Vers geperst sinaasappelsap van de Aldi ad 1,59

Fles vers geperst
sinaasappelsap van
de Aldi
Sinds ik bij Bakker Bart bij hun goedkope ontbijtje vers geperst sinaasappelsap kreeg herinner ik me ineens weer hoe ontzettend lekker dat is!

Dus toen ik bij de Aldi een fles 'Vers geperst sinaasappelsap' zag staan voor maar 1,59 viel ik er als een blok voor.

Maar hoewel het wel 'echter' smaakte dan de pakken sinaasappelsap die ik van het C1000 huismerk koop, leek het toch niet op de verse sinaasappelsap van Bakker Bart.

Daarom een review!

Vers geperst sinaasappelsap van de Aldi

De vers geperste sinaasappelsap zit in een zogenaamde 'pet fles'. Zo'n plastic fles, die je kunt indrukken.

100% pure pressed juice staat er op het etiket aan de voorkant. En daar onder: 'Vers geperst sinaasappelsap'.
Het etiket

Ook staat er: 100% zuiver sinaasappelsap, zonder suiker met vruchtvlees. Geen suiker toegevoegd. Bevat natuurlijke suiker. Licht gepasteuriseerd. Na openen binnen 3 dagen consumeren'.

Dat er geen suiker aan is toegevoegd is één van de redenen dat ik het kocht. Want dan moest het wel authentiek zijn toch?

Glas 'vers geperst sinaasappelsap'

Toch smaakt het niet zoals sinaasappelsap dat net geperst is. Zou dat door het 'pasteuriseren' komen? En wat is pasteuriseren eigenlijk? Ik zocht het op.

Pasteuriseren


Op Wikipedia wordt uitgelegd wat pasteuriseren is:

'Pasteuriseren is een proces in de voedselindustrie dat schadelijke bacteriën in aan bederf onderhevige voedselproducten vernietigt door het voedsel kort te verhitten, zonder het product te beschadigen.'

Tsja, ik stel me zo voor dat dit de smaak inderdaad kan veranderen.

Het vers geperste sinaasappelsap van de Aldi is wel maar 'licht gepasteuriseerd'. Wat is het verschil met gewoon pasteuriseren?

 • Pasteuriseren: 80 oC, 15 minuten 
 • Licht pasteuriseren: 96 oC, 3-4 minuten

Licht pasteuriseren gebeurt dus met hogere temperaturen, maar wel korter.

PL Drinks GmbH


Deze sinaasappelsap word geproduceerd door PL Drinks GmbH in Mönchengladbach. PL Drinks is onderdeel van Valensina GmbH.

Conclusie over vers geperste sinaasappelsap van de Aldi


De vers geperste sinaasappelsap van de Aldi smaakte niet zoals ik had gehoopt. Echt vers geperst sinaasappelsap is toch wel veel lekkerder. De kinderen vonden de verse sinaasappelsap van de Aldi 'best wel lekker'. Maar dat vinden ze de variant van de C1000 ook. 

Ik zal deze vers geperste sinaasappelsap niet meer kopen. Daarvoor vind ik het niet lekker genoeg.

Dus als je echt vers geperste sinaasappelsap wilt, dan valt deze versie van de Aldi tegen.

Wat zijn jullie ervaringen met zogenaamd 'vers geperste sinaasappelsap'? Is er een merk dat wel echt vers smaakt?
( Hide )
 1. Haha grappig dat jij dit zo ervaart terwijl wij dus zweren bij deze flessen :-) Nee echt geperst is natuurlijk alleen als je zelf de sinaasappels perst maar deze komt dus voor ons het dichtste bij. Er zit hier ook een broodjeszaak die halve litertjes versgeperst verkoopt (Ì 4.50!!) maar daar zit dan altijd weer zo'n schillensmaak aan omdat ze teveel doorpersen :-( dus toch maar zelf doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb geen andere getest, dus ik vind het goed om te lezen dat de Aldi variant voor jullie wel het dichtst in de buurt komt van echte vers geperste sinaasappels! Ik vergelijk het nu natuurlijk ook wel met net geperst sinaasappelsap. Dus de laat ligt misschien ook wel een beetje erg hoog!

   Verwijderen
 2. Een keuringsdienst van waarde aflevering heeft eens laten zien hoeveel meer er gevraagd wordt voor een 'vers' geperst sapje die uit de koeling komt. Het is dezelfde sap als uit de pakken, alleen dan met een duurdere plek in de winkel. Het is allemaal van verse sinaasappels geperst en daarna wordt het vocht eruitgehaald, vervoerd naar Europa en daar wordt weer water toegevoegd. Ik zou als ik jou was, het gezin onderwerpen aan een blinde proef om te kijken of het extra geld wel waard is. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die van de Lidl is wel echt lekker vind ik

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgende week kom ik bij de Lidl! Ik zal eens kijken of ik die nog een kans zal geven.

