Retro waterkoker: Korona review

Retro waterkoker

Omdat mijn Kitchenaid retro waterkoker ineens kapot was, had ik een nieuwe waterkoker nodig. Hoewel ik meestal ga voor de goedkoopste oplossing, ben ik voor keukenapparatuur vaak bereid wat meer te betalen als het apparaat er dan heel leuk uitziet.

Vandaar dat ik op bol.com zocht naar een mooie waterkoker, en niet voor de goedkoopste optie ging.

Uiteindelijk kocht ik een retro waterkoker met de onfortuinlijke naam Korona.

Hieronder mijn ervaringen met de Korona waterkoker

retro waterkoker

Korona waterkoker


De Korona waterkoker heeft een leuke vintage uitstraling, en er kan 1,7 liter in.  Hij bestaat uit een kan en een 'voet' waar je de snelkoker opzet. Nadat je hem hebt gevuld met water, duw je het zilveren knopje omlaag, en dan gaat hij het water koken.

De belangrijkste specificaties zoals die op bol.com staan zijn:


 • 1.7 liter inhoud  
 • 2200 Watt vermogen 
 • retro temperatuur aanduiding
 • Watertemperatuurvenster 
  retro waterkoker
 • automatische uitschakeling 
 • 360°-voet 
 • snoeropbergmogelijkheid 
 • mint groen 
 • 2 jaar garantie

Alles klopte wat mij betreft.

De Korona waterkoker in de praktijk


Toen ik de Korona waterkoker uit de doos haalde was ik blij verrast. Hij was net zo mooi, misschien zelfs nog wel mooier dan ik had gehoopt. Hoewel ik een hekel heb aan gebruiksaanwijzingen lezen, nam ik die nu door om te kijken wat ik moest doen voor het eerste gebruik.

De instructies waren om de Korona waterkoker 5 keer met vers water te vullen en dat te koken. Dat heb ik braaf gedaan.

Na de vijfde keer was het tijd voor het grote moment! Water zetten voor een pot thee.

Zilveren knopje lam na 5 keer water koken


Maar weet je wat er toen gebeurde? Het zilveren knopje was lam! Na 5 keer gebruik, was de waterkoker dus al kapot. Ik kon het eerst gewoon niet geloven. Tevergeefs drukte ik nog een paar keer het knopje omlaag, maar het 'deed' helemaal niets meer.

Korona waterkoker


Wat een teleurstelling. Zo'n mooie waterkoker, en dan zo snel kapot.

Gelukkig had ik de Korona waterkoker bij bol.com gekocht. Hun service is heel goed als het gaat om tegenvallende of kapotte apparatuur. Ik heb de waterkoker de dag dat ik hem ontving, ook weer teruggestuurd.

Mijn conclusie over de Korona waterkoker


De Korona waterkoker is een prachtige waterkoker, die je met plezier op het aanrecht zet. Maar de kwaliteit vind ik slecht. Na 5 keer water koken was hij al kapot. Dat vind ik erg snel voor een prijs van 48,99 bij bol.com

Misschien had ik een zogenoemd 'maandagmorgen model,' maar ik zou de Korona waterkoker dus niet aanraden.

Hoogstens als ornament....

P.S. Je waterkoker ontkalken is een behoud voor je apparaat!

Wat voor soort waterkoker gebruik jij?

Blijf op de hoogte van nieuwe posts! Neem een gratis emailabonnement op Review Eerst!

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner
( Hide )
 1. Zou het kunnen dat je hem te snel na de vorige keren koken weer hebt aangezet? Dat wil mijn waterkoker namelijk ook niet. Als ik dan een paar minuten wacht, dan doet hij het weer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar zeg je me wat Myriam! Zou dat het geweest zijn? Het hendeltje leek echt lam. Ik heb hem dus teruggestuurd, maar achteraf bezien had ik dat graag nog even geprobeerd.

   Verwijderen
 2. Het verwarmingselement is dan nog warm en dan doet 't knopje niks tot dat ie is afgekoeld.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zei Myriam ook al! Had ik dat nou maar eerder geweten zeg! Zoiets zouden ze eigenlijk even in de gebruiksaanwijzing moeten zetten, zeker als ze adviseren om hem 5 keer te gebruiken voordat je er echt thee mee mag zetten.

   Verwijderen
 3. Dat zal het waarschijnlijk niet geweest zijn, tenzij je lange tussenpozen tussen de eerste 5x hebt gehad. Onze waterkoker doet dat gelijk na de eerste keer al, als ik hem daarna te snel weer aanzet dat hij niet meer wil. Dus ik denk toch echt wel dat hij stuk geweest is.

  groetjes Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooie is het.
  Hier heb ik een in het glas.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je wilt reageren! Dat kan met het formulier hierboven. Doet het formulier moeilijk? Gebruik dan het formulier hieronder!

© all rights reserved
made with by templateszoo