Nescafé latte Macchiato: vernieuwd maar niet verbeterd!

latte macchiato nescafe
De vernieuwde
Latte Macchiato
Mijn 18-jarige dochter drinkt graag van die oploskoffie van Nescafé. Elke ochtend maakt ze een kopje Latte Macchiato voor zichzelf klaar.

Tot voor kort tenminste.

Nescafé Latte Macchiato: nieuwe receptuur is vies


Want Nescafé heeft de receptuur vernieuwd. En nu vindt ze het helemaal niet meer lekker.

Klachten over de nieuwe receptuur van Nescafé Latte Macchiato


Mijn dochter is niet de enige die de nieuwe versie van de Nescafé Latte Macchiato vies vindt! Op de facebookpagina van Nescafé doen diverse teleurgestelde koffiedrinkers hun beklag.


Wat zegt Nescafé?

De mensen van Nescafé zeggen dat ze alle klachten over de nieuwe receptuur gaan doorgeven. En op een klacht op klacht.nl gaven ze deze reactie:

'Geachte heer / mevrouw, 

Hartelijk dank voor uw mening. 

We vinden het erg vervelend om te horen dat de vernieuwde smaak van onze NESCAFÉ Latte Macchiato u niet bevalt. Dit zullen we zeker doorgeven aan de desbetreffende afdeling. We ontvangen op dit moment meer reacties over de vernieuwde receptuur. 

We willen u er graag op wijzen dat ook het bereidingsadvies van het product is aangepast. Na het opschenken met water dat net van de kook af is, dient u de koffie rustig door te roeren en dit na circa 20 seconden te herhalen, zodat de koffie volledig is opgelost. 

Als u verder nog vragen heeft, kunt u ons bereiken via het telefoonnummer 020- 5699 699. We bedanken u dat u de moeite heeft genomen om ons uw mening door te geven. Dit stellen we zeer op prijs. 

Met vriendelijke groet, Nestlé Consumentenservice'


Wat nu?

Mijn oudste dochter koopt nu oude verpakkingen met het oorspronkelijke recept. De nieuwe koopt ze niet meer. Ik hoop voor haar en alle anderen die de nieuwe receptuur niet lekker vinden dat Nestlé naar ze luistert.

Wat vind jij van de nieuwe receptuur van de Latte Macchiato van Nescafe?

( Hide )
 1. Die nieuwe van Nescafé heb ik nog niet geproefd, maar ik kan wel een tip geven: koop de Latte Macchiato van Buisman eens: http://www.tijdvooreenbuisman.nl/producten/sachets-latte-macchiato/
  Die vind ik in elk geval lekkerder dan de oude van Nescafé. Bij ons verkopen ze die bij Jumbo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt mevrouw W! Ik ga dit meteen aan mijn dochter doorgeven. Ze zal blij zijn met deze tip!

   Verwijderen
 2. Ik vind de nieuwe ook niet zo lekker als de oude, zal ook eens een klacht op de facebookpagina melden. Die van Buisman, zoals Mevrouw W. hierboven adviseert, vind ik helemaal niet lekker, dan vind ik de nieuwe Latte van Nescafé nog lekkerder. Ben benieuwd wat je dochter daar van vindt. De cappuccino van Nescafé is er trouwens ook niet lekkerder op geworden, jammer die verbeterde recepten. Groetjes Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook benieuwd wat mijn dochter er van vindt! Ik heb haar die Buisman al wel getips, maar ze moet het nog gaan kopen.

   Raar eigenlijk dat ze recepten gaan zitten verbeteren die prima zijn.

   Verwijderen
 3. Ook ik ben NIET tevreden over de nieuwe receptuur van Latte Macchiato!!
  En zoek daarom alle winkels af voor de oude verpakkingen, maar het eind komt in zicht...
  Dagelijks drink, of beter gezegd drónk ik 'n kop! :-( zo jammer dit

  Groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Petra, elke keer dat ik ín de winkel een verpakking zie dan wil ik hem kopen voor mijn dochter. Maar als ik dan 'nieuwe receptuur'zie staan dan denk ik teleurgesteld: 'Óh jammer!'

   Mijn dochter heeft inmiddels van die zakjes van Buisman en vindt die ook lekker. Misschien is dit voor jou ook een oplossing?

   Verwijderen
 4. Helemaal een met jouw artikel!! ik was bijna verslaafd aan de oude latte mac!!! ik moest mezelf dwingen om niet een ganse doos per dag op te maken! Wegens aanbieding kocht ik 20 dozen "toevallige" nieuwe receptuur... ze staan nu allemaal in mijn kast wegens TE VIES. ik probeer nu Buisman!!!! HOPELIJK verandert er snel iets bij nescafé!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Anoniem, je bent niet de enige die de nieuwe versie van Nescafé smerig vind.

   Mijn dochter vindt de zakjes van Buisman inmiddels zelfs nog lekkerder dan de oorspronkelijke versie van Nescafé. Hopelijk pakt het voor jou ook zo uit.

   Laat je nog even weten hoe je de Buisman versie vindt?

   Verwijderen
 5. Bah, Buisman...:-( de pot heb ik nog staan, niet te drinken!
  Zakjes idem dito en dat geknetter met het opschenken, vreemd!!

  Inmiddels terug bij Nescafé, maar nu de cappuccino :-P prima alternatief! ;-) bijna net zo lekker als het oude vertrouwde bakje Latte, hmm...

  P.s. dus anoniempje: probeer je 20 pakjes om te ruilen!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De pot Buisman Latte Macchiato vond mijn dochter ook minder lekker dan de zakjes.

   Verwijderen
 6. Nou , ik vind de Buisman ook lekkerder momenteel, dan het origineel van Nescafé. Dit bedrijf lijkt gewoon maling aan ons te hebben , want ondanks de vele klachten , gebeurt er helemaal niets , tja , het standaardmailtje.
  Had nooit verwacht dit resultaat ( dat ik zelfs het origineel minder zou vinden) , maar soms is eigen schuld , dikke bult !
  Buisman moet alleen nog iets aan de verpakking doen , gaat moeilijker open dan nescafe , maar de smaak vind ik belangrijker op dit moment.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat verbaast mij ook wel Anoniem. Als er zoveel mensen klagen, zou je denken dat ze de receptuur aanpassen aan de wensen van hun klanten.

   Maar misschien denken ze nog dat het gaat wennen?

   Maar jou en mijn dochter zijn ze dus al kwijt aan de concurrent!

   Verwijderen
 7. ik moet ook zeggen dat ik de nieuwe cappuccino niet lekker vindt. Het is meer melk dan koffie en dan betalen 2+ euro voor melk neee...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mij is opgevallen dat er een groot verschil in smaak (en samenstelling) zit tussen de verschillende verpakkingen. Ik heb momenteel alleen nog de zakjes (1 kop) en de familiezak vergeleken maar daar zat al een groot verschil in. Later vandaag zal ik de pot vergelijken met de bovengenoemde verpakkingen. Ik ben erg benieuwd. Als dat ook een andere samenstelling betreft ga ik dit toch eens door spelen naar de consumentenbond. Zeker gezien hun standaard reactie op een vraag.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt reageren! Dat kan met het formulier hierboven. Doet het formulier moeilijk? Gebruik dan het formulier hieronder!

© all rights reserved
made with by templateszoo