   Verwijderen
  2. Die van de Lidl vind ik ook lekker máár zelfgeperst... nog veel lekkerder!

   Verwijderen
 4. Ik koop het spul al heel lang niet meer, maar heb af en toe wel perssinaasappelen.
  Ze zijn nu bij AH in de bonus.

  Groetjes, VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb zojuist bij de C1000 een kratje persinaasappels meegenomen. Daar waren ze ook in de aanbieding!

   Verwijderen
  2. Lekker zelf sinaaasappels persen, dat vind ik ook het lekkerst! :-)

   Verwijderen
  3. Ik moet alleen nog wel even ergens onze sinaasappelpers vinden!

   Verwijderen
 5. bij hoogvliet deze week , net perssinasappels 2 kg 1 plus 1 gratis....
  pers elke dag voor 6 pers. een glas vers s. sap 1
  hebben ze nog iets van fruit binnen !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is een mooie aanbieding! Helaas hebben we hier geen Hoogvliet. Maar het is zeker een makkelijke manier om de kinderen vitamines te geven.

   Verwijderen
 6. Toch vind ik die sinasappelsap van de Aldi best lekker omdat het fruit
  tegenwoordig duur is en soms slechte kwaliteit AH fruit is het lekkerste .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat fruit en groente betreft ben ik altijd een fan van de Lidl, omdat zij steeds die prijs winnen voor de beste groentes.

   Maar ik denk dat de sinaasappelsap van de Aldi inderdaad best lekker is, zolang je hem maar niet vergelijkt met echt vers geperste sinaasappelsap.

   En dat had ik er eigenlijk van verwacht...

   Verwijderen
 7. Van de Lidl met het merk fairglobe zijn lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij kopen altijd sinaasappelsap bij de Lidl, met vruchtvlees, het merk heet geloof ik 'Pure Fruit'. Erg lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De sinaasappelsap van de Lidl komt al een paar keer voorbij! Ik ga die zeker eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bij de Hoogvliet kan je zelf je sinaasappels persen en het flesje kopen. Misschien is deze link wel iets voor jou http://www.sapexpress.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ..... en koop alweer een tijdje die van de Aldi. Die van de Lidl vond ik iets minder, omdat ik het gevoel had dat die op smaak gemaakt was. Niet echt authentiek. ..... maar zelf geperst van goede sinasappelen, met de nadruk op goede, is het lekkerst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hè, Wallyplanet. Dat heb ik ook gemerkt. Er gaat niets boven een glas ver geperst sinaasappelsap. En het is nog gezond ook.

   Verwijderen
 12. ik haal nu valensia sinaasappelsap bij de jumbo, eveneens de appelsap is heerlijk. zit in plastic flessen. geen suiker. €1.99.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Op 14-01-2016 heb ik een fles sinaasappelsap opgeschud en geopend.
  In het verleden vond ik het altijd lekker. Nu schonk ik mij een glas uit en er lag schimmel op. Ik heb mijn glas direct in de gootsteen gegoten en zal dit nooit meer kopen. Ik had het gekocht in Aldi, gemaakt in PL Drinkt GmbH, Ruches 90- Germany.
  Ik vraag mij af hoe dit mogelijk is. Vervaldatum was wel 14-01-15 en er staat nog een nummer 4335609-3 onder. Wordt dit van te rijpe appelsienen geperst of misschien rotte? Pasteuriseren help dan toch niet! Of worden de machines niet goed gereinigd?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Manlief op pad gestuurd voor verse jus, kwam hij hiermee thuis. Helaas... Smaakt NIET als echt versgeperste jus. Komt niet alleen door het pasteuriseren, maar ook door - wat iemand hierboven al eerder beschreef- het indrogen van het sap voor vervoer en later water toevoegen. Volgens mij mág hier niet eens opstaan dat het vers is! Maar goed, het gaat mij om de smaak en dat komt niet in de buurt van vers sap. Lijkt meer op jus uit pak (is ook aangelengd vruchtenconcentraat).
  Ik ga gewoon naar de AH , EMTÉ of Plus en pers daar zelf met een grote pers. Ca. € 3,- voor een liter. Vind ik het waard!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klinkt ook echt helemaal niet lekker Jantien. Ik kan me voorstellen dat je het dan liever zelf even perst.

   Verwijderen

Leuk dat je wilt reageren! Dat kan met het formulier hierboven. Doet het formulier moeilijk? Gebruik dan het formulier hieronder!

© all rights reserved
made with by templateszoo