Reviews van producten en diensten die je kunt vertrouwen! Van een moeder zoals jij.

Search

Shein jurk + lastig proces om retour te sturen

Dankzij 'cookies' schotelt Facebook mij voortdurende leuke jurken en rokken voor. Die vind ik dan zo leuk dat ik er nog op klik ook.

Zo kon het gebeuren dat ik op de site van Shein belandde. Er kwam namelijk een prachtige rode wikkeljurk voorbij. Ik vond hem zo mooi dat ik hem bestelde.

Deze rode wikkeljurk met bloemen van chiffon kost 18,- exclusief verzendkosten.

Kijk, zo zag het model eruit met de jurk van Sheine:

Prachtig toch?!

Shein jurk viel tegen helaas


Maar helaas viel de jurk in de praktijk enorm tegen.

Het grootste probleem was het materiaal: 100% polyester. Als ik dit van tevoren had geweten, dan had ik de jurk waarschijnlijk ook niet besteld. Want ik bestel uit principe nooit polyester. Ik vind dat een zweterige stof, die bovendien altijd aan mij gaat kleven. Het materiaal stond bij de beschrijving vermeld als 'chiffon'. Ik wist niet dat dit in het geval van deze jurk polyester was.Daarnaast zat de jurk helaas niet zo mooi. Hij sloot niet goed aan, waardoor ik er een hemdje onder zou moeten dragen.

Superjammer echt, want ik vind de jurk nog steeds prachtig.

Shein jurk terug sturen: ging moeizaam


Toen deed zich het probleem voor dat ik de jurk wilde terugsturen. Dat kan niet zomaar bij Shein. Je moet daarvoor eerst een zogenoemd ticket aanmaken. In dat ticket moet je aangeven wat je vraag is, en wat je wilt.

Op zich niets mis mee.

Maar ik kreeg steeds geen antwoord op mijn ticket van Shein. En zonder dat ticket kon ik de jurk niet terugsturen. Pas nadat ik voor de derde keer een ticket had ingediend kreeg ik antwoord dat ik de jurk kon terugsturen.

Om dit te doen moest ik een retourlabel uitprinten. Een positief punt vond ik dat terugsturen gratis was.


Mijn conclusie + samenvatting van de Shein jurk


De rode wikkeljurk van Shein vind ik nog steeds mooi. Maar het model en het materiaal vielen zwaar tegen. De jurk kleefde aan alle kanten aan me vast, en was daardoor niet draagbaar. Ook het model zat niet mooi.

Het retour sturen van de jurk van Shein vond ik vervelend en lastig. Ik heb tot drie keer toe moeten aangeven dat ik de jurk wilde terugsturen.

Gelukkig heb ik uiteindelijk wel mijn geld teruggekregen.

N.B. Ik vraag me af of het door de zomervakantie kwam dat het retourneren zo lastig ging?Zou ik nog een keer bij Shein kopen?


Zou ik nog een keer bij Shein kopen? Ik weet het niet. Als ik op hun site kom, kom ik zeker wel in verleiding. Ze hebben echt superleuke jurken vind ik. Maar helaas is het materiaal dus nogal goedkopig.

Als ze de jurken nou in een beter materiaal verkochten, dan zou ik er zeker wel zo'n jurk kopen.

Wat zijn jouw ervaringen met Shein?

Blijf op de hoogte van nieuwe posts! Neem een gratis emailabonnement op Review Eerst!

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

6 opmerkingen

 1. mijn ervaringen zijn precies het zelfde, alleen onze retour kosten moesten wel door onszelf worden betaald. ook het verkrijgen van een retourticket ging net als bij jou.
  Ik heb er uiteindelijk voor gekozen om niet te retourneren, en de rok te veranderen.
  Geen aanrader, en zeker niet voor herhaling vatbaar

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat retourticket aanvragen zou dus duidelijk beter kunnen. Wat vervelend dat jij zelf de retourkosten moest betalen Inge. Daarmee had ik dan geluk.

   Verwijderen
 2. Misschien handig om de volgende keer voordat je iets besteld na te kijken wat chiffon is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Chiffon kan verschillende materialen gemaakt zijn. Ik had de pech dat de jurk van polyester was.

   Verwijderen
 3. Chiffon is een manier van weven. Meestal wordt er een transparante, voileachtige stof mee bedoeld. Kan ook van zijde gemaakt zijn. Hoeft dus niet altijd polyester te zijn. Maar als een jurkje maar 18 euro kost kun je eigenlijk ook alleen maar een synthetischestof verwachten.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt reageren! Dat kan met het formulier hierboven. Doet het formulier moeilijk? Gebruik dan het formulier hieronder!