkomen of bij het zien verleidt worden om zo iets te kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Xenos heeft ze ook. Mijn man vond het wel echt een cadeau voor mij. Nog nooit gebruikt. Ik wil er nog een keer vega burger of falafel burgers mee gaan maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Yep ik heb deze ook, maar dan van de Xenos, kost een paar euro. Bij mij komen er mooie dunne hamburgers uit, soms blijven ze inderdaad wel plakken. Bij mij valt ie trouwens niet uit elkaar, ik moet zelfs hard trekken om 'm uit elkaar te halen om 'm schoon te maken. Ik gebruik 'm regelmatig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben ook ooit voor dit ding gezwicht. Eén keer gebruikt. Wat een gedoe. Conclusie: in de kast bij de overige overbodige aankopen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De mijne ligt ondertussen ook in de kelder... Ik vond de hamburgers gewoon veel te dik, waardoor ik relatief veel meer gehakt nodig had. Een duur ding dus.

   Verwijderen
 7. Ik heb in het slagersvak gezeten en wat helpt is een zakje om de maker te doen dan plakt het niet. Of folie over het gehakt en dan drukken.
  Succes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Renate. Dat klinkt als een handige tip! Maar ik ben geloof ik vooral afgeknapt op de enorme dikte van de hamburgers...

   Verwijderen

Leuk dat je wilt reageren! Dat kan met het formulier hierboven. Doet het formulier moeilijk? Gebruik dan het formulier hieronder!

© all rights reserved
made with by templateszoo