Fietstassen Hema beter dan fietstassen Basil

fietstassen Basil

Ik kocht een Hema fietstas!


Ik vind fietstassen onmisbaar op mijn fiets. Ze zijn ideaal voor boodschappen, en de kinderen proppen er allerhande rugtasjes, jassen en nieuwsbrieven in.

Fietstassen van de Blokker en Kruidvat


De keuze op het gebied van fietstassen is redelijk groot. Vooral bij de Blokker en Kruidvat verkopen ze bij tijd en wijle vrolijk gekleurde fietstassen. Ooit had ik van de Blokker een prachtige fel turquoise fietstas met bloemetjes. Maar helaas was die geen lang leven beschoren. Op een kwade dag propte ik hem te vol met boodschappen, wat leidde tot een dramatische totaalruptuur. De tassen van de Blokker en Kruidvat zijn meestal van een soort plastic, en niet van stof...

Fietstas van Basil


Wijs geworden besloot ik dan maar wat meer geld uit te geven, aan een echte stevige fietstas. Zo kwam ik uit bij het bekende Basil. Ik kocht daar dieprode fietstassen met romantische bloemen er op. (zie foto boven)

Mijn hele fiets knapte er van op. Wat stevigheid betreft voldeden de Basil fietstassen prima, maar na één winter was er weinig over van het prachtige, romantische uiterlijk. De tassen waren uitgezakt, en de kleur vaal. En dat besefte ik toen ik een vrouw met precies dezelfde tassen zag fietsen, maar die van haar waren in nieuwsstaat.

Fietstas van de Hema: We have a winner!


fietstas hema

En toen hadden ze bij de Hema prachtige fietstassen in de aanbieding: nog groter dan die van Basil, en van stevig materiaal. De kleur was grijs, en ze waren gedecoreerd met dramatische roze rozen. De prijs was even slikken, rond de 39 euro, 'Maar,' zo hield ik mezelf voor: 'met zulke grote tassen kan ik de boodschappen doen met de fiets, en heb ik het bedrag zo terug verdiend door benzine uit te sparen.'

Inmiddels heb ik de tassen ruim een jaar, en ze zien er nog perfect uit! Anders dan de fietstassen van Basil zijn de fietstassen van de Hema niet vaal geworden, en ook is de vorm nog prima.

Fietstas Hema 2021

Als je anno 2021 naar de Hema website gaat, dan valt het op dat ze vooral enkele fietstassen hebben bij de Hema. Er kan 20 liter in.
fietstas hema

fietstas hema

fietstas hema

fietstas hema
Deze enkele Hema fietstassen hebben aan de achterkant 'bevestigingshaken'. Ze ogen wel wat smalletjes vind ik. 

fietstas Hema

Deze enkele fietstassen kosten 20 euro per stuk. Heb je meer ruimte nodig, dan kun je er natuurlijk altijd twee kopen. Het handige aan deze fietstassen is dat je ze makkelijk van je fiets afhaalt. Dat is niet het geval met de Hema fietstas met bloemen natuurlijk.

Even ter vergelijking: onderstaande fietstassen van Basil zijn 35 liter en kosten 27,18 bij bol.com:

fietstas hema

Dit maakt de Hema fietstassen wel relatief duurder vind ik. Voor 40 euro heb je 40 liter, maar voor 27,18 heb je 35 liter ruimte met Basil fietstassen.

Ik weet niet of ik de keuze van de Hema voor enkele fietstassen wel zo slim vind.

Conclusie over Hema en Basil fietstassen


Hoewel het merk Basil bekend staat als een echt kwaliteitsmerk, vind ik de fietstassen van de Hema superieur. Ze zijn groter, blijven beter in model, en zijn kleurvast.

Tip voor goedkope fietstassen


Wie echt heel goedkope fietstassen wil kan terecht bij de Action. Daar hebben ze zwarte fietstassen met grijze gespen, die heel behoorlijk van kwaliteit zijn. En ze kosten slechts 2,95!

