Thermosbeker Hema: blijft de koffie warm en lekt hij niet?

Thermosbeker Hema gezocht? ik kocht een isoleerfles bij de Hema en gebruikte hem als thermosbeker. Lees nu over mijn ervaringen, en of hij is aan te raden.
Thermosbeker Hema

Ik kocht een thermosbeker van de Hema. Hieronder mijn ervaringen met deze isoleerfles.

Waarom ik een thermosbeker van de Hema kocht


De aanleiding was mijn filosofiegroepje dat plaatsvindt in een bibliotheekfiliaal. De koffie in de bibliotheek vond ik niet bepaald lekker, dus gewoon zelf koffie meenemen van huis leek me de perfecte oplossing.

Mijn criteria voor een thermosbeker waren:


 1. Hij moet niet lekken.
 2. De koffie moet er heet in blijven.
 3. De thermosbeker moet niet te groot zijn, want ik moet hem makkelijk in mijn schoudertas kunnen meenemen.
 4. Een leuk uiterlijk zou mooi meegenomen zijn.
Uiteindelijk kocht ik een thermosbeker van de Hema. 

Officieel heet deze trouwens een isoleerfles te zijn, maar gezien het formaat gebruikte ik hem als beker.

Van te voren had ik op de website van de Hema de reviews over deze thermosbeker gelezen. Op dat moment waren die positief. Een paar maanden later, nu ik deze post schrijf, zijn de reviews van deze thermosbeker van de Hema niet meer zo positief.

Als ik die destijds had gelezen had ik de beker beslist niet gekocht.

En het vervelende is: de reviews kloppen...

Mijn ervaringen met de thermosbeker Hema


De thermosbeker ziet er leuk uit, maar blijkt helaas een waardeloze aankoop. Hij lekt, de koffie is 50 minuten later al niet meer warm, en ik kan er niet zonder lekken koffie mee in de bijbehorende kop schenken.

Hieronder zie je hem in beeld:

thermosbeker Hema

thermosbeker Hema

thermoskan

thermosbeker Hema

Koffie in thermosbeker Hema na 1 uur al lauw


Even als toelichting: voordat ik mijn versgezette koffie in de Hema isoleerfles doe, vul ik die eerst met gloeiend heet water, zodat de beker van binnen alvast warm is. Allemaal met het idee dat de koffie dan lekker warm blijft. Dus kun je nagaan hoe teleurstellend het dan is, als de koffie een uur later al lauw is.

Een andere tegenvaller is dat er maar weinig in kan. Ik drink thuis altijd drie kleine kopjes koffie, maar de thermosbeker heeft maar plek voor 2,5 kopje. Nou vind ik dat niet persé een groot probleem, maar in combinatie met alle andere tegenvallers, baal ik wel.

Wat is dan wel een goede thermosbeker?


Onderzoek Radar


Helaas bleek de thermosbeker die ik bij de Hema kocht dus een gigantische miskoop. Maar uit een onderzoek van Radar uit juni 2019 blijkt dat de Hema Coffee to go RVS thermosbeker wél heel goed is. Hij eindigt bij hen in de top 3 en kreeg een 8,5.
De Hema Coffee to go RVS kreeg een 8,5 van Radar!

Onderzoek ANWB


Ook de ANWB testte thermosbekers. Dit onderzoek is iets ouder dan het onderzoek van Radar en dateert uit 2018.

Op de eerste plaats staat met een 9,6 de Sigg Hot & Cold:
Op de tweede plaats met een 9,3 staat de Emsa travel mug
En op de derde plaats staat met een 9,2 de Stanley Classic One Hand Vacuum Mug Thermosbeker:

Mijn conclusie over de thermosbeker Hema


Ik raad de thermosbeker/ thermoskan van de Hema die ík kocht beslist niet aan. Hij lekt, houdt je koffie niet warm, en is onhandig in het gebruik. Wel ziet hij er leuk uit, en het is handig dat je de dop kunt gebruiken als kopje.

Maar achteraf bezien heb ik helaas gewoon de verkeerde keuze gemaakt.

Ik had gewoon de Hema Coffee to go RVS moeten kopen. Deze is met een prijs van 12,50 ook nog eens voordelig.

LeestipWat zijn jouw ervaringen met thermosbekers? Welke raad jij aan?

Blijf op de hoogte van nieuwe posts! Neem een gratis emailabonnement op Review Eerst!

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner
( Hide )
 1. Heb een Emsa Travel mug en de inhoud blijft inderdaad nog een paar uur nadat ik thuis hete koffie erin heb gedaan, heet. Een paar jaar geleden aangeschaft en was toen bij de Blokker in de aanbieding.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klinkt goed. Dat is ook precies wat ik graag wil van een thermosbeker: dat de koffie een paar uur later nog lekker warm is.

   Verwijderen
 2. Wij gebruiken al een jaar de Contigo Westloop 470 ml. van rvs. De koffie blijft zeker 2 uur warm. Belangrijk bij thermosbekers is dat hoe minder loze lucht boven de vloeistof zit, hoe beter ze isoleren. In deze beker kunnen dus 2 kopjes. Ook tijdens rijden in de camper zeer veilig, want je kunt hem bij onveilige situaties zo laten vallen zonder hete lekkages. Zit je gewoon op een bankje o.i.d dan vind ik drinken met de schroefdop eraf wat prettiger. Ook geen plastic smaak!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klinkt goed Harm. En ook goed om te lezen dat de smaak goed blijft. Soms proef je inderdaad een soort plastic smaak...

   Verwijderen
 3. Oh? Wat raar? Ik heb een thermosflesje van de Hema (kostte € 8,50, kunnen twee kopjes koffie in) en die bevalt prima. Inderdaad klein zodat-ie in mijn tas past, hij lekt niet en de koffie blijft zo warm dat ik 'm nog niet op kon drinken toen ik in de trein zat. Hij is gewoon zwart, vond ik ook prima. Maar ik heb net op de site gekeken en ik denk dat ze die niet meer hebben. Jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik heb volgens mij gewoon net het verkeerde model gekocht bij de Hema, want ze hebben dus wel degelijk goede.

   Verwijderen

Leuk dat je wilt reageren! Dat kan met het formulier hierboven. Doet het formulier moeilijk? Gebruik dan het formulier hieronder!

© all rights reserved
made with by templateszoo