Philips Koffiezetapparaat Grind & Brew HD7762/00

Philips Koffiezetapparaat Grind & Brew HD7762/00 is een koffiezetapparaat met geïntegreerde koffiemolen. Lees nu mijn ervaringen met die koffiezetapparaat.
philips koffiezetapparaat grind&brew
Mijn zusje heeft een koffiezetapparaat met geïntegreerde koffiemolen. En ik vind haar koffie erg lekker. Dus ik droomde al een tijdje van een dergelijk koffiezetapparaat.

Nieuw koffiezetapparaat voor mijn verjaardag


Vorige week was ik jarig. En ik besloot dat een koffiezetapparaat een leuk cadeau zou zijn. Dus ik deed mijn research en kwam uit op een Philips Koffiezetapparaat Grind & Brew HD7762/00. Die had een ingebouwde koffiemolen, maar was toch nog redelijk geprijsd. Bovendien kwam dit koffiezetapparaat als beste uit de bus bij Kieskeurig.nl.

Mijn man bestelde de Philips Grind & Brew via bol.com. Op donderdagavond rond een uur of 10 . En de volgende dag werd hij al keurig bezorgd.

Maar is de Philips Grind & Brew inderdaad een fijn koffiezetapparaat? Lees nu mijn ervaringen.

Philips Grind & Brew : verpakking


De Philips Grind & Brew is heel degelijk ingepakt. In een grote doos. En binnen die doos in karton. De deksel van de koffiepot en, het koffiefilter waren allemaal vastgezet.

Wat me verraste is dat de doos niet was ingepakt. Je kon dus meteen zien wat er in zat.

Philips Grind & Brew: gebruiksaanwijzing


Ik heb een hekel aan gebruiksaanwijzingen. Ik word ongeduldig en lees dan niet goed. Daarom besloot ik het dit keer anders aan te pakken. Ik nam de gebruiksaanwijzing mee naar bed. En las hem daar uitgebreid. Het koffiezetapparaat liet ik ondertussen netjes in de doos.

Er zaten twee gebruiksaanwijzingen bij de Philips Koffiezetapparaat Grind & Brew HD7762/00. Eentje in meerdere talen, die vrij algemeen was. En een Dúitse gebruiksaanwijzing met daarin de stappen om koffie te zetten.

Engels of Nederlands had ik wel gemakkelijker gevonden. Maar de Duitse gebruiksaanwijzing vertelt prima in stapjes en mét plaatjes hoe je koffie moet maken.

Philips Koffiezetapparaat Grind & Brew HD7762/00: handelingen


 1. Zet het koffiezetapparaat aan
 2. Bij de Jumbo kocht ik koffiebonen van Douwe Egberts. Verse koffiebonen doe je aan de bovenkant in dit koffiezetapparaat
 3. Daarna vul je het koffiezetapparaat met water. Linksboven zit een display voor het aantal kopjes. Een vakje wordt zwart als je dat aantal kopjes koffie hebt bereikt.
 4. Het bakje waar het koffiefilter in moet kun je uitklappen. Daarin doe je een filter. Als je koffie wilt van vers gemalen koffiebonen hoef je hier géén koffie in te doen.
 5. Vervolgens kies je hoe sterk je de koffie wilt: 1, 2 of 3 bonen. Ik koos voor 1 boontje. Deze keuze maak je op 'het deksel' van het koffiezetapparaat. Bovenop dus.
 6. Daarna kies je het aantal kopjes. Dat doe je met een draaiknop. 
 7. En daarna gaat het koffiezetapparaat aan het werk.
Het zijn best veel stappen. Maar dat is een kwestie van wennen denk ik.

Mijn ervaringen met dit koffiezetapparaat


De eerste keer schrok ik me wild toen de Philips Koffiezetapparaat Grind & Brew HD7762/00 koffie ging malen. Maar dat went snel. Bovendien vond ik het geweldig om te horen dat de koffiebonen werden gemalen!

Maar ik kan er niet om heen: ik vond de koffie helemaal niet zo lekker. 

Nou schijnt het zo te zijn dat je even moet experimenteren met het aantal kopjes koffie en koffiebonen. Op een gegeven moment kom je dan op een combinatie die je lekker vindt. Maar afgezien van de smaak was er nog iets anders dat me tegenviel: de temperatuur van de koffie. Die was helemaal niet zo warm. En ik drink mijn koffie juist graag heet.

Na 3 dagen proberen besloot ik dat ik de prijs te hoog vond voor de koffie die dit koffieapparaat met opleverde. Mijn oude Philips Cucina koffiezetapparaat kostte maar een fractie van deze. En die koffie vind ik lekkerder! 

Te duur voor de koffie die het oplevert


Dus ik zat flink te stressen over hoeveel geld we hadden uitgegeven aan een koffiezetapparaat dat tegenviel. Ik besloot daarom eens te kijken naar de voorwaarden op bol.com.

Koffiezetapparaat gebruiken en toch retourneren?


En wat blijkt? Ik kon het koffiezetapparaat gewoon terugsturen! Op bol.com kon ik een retourbon maken en uitprinten. Maar ik kon het gewoon niet geloven: een gebruikt koffiezetapparaat retourneren? Dus voor de zekerheid belde ik ze ook nog maar even. En inderdaad: ik mocht het (gebruikt) retourneren.

Wat een geweldige service van bol.com! Nou speelt het natuurlijk wel mee dat ik hem pas een paar dagen had. Maar toch!

Mijn conclusie over de Philips Koffiezetapparaat Grind & Brew HD7762/00


 • Het is een mooi apparaat om te zien.
 • De kracht van dit apparaat was voor mij de ingebouwde koffiemolen.
 • De koffie is niet heel warm.
 • Het is best lastig om de goede smaak koffie te vinden.
 • Het is een groot bakbeest vind ik. Als je een kleiner aanrecht hebt, neemt hij veel plek in. Beslist een aandachtspunt dus.
 • Er zit een klok in. Maar ik haal altijd de stekker uit mijn koffiezetapparaat. Als je dit bij de Philips Grind & Brew doet, gaat het klokje uit. Je moet het dan elke keer opnieuw instellen. 
 • Ik vind dat dit koffiezetapparaat weinig koffiegeur verspreid. En ik houd juist zo van de gezellige geur van koffie.

Ik denk dat dit koffiezetapparaat geschikt is voor mensen die graag vers gemalen koffie willen, houden van een stráffe bak en een grote keuken hebben.

Praktische informatie


De Philips Grind & Brew is voor 139,- te koop bij bol.com

Blijf op de hoogte van nieuwe posts! Neem een gratis emailabonnement op Review Eerst!

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner
( Hide )
 1. Ik ben wel erg blij met die koffiezetapparaat. De ingebouwde koffiemolen vind ik heel fijn (en de koffie smaakt zoveel lekkerder!). Mijne heb ik gekocht toen ik een hele mooie aanbieidng tegen kwam en ben nog steeds blij met de aanschaf:) https://knibble.nl/koffiezetapparaat/philips

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt reageren! Dat kan met het formulier hierboven. Doet het formulier moeilijk? Gebruik dan het formulier hieronder!

© all rights reserved
made with by templateszoo