Airfryer: een product review van deze friteuse

airfryer

Elke laatste zondag van de maand eten we patat.

Die maken we zelf met onze friteuse. Zelf patat maken scheelt ons bakken met geld. Want als je voor 7 personen patat koopt, met eventueel nog een kroket of frikandel, dan zit je zo boven de 15 euro. Een zak diepvries patat van de Lidl is een stuk voordeliger.

Nou had ik al een paar keer gehoord over de Airfryer. Daarmee kun je patat bakken zonder olie! En dat is natuurlijk veel gezonder dan met olie lijkt me zo.

Maar zo'n Airfryer is vrij duur, dus helaas kon ik hem zelf niet testen. Toen las ik op Daantjes blog dat zíj er eentje heeft. En zij wilde wel meedoen aan een interview over haar Airfryer!

Daantje (29) is getrouwd met Sander. Samen hebben ze een éénjarig zoontje: Tobias en een Airfryer!

Hier komt een review van de Airfryer!

Wanneer hoorde je voor het eerst over de Airfryer? 


Sander had het er een paar keer over. Maar ik kon me er niet veel bij voorstellen. Tot we een keer bij de Albert Heijn waren, en daar patatjes uit de Airfryer konden proeven.

Wat vond je er toen van? 


Ik vond hem erg mooi qua design, maar ontzettend duur! Maar ik was wel enthousiast en besloot een goede aanbieding af te wachten.

Wanneer en waar kocht je een Airfryer? 


Vorig jaar in november, op een speciale koopavond bij de Blokker. Hij was toen flink in de aanbieding. Samen met een cashback korting van Philips betaalde ik nog maar de helft van de oorspronkelijke prijs voor de Actifryer. Hij kostte me 100,-.

Noot van de redactie: Action airfryer kost nog geen 50,-.

Waarom kocht je een Airfyer? 


Vooral omdat ik niet elke keer de friteuse wilde moeten schoonmaken. En het stond me enorm tegen om elke keer het frituurvet te vervangen.

Daarnaast zit ons zoontje al maanden in de fase dat hij alles wil eten wat wij eten. De airfryer maakt patat minder vet, dus minder ongezond. En dat is weer een fijn idee als hij persé een patatje wil mee-eten.

Wat gebruikte je vóór de Airfryer? 


Wij kochten onze patat bij de snackbar. We houden nu op onze blog bij hoeveel we al bespaard hebben door zelf patat te bakken in plaats van te halen bij de snackbar. En dat is flink veel!!

Is de Airfryer makkelijk/moeilijk te bedienen? 


Heel erg gemakkelijk. Het enige dat je hoeft te doen is hem aanzetten met een draaiknop. Met die draaiknop geef je tegelijkertijd de tijd aan.

Wat vind je van de gebruiksaanwijzing: is die moeilijk of makkelijk? 


Ik heb de gebruiksaanwijzing eigenlijk niet eens gelezen, zo gemakkelijk is het!

Volgens de reclame is de patat minder vet: proef je dat ook? 


Ja, dat proef je zeker! Althans, de eerste keer. Nu smaakt het voor mij als 'normale' patat. Inmiddels vind ik de patat uit een gewone friteuse vaak wat te vettig smaken.

Hoe zou je de patat uit de Airfryer omschrijven? 


Heerlijk krokant. En het smaakt nog echt naar aardappel in plaats van dat je vooral vet proeft! Ik vind hem echt heerlijk smaken, en wil eigenlijk niet anders meer!

Proef je verschil met patat uit een gewone friteuse? 


Zeker wel. Patat uit de friteuse is vetter en iets minder knapperig.

Eet je vaker patat nu je de Airfryer hebt? 


Sinds we de Airfryer hebben eten we één vaste dag per week patat. Hierdoor eten we denk ik wel iets vaker patat. Maar altijd wel met groentes. Voor de Airfryer aten we vooral patat als ik geen zin had om te koken

Hoeveel porties kun je in één keer maken met de Airfryer? 


In principe kun je er 750 gram in één keer in bakken.

Hoe lang duurt het voor de patat klaar is? 


Dat is moeilijk te zeggen. Het ligt er heel erg aan de hoeveelheid patat en het merk. Wij hebben ribbelfriet van de AH en die bakt in ongeveer 12 minuten lekker krokant.

Kun je er ook kroketten en frikandellen mee klaarmaken? 


Ja!! En nog veel meer dan dat. Hij is ook geschikt voor kippenpootjes, borrelhapjes, vissticks, het opwarmen van oliebollen... Je kunt er zelfs taarten in bakken!! En cake bakken!

Maar om even terug te komen op de kroketten: die zijn er wel na het bakken wel bleker uit dan bij een gewone friteuse. Dat komt doordat het parneermeel zich niet volzuigt met vet.

Volgens de reclame is hij makkelijk schoon te maken en zijn er geen nare vetluchtjes. Klopt dit met jouw ervaring? 


Hij is niet geheel geurvrij, maar je ruikt hem inderdaad stukken minder dan een gewone friteuse. En het schoonmaken is inderdaad ook erg makkelijk. Gewoon met de afwas mee.

Is de Airfryer de prijs waard? 


Voor €100 vind ik het zeker de prijs waard. Ik zou er niet snel het volle pond voor betalen, maar gewoon een leuke kortingsactie afwachten.

Zou je de Airfryer aanraden? 


Absoluut! Er zijn veel aankopen geweest waar ik spijt van heb. Maar bij de Airfryer heb ik maar van één ding spijt: dat we hem niet veel eerder hebben gekocht!

Doet een hetelucht oven niet hetzelfde? 


