Borstel voor katten van de Action: geen aanrader

kattenborstel action

Het is voorjaar, en dus begint onze kat flink te verharen. Hij verliest zijn wintervacht, nu hij die niet langer nodig heeft.

Dat heeft tot gevolg dat iedereen die de kat oppakt vervolgens compleet onder de kattenharen zit. En het vervelende is: als ik de kleding was blijven de kattenharen er gewoon op zitten! Zelfs op de waslijn waaien ze er niet af.

Hoe krijg je kattenharen van kleding?


De enige methode om de kattenharen goed van de kleding af te krijgen is door alles in de droogtrommel te doen. Maar dat wil ik liever niet, nu de was ook prima buiten kan drogen.

Speciale borstel bij de Action


Daarom kocht ik bij de Action een speciale borstel om katten mee te borstelen. Het ding is statisch en belooft je kat te kammen én de haren als het ware 'vast' te houden door dat statische effect.

haarborstel action


Mijn ervaringen met kattenborstel van de Action


Ik ben redelijk tevreden over de kattenborstel. Er blijven namelijk inderdaad wel haren aan kleven. Je kunt de borstel het beste buiten gebruiken. Want dan kun je de haren meteen van de borstel halen, en buiten achter laten.

Maar, de borstel lost niet het probleem van de kattenharen-op-kleding op. Nog steeds zit iedereen onder de kattenharen. De borstel helpt dus maar een klein beetje.

Conclusie over de kattenborstel van de Action


Hoewel de borstel van de Action wel een beetje helpt om wat kattenharen kwijt te raken, is het effect vrij klein. Ik zou de borstel daarom niet aanraden.

Er zijn hopelijk betere borstels verkrijgbaar.

Lees ook mijn post over de bullet journal van de Action.

Blijf op de hoogte van nieuwe posts! Neem een gratis emailabonnement op Review Eerst!

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner
( Hide )
 1. Ik gebruik een ijzeren variant om de katten te kammen. En ja de droogtrommel werkt perfect om de haren van je kleding af te krijgen. Echt super! Voordat ik het huis verlaat gebruik de papieren plak rollers van Ikea. Werkt heel goed. http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/60109436/
  De roller zelf kost 0,99 cent en de navulrollen kosten per 4 stuks, 1,99.
  Ze liggen zelfs in de auto en in mijn tas.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip. Als ik bij Ikea kom, ga ik dit kopen!

   Verwijderen
  2. Ook ik gebruik de kleefrollers van ikea ,ze werken voor mij perfect .De kat kammen lukt niet omdat ze dat niet toestaat helaas
   Gr Elisabeth

   Verwijderen
  3. Dat kan natuurlijk ook nog inderdaad. Dat de kat het niet toelaat. Die van ons laat het gelukkig wel toe.

   Verwijderen
 2. Ik heb al jaren een zelfde borstel niet voor mijn hond te kammen, maar om de hondenharen van mijn kleding en zetels te borstellen. Werkt goed! Ook ideaal om met water, kras vrij, glaswerk bv vasen te reinigen.
  Eef.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kan natuurlijk ook inderdaad! Een borstel om de haren van jezelf te verwijderen!

   Verwijderen
 3. Kattenharen verwijder je het best met een stuk breed plakband om je hand gewikkeld. Overal even deppen en de boel is weer schoon. Volgende ronde, nieuw plakbandje.

  Ben ik even blij met mijn tropenkatjes, altijd hetzelfde vachtje :)

  Groet Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 2 Van onze 3 katten vinden borstelen geen probleem. De 3e is een asielkat die borstelen echt niet toestaat.
  Haren op kleding verwijder ook ik met de kleedborstel van de geel/blauwe woonwinkel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nee bij mij ook geen succes, ik gebruik liever mijn stofzuiger niet voor op de katten natuurlijk want die zijn er bang voor

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt reageren! Dat kan met het formulier hierboven. Doet het formulier moeilijk? Gebruik dan het formulier hieronder!

© all rights reserved
made with by templateszoo