Kratvast: hulpje om dingen achterop je fiets te vervoeren

Kratvast
Ik was bij de Blokker toen ik ineens zo'n product zag, dat heel handig lijkt. Het was een zogenaamde Kratvast.

Kratvast: hulpje om dingen achterop de fiets te vervoeren


Kratvast is een hulpje om een (bier)krat achterop je fiets te vervoeren. Nou drink ik echt nooit bier, en zal ik dus ook nooit een krat met bier kopen, maar het idee om een krat te kunnen vervoeren sprak me wel erg aan.

Want ik kom regelmatig opbergruimte tekort als ik boodschappen doe met de fiets. Ik heb twee fietstassen en een fietsmandje. Maar op mijn bagagedrager is nog best plek!

Na enig aarzelen besloot ik de gok te wagen en kocht de Kratvast. Hij was afgeprijsd van 7,99 naar 3,99.


Kratvast op de fiets bevestigen

Het kostte wel een beetje moeite, maar toch had ik de kratvast binnen 3 minuten op mijn bagagedrager bevestigd. Hij werkt als een soort klem.


Kratvast op mijn bagagedrager
Nog een keer de Kratvast op mijn bagagedrager!

Mandje op de Kratvast maken

In de kelder had ik een mandje liggen dat eigenlijk geen functie meer had. Maar ik vond het zo'n leuk mandje dat ik het niet wilde weg doen. Ik besloot dat dit mandje mooi op mijn bagagedrager kon m.b.v. de Kratdrager. Zelfs als het zou mislukken gaf het niet.

Mandje
Ik knipte voorzichtig een paar van de stroken vlechtwerk door. Tot er genoeg ruimte was voor het handvat van de Kratvast.

Mandje over de Kratvast!

Tataat! Extra opbergruimte op de fiets

Voor 3.99 heb ik nu extra bergruimte op mijn fiets. En ik hoefde er niet eens zo'n lelijke bierkrat voor te kopen.

Conclusie over de Kratvast


Ook als je geen bierkratten hoeft te vervoeren kun je de Kratvast gebruiken. Hij zit heel stevig op je bagagedrager vast, en het is een kwestie van een mandje/krat passend maken over de Kratvast.

Maar ik merkte wel dat ik met mijn rug tegen het mandje duwde! Er is dus weinig plek. Bovendien is het mandje maar gedeeltelijk gebruiken omdat in het midden die Kratvast handle zit. Je kunt dus alleen maar kleine dingen vervoeren.

( Hide )
 1. Eerlijk gezegd vind ik het weggegooid geld. Ik zorg dat ik 1 gedeelte van een spin in mijn fietstas heb en een grote plastic tas. Als ik nu ruimte tekort kom ik mijn fietstassen dan kan ik nog altijd een heleboel boodschappen kwijt in de plastic tas achter op mijn bagagedrager.
  Groet Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmm ik heb dus echt enorme fietstassen? Ik gooi er moeiteloos boodschappen in voor twee personen voor een hele week. Ondermeer 4 broden. En op mijn bagagedrager zet ik een doos melk, vla, yoghurt, sap, met als ik het koop het wc papier erop...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn fietstassen zijn ook wel redelijk groot, maar als ik bijvoorbeeld 2 bloemkolen heb en 6 broden heb ik toch maar weinig plek over...

   Verwijderen
 3. Lijkt me zeer on praktisch. Ik heb 2 fietstassen en als die goed gevuld zijn is mijn fiets al topzwaar. Als ik meer heb doe ik het in een plastic tas en hang het aan mijn fietsbel zodat ik mijn handen vrij heb. En op die manier kan het nooit in de spaken komen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat Kratvast vooral geschikt is voor bierkratjes... En daar is het natuurlijk ook voor gemaakt.

   Verwijderen
 4. Als je de mand, krat of doos wat verder naar achter op je bagagedrager plaatst, de kratbeugel niet middenin, geeft dat meer ruimte voor billen en grotere artikelen.
  Sis

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar zeg je me wat! Goed punt Sis. Ik weet eigenlijk niet eens waarom ik hem in het midden had gezet, nu ik er over nadenk.

   Verwijderen
  2. je had het kratje waarschijnlijk niet eens stuk hoeven maken als je het kratje nou klemt tussen je zadel en die beugel er achter zet... misschien heb je dan wel een wat kleiner kratje nodig en als je je zadel wat hoger zet heb je waarschijnlijk ook geen last meer van de billen

   Verwijderen
 5. Bij welke Blokker heb je het gehaald? De mijne had het niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb een hondenreismand achter op mijn fiets (over de fietstassen heen want de bevestiging zit onder het zadel). Kan echt superveel in. Wel een duurdere oplossing, want zo'n mand kost geloof ik rond de 50 euro nieuw. Ik vond 'm bij de kringloop voor 5. Gebruik 'm alleen als ik weet dat ik veel mee moet nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke vondst bij de kringloop voor maar 5,-. Ik vind het een slim idee!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt reageren! Dat kan met het formulier hierboven. Doet het formulier moeilijk? Gebruik dan het formulier hieronder!

© all rights reserved
made with by templateszoo