Blijkbaar niet, want dan blijft mijn patat altijd slap

N.B. Veel mensen denken dat een Airfryer hetzelfde is als een Actifryer. Het zijn echter twee verschillende merken en de Actifryer gebruikt wél een theelepeltje vet. Wij hebben dus een Airfryer.

Lees ook mijn post over Airfryer recepten!

Praktische informatie over de Airfryer


Er zijn diverse modellen Airfryer. De prijzen variëren van 135,00 tot 219,-.


N.B. Wist je dat de airfryer van de Action ook een goede review kreeg?

Zie ook Frituurpan schoonmaken!

Heb jij een Airfryer? Deel dan in de comments jouw ervaringen!

 Blijf op de hoogte van nieuwe posts! Neem een gratis emailabonnement op Review Eerst!

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner
( Hide )
  1. Leuk!! :D Ik zie alleen dat ik 1 keer per ongeluk zelf artifryer heb geschreven in mijn interview! Oeps!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij hebben ook een airfryer. Ik maak nu regelmatig zelf frites van bio aardappelen (Lidl), dat duurt iets langer maar erg lekker. Je moet echter niet, nooit, vooral niet vergeten om de frites te besprenkelen en mengen met een eetlepel olie!
    Ik vind gehaktstaaf een lekkere snack en mijn man houdt van vlammetjes, die zijn echt veel lekkerder uit de airfryer.
    Een loempia of iets dergelijks gaat ook prima, lekker!
    Ik heb ook een poging gedaan om zelf chips te maken, dat blijk je dus niet te moeten doen in een airfryer. Als de chips wat droog en krokant beginnen te worden, gaan ze rond vliegen en vliegen ze zo tegen en in het verwarmingselement om daar te verbranden.
    Bij ons gaan de bak en het mandje overigens prima door de vaatwasser.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wij hadden eerst het model van de recensie. Nu hebben we al weer geruime tijd eentje van Tefal. De eerste hebben we weggegeven omdat we de lucht na een tijdje niet meer te harden vonden. Wij hebben een open keuken. We vonden het resultaat wel goed. Vooral kippenpootjes en frietjes. Lekker knapperig maar het duurt wel lang eerst voorverwarmen en dan nog geruime tijd. Hier houden ze alleen van hele knapperige frietjes en dan duurt het veel langer dan 12 minuten. De tefal kan bijna helemaal in de vaatwasser en ruikt minder. Ook zit er een snackmandje bij voor kroketten en kaassoufles etc. Ook hier zijn we weer heel tevreden over het resultaat. Alleen even snel snacken na een dagje weg zit er niet in met drie grote en een kleine eters hier. Dat duurt gewoon te lang.
    Nic

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor deze informatie! Goed om te weten dat de Tefal versie ook erg fijn is!

      Verwijderen
  4. Klinkt goed. Lijkt me wel wat. Toch zou ik alleen wat meer willen weten over die antiaanbaklaag wat dat voor spul is :-) Tefalpannen met anti-aanbak zijn hier allemaal de deur uit namelijk. Daarom moet ik er eerst meer over te weten komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heb ooit eens bij vrienden frietjes gegeten uit de Airfryer en ik vond ze absoluut niet lekker. Voor mij gaat er echt niets boven zelfgesneden frietjes gebakken in ossewit vet. Het is wel niet zo gezond maar ik denk dat zolang je niet overdrijfr en verder gezond eet en leeft het de zonde meer dan waard is.
    Bernadette

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zelf gesneden frieten zijn gezonder dan voorgebakken (diepvries) frieten en hebben geen toevoegingen zoals : glucosestroop, gemodificeerd aardappelzetmeel, rijstebloem, dextrine, rijsmiddelen en verdikkingsmiddel.
      En lekkerder natuurlijk !

      Groet, siek.

      Verwijderen
  6. Voor een groot gezin is hij echt wel te klein! Ik gebruik gewoon de heteluchtoven, kan er 5 "verdiepingen" tegelijk mee gebruiken, en friet wordt gewoon knapperig. Ik meng er ook wat olie onder!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ovenfrites heb ik ook wel eens geprobeerd. Maar die vond ik echt veel minder lekker dan 'echte' patat.

      Verwijderen
  7. Ik vind hem wel erg prijzig... Ben wel heel benieuwd hoe het smaakt. Wij maken de patat tegenwoordig zelf en ik bak ze af in kokosolie. Heerlijk!!! We hebben nu een ouderwetse frietpan. Voordeel van kokosolie vinden wij dat ook je huis en je kleren er niet van gaan stinken ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Fijn interview.

    Ik twijfel enorm. Wij gebruiken hooguit 2x per jaar de frituurpan, ik heb een hekel aan dat ding in alle opzichten.

    Dus eigenlijk heb ik dit niet nodig, maar aan de andere kant lijkt het mij wel ideaal om het toch in huis te hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Twee keer per jaar is inderdaad niet zo vaak. Zou je een Actifryer vaker gebruiken? Dat is denk ik de afweging!

      Verwijderen
  9. Hier ook een Airfryer. Wij doen er de verse friet in die je vindt in het koelvak in de supermarkt. Smaakt als 'echte patat'! Ook de snacks (wij doen meestal de kroketten) van Mora kunnen erin. Nooit spijt gehad van onze aankoop van een Airfryer!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik heb sinds kort de mulitfryer van het Kruidvat. Ideaal!! En de prijs is stukken goedkoper van zo'n apparaat, terwijl de werking hetzelfde is..

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt reageren! Dat kan met het formulier hierboven. Doet het formulier moeilijk? Gebruik dan het formulier hieronder!

© all rights reserved
made with by templateszoo