Theelepeltjes met een ornament aan het eind: mijn ervaringen

theelepeltjes
Theelepeltjes.

Ze zijn een essentieel element van je bestek.

Theelepeltjes met een ornament aan het uiteinde

Ik gebruik ze dagelijks om de suiker door mijn koffie en thee te roeren.

In het verleden kocht ik altijd graag theelepeltjes met aan het uiteinde een mooi ornament. In de stijl van Blond Amsterdam, zogenoemde Blond Amsterdam dupes.

Hieronder het origineel:

Ik vind die lepeltjes met ornament nog steeds erg leuk. Maar ik kocht mijn theelepeltjes met ornament bij de Wibra, Xenos en Blokker.

Vervolgens deed ik ze herhaaldelijk in de vaatwasser. Met als gevolg dat ze hun kleur verloren. Nu zijn het eigenlijk best lelijke theelepeltjes geworden.

En in de praktijk gebruik ze eigenlijk liever niet. Behalve dat ik ze niet mooi meer vind, is daar een hele simpele verklaring voor:

Theelepeltjes met een ornament aan het uiteinde zijn niet fijn als je kleine kopjes gebruikt.

Door het ornament aan het uiteinde zijn ze namelijk topzwaar. En zeker als je je koffie drinkt uit kleine kitsch kopjes, is zo'n zwaar theelepeltje alleen maar onhandig.

Theelepeltjes van Marjolein Bastin van de seizoenen

Ooit had ik ook nog hele mooie theelepeltjes van Marjolein Bastin. Die combineerden praktisch met een mooi plaatje op het uiteinde. Ik kocht ze destijds bij de Blokker. Tot mijn spijt sleet de afbeelding er binnen no time af. Kijk maar:
theelepeltjes

De lepeltjes zien er verder nog wel goed uit.

In de praktijk gebruik ik mijn 'saaie' theelepeltjes

In de praktijk gebruik ik meestal mijn 'saaie' theelepeltjes. Omdat ze weliswaar saai zijn, maar ook precies het goede formaat hebben en niet te zwaar zijn.

Niettemin, omdat ik die zo saai vind, kijk ik wel regelmatig bij kringloopwinkels voor leuke theelepeltjes met iets bijzonders.

En soms vind je wat in je bloedeigen kelder!

Tweedehands theelepeltjes die iets bijzonders hebben

Omdat ik in het huis woon waar vroeger mijn oma woonde, vind ik soms leuke dingen in onze kelder. Zoals deze schattige theelepeltjes met aan het uiteinde een theepotje. Ik weet niet of ze van mijn oma zijn geweest, of van mijn moeder afkomstig. Maar ik heb ze gretig mee naar boven, de keuken in gesjouwd.

Deze theelepeltjes zijn lekker licht, maar toch ook bijzonder!

Theelepeltjes met een ornament aan het uiteinde die ook praktisch zijn

Na een korte zoektocht kan ik trouwens blijmoedig constateren dat er ook theelepeltjes met een ornament te koop zijn die licht en praktisch zijn. Ik vond er een aantal via de handige website van Lionshome.
Ik deel hieronder 3 van mijn favorieten!
theelepeltje
Leuk om te geven aan iemand die in de zorg werkt bijvoorbeeld!

 

theelepeltje
Voor een kattenliefhebber, maar ook handig om aan een kopje kan hangen

 

theelepeltje
Voor de koningsgezinden onder ons : )

Theelepeltjes met ornament: samenvatting!

Theelepeltjes met een ornament aan het uiteinde zijn leuk om te zien. Het zijn echte blikvangers. Maar houd er rekening mee dat als je kleine kopjes gebruikt het lepeltje topzwaar zal zijn.

Lepeltjes met een ornament aan het uiteinde zijn eigenlijk niet geschikt voor kleine kopjes.

Als je je theelepeltjes met ornament mooi wilt houden, doe ze dan vooral NIET in vaatwasser. Want dan gaat de verf er af en worden ze vaal. En dat is jammer van je mooie lepeltjes.

Wat voor theelepeltjes heb jij? En waar let je op?

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *