Hamburger van de Vegetarische slager: MC2 Burger

MC2 burger vegetarische slager
Gestimuleerd door mijn veganistische dochter en enge verhalen over vlees in het boek De supermarkt survival gids kocht ik bij de Albert Heijn twee vegetarische hamburgers van het merk De vegetarische slager. Hieronder mijn review.

MC2 burger van De vegetarische slager

In het pakje lijkt de MC2 burger best op een gewone hamburger maar hij bestaat voor 71% uit sojastructuur. Ook zag ik dat er vrije-uitloopkipenei-eiwit in zit. Veganistisch is hij dus niet.

vegetarische hamburger

Op de verpakking stond dat ik deze vegetarische hamburger gewoon kon bakken. Dat heb ik dus gedaan met een in ringen gesneden ui. Qua structuur voelde de vegetarische hamburger als een hamburger van varkensvlees. Vrij zacht en soepel. 

Normaal eet ik hamburgers van rundvlees. Die smaken een stuk steviger vind ik. De smaak van de MC2 burger vond ik niet geweldig. Hij smaakt in ieder geval niet naar vlees. Dat hoeft op zich niet erg te zijn, als de smaak lekker is.

Mijn conclusie over de MC2 burger van De vegetarische slager

Als je een dagje geen vlees wilt eten is de MC2 burger prima. Maar qua structuur en smaak viel hij mij tegen. Hij smaakt beslist niet als een gewone hamburger. Ik denk niet dat ik hem nog een keer ga kopen. Ik ga dan liever eens kijken of er andere vegetarische hamburgers zijn.

Consumentengids over de MC2 burger van De vegetarische slager

In nummer 11 van de Consumentengids uit 2017 kreeg de MC2 burger op de vraag: 'Hoe gezond zijn vegetarische burgers?' een score van 6,3. Ter vergelijking: de verse plantaardgde burgers van Albert Heijn kregen een 8,6.

Consumentenbond: slechts 1/3 vega burgers is gezond!


In een artikel in de Consumentengids van maart 2023 staat dat in bijna twee derde van de vegaburgers teveel zout en/of verzadigd vet zit! Wil je zeker weten dat je een gezonde vegaburger koopt? Kies dan:

  • AH Vegan Veldbonenburger
  • Boon Chiliburger
  • Jumbo Lekker Veggie Hamburger
  • Plus Vegan Burger

Praktische informatie over de MC2 burger van De vegetarische slager


De MC2 burger van De vegetarische slager kost 2,56 voor twee stuks bij AH. Voor 4 rundvlees hamburgers betaal je bij AH 2,78.


En inmiddels probeerde ik ook de vega balletjes van Garden Gourmet

Blijf op de hoogte van nieuwe posts! Neem een gratis emailabonnement op Review Eerst!

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner
( Hide )
  1. Ik vind eigenlijk alles van de Vegetarische Slager heel erg duur. Vivera heeft veel lekkere vleesvervangers, vind ik zelf. Goedkoper en ook nog vaak in de aanbieding.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt reageren! Dat kan met het formulier hierboven. Doet het formulier moeilijk? Gebruik dan het formulier hieronder!

© all rights reserved
made with by templateszoo