Snelbreiset van de Zeeman

snelbreiset Zeeman
Ik kan echt helemaal niet goed breien. Ik heb het diverse keren geprobeerd, maar het lukt me nog niet eens om zelf een breiwerk op te zetten. Daarvoor moet ik altijd eerst naar de buurvrouw. En vervolgens kan ik alleen maar één recht en één averecht.

En zelfs dat wordt niks.

Dus als het om een review gaat van een product dat met breien te maken heeft, is mijn oordeel weinig waardevol ben ik bang.

Daarom ben ik erg blij dat mevrouw W. het goed vond dat ik haar review van de breimachine van de Zeeman hier plaats!

Snelbreiset van de Zeeman door mevrouw W.


Mevrouw W: 'Vroeger heb ik heel veel gebreid. Mijn eerste trui breide ik toen ik een jaar of 15 was en daarna volgden heel wat truien. Ik breide voor mezelf, voor mij toenmalige vriend en later voor de kinderen. Maar op een gegeven moment ging het niet meer: ik kreeg last van mijn schouders en mijn polsen en het was beter om met breien te stoppen. En dat vond ik jammer, want ik heb het altijd graag gedaan.

Snelbreiset van de Zeeman: 2 opties


Afgelopen week zag ik bij Zeeman dat ze iets verkochten, wat me toch wel leuk leek om te doen. Het was een snelbreiset. De set bestond uit:


 1. Set om rond te breien
 2. Set om rechte stukken te breien

Wol voor breipennen met een dikte van 4 of 5


In de winkel heb ik me staan afvragen hoe dik het garen mocht zijn. Als ik goed nagedacht had, en goed naar de dikte van de pinnetjes gekeken had, dan had ik iets minder dikke wol gekocht dan waar ik nu mee thuiskwam.  Maar ja, ik dacht ik punnik een dikke sjaal en daar is dikke wol voor nodig. Ik denk dat wol die geschikt is voor breipennen met een dikte van 4 of 5 beter is. Ik ging dus punniken!

Eerst maar zoals op de uitleg stond. Ik deed wol om ieder pennetje en na een centimeter of 15 gepunnikt te hebben, vreesde ik dat de sjaal die ik wilde maken een plank zou worden. Ik haalde alles weer uit en gebruikte daarna niet ieder pennetje. Ik sloeg er telkens eentje over en dat werkte beter.

Hier zie je het resultaat tot zover:
Zoals je ziet moet ik nog een heel stuk punniken voordat mijn sjaal klaar is!

Snelbreiset is helemaal niet zo snel!


De set heet een snelbreiset, maar eigenlijk vind ik het niet zo heel erg snel gaan. Ik weet vrijwel zeker dat ik sneller kan breien met gewone pennen. En mijn vingers gaan er pijn van doen. Op zich is het wel een leuke bezigheid om 's avonds op de bank voor de tv te doen, maar ik ben niet laaiend enthousiast!

Ik wil nou weer niet direct zeggen dat het een miskoop is. En misschien gaat het met dunner garen een stuk beter. Maar ik had het me toch anders voorgesteld.

De komende tijd ben ik dus druk in de weer met punniken.'

Wil je meer lezen van mevrouw W?


Bezoek dan haar blog!
( Hide )
 1. Dit is heel leuk om te doen, er zijn ook boekje met patronen van. Mijn dochter heeft zelfs een baby jasje op de breiloom gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat knap zeg, van je dochter! Ik kan me niet voorstellen hoe je met zo'n apparaat een heus jasje kunt maken. Het stijgt onmiddellijk in mijn achting.

   Verwijderen
 2. Ik heb hem twee weken geleden gekocht. Maar het lukt niet. Nou ja, als jij het kan moet het mij toch ook lukken. Ik ga het nog een keer proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor het plaatsen! Ik ben er nog steeds niet echt blij mee en mijn breiwerk ligt ook alweer eventjes stil. Het is denk ik gewoon niet helemaal mijn ding!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is erg leuk om hier mee te breien.wij hebben de ronde varianten en de kids zijn er erg zoet .
  Wij binnen het juist met dikke wol beter gaan. En niet te strak wikkelen dat scheelt pijn in de handen'

  Diana

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer. Zou best voor komende winter nog eens warme sokken willen breien.
  Heb het heel veul jaren terug geleerd

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bedankt voor deze review. Met mijn handen kan ik er dus beter niet aan beginnen.

  Groetjes, VeggieMo (zelfde als Yelena Yeli)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is nooit te laat om op z'n ouderwets te leren breien. Met zo'n ding kom je niet ver. Het lijkt me net zo erg als typen met 1 vinger of zwemmen met al je kleren aan.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt reageren! Dat kan met het formulier hierboven. Doet het formulier moeilijk? Gebruik dan het formulier hieronder!

© all rights reserved
made with by templateszoo