Hold-up stockings van de Hema: zakken al af bij eerste draagbeurt!

Hold-up stockings Hema in actie...
Omdat ik een hekel heb aan maillots, panty's én broeken draag ik stay-up kousen. Daarin voel ik me tenminste niet zo opgesloten. Bovendien kan ik ze eenmaal thuis zo naar beneden rollen.

Dus kocht ik een paar hold-up stockings van de Hema voor 4,50. Hier onder mijn ervaringen met deze kousen.

Hold-up Stockings van de Hema


Deze kousen zijn 15 denier, en in de kleur poudre.

stay ups hema


Op de verpakking staat een handige maattabel. Aan de hand van je gewicht en lengte betaal je de juiste maat. Volgens mijn lengte zou ik een maat 40-42 moeten hebben.


Toch kocht ik ze in de maat 42-46. Want ik weet uit ervaring dat je stay up kousen beter ruim kunt kopen. Anders zakken ze helemaal snel naar beneden.

Materiaal van de hold-up stockings van de Hema


 • 86% polyamide
 • 14% elasthan

De hold-up stockings van de Hema in de praktijk


Afgelopen zondag deed ik de kousen voor het eerst aan. Ze gingen makkelijk aan, en zagen er mooi uit. Maar binnen het uur begonnen ze al af te zakken! Dat is wel heel snel. En ik ging nota bene naar de kerk. Dus het was nou niet bepaald zo dat ik er heel wild mee rond danste. Ik zat braaf in een kerkbank. Met afzakkende kousen...

Vier dagen later trok ik ze opnieuw aan. Dit keer kwam ik het huis niet eens uit, of ze hingen al rond mijn enkels. Ik fietste er 10 kilometer naar de stad, en ook tijdens het fietsen bléven ze afzakken.

Omdat ik ze steeds probeerde op te hijsen trok ik er op een gegeven moment een gat in...

Conclusie over de hold-up stockings van de Hema


De hold-up stockings van de Hema voor 4,50 zijn een slechte koop! Ze blijven totaal niet zitten. En dan is 4,50 best veel.

N.B. lees ook mijn review van de stay ups van Anne Rolfi van de Kruidvat!

Zie ook Zeeman panty.


Blijf op de hoogte van nieuwe posts! Neem een gratis emailabonnement op Review Eerst!

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner
( Hide )
 1. Ik heb deze ook wel eens, maar ik koop ze nooit groter. Dan zakken ze (bij mij) inderdaad af. Daarnaast is de kans op afzakken vaak ook groter na het wassen, maar dat probleem zou je natuurlijk niet met de eerste draagbeurt al moeten hebben. Deze horen bij mij echt tot m'n favorieten, maar dan wel in de goede maat en ik koop altijd die chocolate-variant. Die sluit net wat beter aan op de kleur van m'n huid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik koop ze in de maat die goed zit. Dat is groter dan de maattabel aangeeft. Maar dan zitten ze wel goed.

   Verwijderen
  2. Ik bedoelde eigenlijk: ik koop ze in de maat waarvan op de verpakking staat dat ik ze moet hebben met mijn gewicht/lengte. Ik heb (geloof ik bij Kruidvat) wel eens gehad dat ze dan inderdaad te klein zijn (of eerder soort te kort, waardoor ze niet goed blijven zitten), maar bij de Hema komt die maat voor mij dan dus wel altijd uit.

   Verwijderen
 2. De conclusie dat het een slechte koop is, is misschien niet terecht aangezien je het een maat groter kocht. Misschien volgende keer wel je maat kopen?
  Ik heb de ervaring met maillots van de hema ook dat het altijd een maatje groter moet maar ik kan me ook voorstellen dat dit niet voor alles geldt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het wel een slechte koop. De kousen pasten keurig. Als ik ze een maat kleiner koop dan zit de band een stuk lager, en zakken ze helemaal snel af.

   Verwijderen
 3. Deze heb ik een paar jaar geleden gekocht, in de juiste maat en na een paar uur dragen zakte er eentje steeds af. Het was dus echt een miskoop. heb eigenlijk sindsdien niet meer van dat soort kousen gehaald

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik ben een man ik vind het geweldig dat vrouwen kousen dragen dat zie ik graag beter als die leggings of broeken het liefst zie ik zwarte kousen en dan niet van die dikken.ga zo door

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben travestie, draag deze kousen altijd van de hema (zwarte) vind ze heerlijk zitten onder broek en jurk/rokje, zakken nooit af

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt reageren! Dat kan met het formulier hierboven. Doet het formulier moeilijk? Gebruik dan het formulier hieronder!

© all rights reserved
made with by templateszoo