Hand sinaasappelpers van Blokker

sinaasappelpers blokker
Sinaasappelpers Blokker, 4,95
Nadat het vers geperste sinaasappelsap toch wat tegenviel kocht ik bij de Blokker voor 4,95 een hand sinaasappelpers.

Hand sinaasappelpers


Deze hand sinaasappelpers bestaat uit twee onderdelen:

1. Bakje
2. Zeefje

Lekker basic dus! Het zeefje heeft een handvat, dat precies in het bakje past waardoor het zeefje stevig blijft liggen.

Sinaasappels persen met hand sinaasappelpers


Ik sneed 6 perssinaasappels door midden, en legde ze klaar op het aanrecht. Vervolgens ging ik aan de slag met persen. Ik kon er ongeveer 3 persen voordat ik het zeefje even moest schoonmaken. Maar dat ging vlot en makkelijk.

Het persen ging prima, en ik had het gevoel dat ik echt alle sap er goed uit kreeg.
Conclusie over deze hand sinaasappelpers

Ik kreeg er wel een lamme pols van! Maar deze sinaasappelpers is goedkoop, en supermakkelijk te gebruiken. Een prima aankoop.

Als je echt veel sinaasappels moet persen is een electrische of zo'n echte hand sinaasappelpers waarbij je een hendel overhaalt waarschijnlijk fijner.

Maar voor nu ben ik erg tevreden over deze hand sinaasappelpers! Hij is niet duur, en effectief.

Wat zijn jullie ervaringen met sinaasappelpersen?
( Hide )
 1. Ik heb er eentje van Tupperware en hij is denk ik te vergelijken met deze pers! Ik pers er vooral citroenen mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waar gebruik je het citroensap voor Itha?

   Verwijderen
  2. Ik gebruik ook vaak citroensap. Vaak door gerechten (linzensoep, curry, salade, als onderdeel van een marinade etc). Dus ik pers vaker citroenen of limoenen dan sinaasappels.
   Mariska

   Verwijderen
 2. Ik heb er ook zo een van tuppertut;-) maar eerlijk in mijn sapcentrifuge komt er meer sap uit.(die is welliswaar meer schoonmaakwerk, maar kan ook meer ontsappen dan sinaasappelen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is wel een groot voordeel dan: meer sap uit de sinaasappels. Want ik vind perssinaasappels best prijzig heb ik gemerkt.

   Verwijderen
 3. De mijne is elektrisch 20 eurocent van de r.m. Als de r in de maand is komt hij op het aanrecht en 2 sinaasappels pers ik dan kan het treffen de het glas vol is, anders helaas wat minder. Zo lekker. Vooral de groene perssinaasappels.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 20 cent! Wat een geweldige rommelmarkt moet dat zijn geweest. Zijn groene perssinaasappels niet heel zuur? Ik zou denken dat die nog niet rijp zijn.

   Verwijderen
 4. Ik heb een elektrische citruspers die nog van mijn moeder is geweest. Die gebruik ik om perssinaasappelen te persen. Zoals in de andere reacties al is aangegeven, haalt die meer sap uit je sinaasappelen.
  Ik heb ook een heel eenvoudig handpersje met opvangbakje en die gebruik ik als ik alleen maar wat citroensap nodig heb. De laatste is simpeler schoon te maken uiteraard.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het interessant om te lezen dat je met een electrische pers meer sap krijgt. Dat wist ik niet, en verrast me. Je zou toch denken dat je met je handen ook wel goed kunt persen.

   Verwijderen
 5. Ik heb een heel eenvoudige elektrische citruspers die al jaren meegaat. Je haalt met een elektrische pers inderdaad meer sap uit citrusvruchten, heb ik ervaren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Best balen eigenlijk dat zo'n elektrische het beter doet! In dit geval is duurder dus wellicht beter.

   Verwijderen
 6. Het meeste sap krijg je natuurlijk binnen als je de sinaasappels gewoon opeet, krijg je ook nog alle vezels binnen. Veel minder werk en niets schoon te maken, behalve misschien een mesje, ;);), Leontine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Voorheen gebruikte ik ook altijd een handsinaasappelpers, tot het moment dat ik de automatische sinaasappelpers ontdekte in een supermarkt. De sinaasappelsap smaakt erg goed, het kost minder tijd en het is even vers. Ik overweeg om ook zou een machine voor thuis aan te schaffen, hebben jullie enig idee waar deze te koop zijn?

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt reageren! Dat kan met het formulier hierboven. Doet het formulier moeilijk? Gebruik dan het formulier hieronder!

© all rights reserved
made with by templateszoo