Wat heeft jouw voorkeur: enkele of dubbele fietstassen? En waar koop jij de jouwe?
( Hide )
 1. Fietstassen en een mandje!
  Maar niet van die prachtige die jij hebt.
  Dat doet me er aan denken: is dit geen prachtig weer om de fiets te gaan poetsen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb een auto.....
  En een rugzag voor op de fiets.

  Nooit geweten dat er zoveel keuze was uit alleen al een fietstas :)
  Het maakt je fiets inderdaad een stuk vrolijker.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aargh. Moet je fietsen ook al poetsen? Ik vind de mijne juist getuigen van doorzettingsvermogen met die charmante laag modder en stof.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. fietstassen van de kringloop, ok misschien niet zo prachtig, maar wel lekker voordelig al twee jaar in gebruik voor nog geen 5 euro, daar kan geen fleurigheid tegenop wat mij betreft,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn oudste zoon klaagde dat zijn rug zo zweet van die rugzak op zijn rug. Nu heeft hij een schoudertas, want fietstassen weigert hij...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ze zijn super die van de Hema....zelf heb ik een gebloemdgeval, van de fietsenwinkel, geen idee welk merk, die je"aan kan haken"en dus als shopper weer mee de winkel in ( ook met fleurige kleuren hoor) maar eerlijk gezegd haal ik de meeste boodschappen met de auto.( we doen ip 1 x perweek de week boodschappen en dat is echt te veel voor welke fiets dan ook, nouja een bakfiets zou nog wel gaan).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb dezelfde als jij had, maar ook hier zijn ze echt aan vervanging toe.
  Bedankt voor de tip, want ik ga ook lekker naar de Hema.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben ook absoluut Hema fan. Goeie kwaliteit en normale prijzen en leuke dingen vooral!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb twee kinderen, eentje voorop en achterop, weinig ruimte voor fietstassen en mandjes, later... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb er 2 van Basil: mooi en stevig

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb 2 grote fietstassen en als ik echt veel boodschappen moet halen dan doe ik een karretje achter mijn fiets. (Zo'n kinderkar, als je er geen kinderen in doet, past er echt heel veel in ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. He, maar waar is je prachtige fiets gebleven dan? Die transportfiets van de Aldi geloof ik. Was het toch een miskoop of kom je daarmee niet door de zandwegen ;)?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Grote zwarte fietstassen waar een bigshopper in 1x zo in past ( dus eigenlijk 2 want aan elke kant hangt er 1 tas. En ook een mandje, lelijk zwart plastic ding, het is niet anders was op dat moment geen andere mogelijkheid. Fleurige, vrolijke tassen zijn wel leuker dan mijn zwarte.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ja ik heb zwarte nog nieuw waren ze voor 1 euro. Inmiddels heb ik ze al weer een jaar of 3 en ze blijven heel goed. Ik zou niet weten welk merk of van welke winkel. Mijn man heeft mijn oude fietstassen die zijn al jaren oud en zien er ook nog heel goed uit van de halford de prijs zou ik niet meer weten.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik heb een mand van het merk Basil... handig om toch iets te kunnen meenemen!
  Een vrolijke fietstas naar mijn zin, vond ik nog niet!
  Btw, ik vond je blog via mama's blog, bij de vriendelijke vrijdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik heb een fietsmand. Husband heeft fietstassen. Ook van de Hema. Ze zijn prima en ik ben er erg blij mee!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 17. mandjes en plastic bakken kun je heel leuk pimpen met nepbloemen, van de kringloop of action en zeeman

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik kan niet meer zonder mijn fietstassen, er paste zelfs een koffer in! Scheelt in ieder geval een hoop schouderklachten door zware tassen etc.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Niet helemaal eerlijke vergelijk: de hena tassen zijn van bysonil (soort zeil), de basil tassen van polyester. Bysonil is geweon beter en duurder materiaal dat langer meegaat. Basil heeft bysonil: daar moet je de hena tassen mee vergelijken.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt reageren! Dat kan met het formulier hierboven. Doet het formulier moeilijk? Gebruik dan het formulier hieronder!

© all rights reserved
made with by templateszoo