Smulderstextiel.nl dekbedovertrek: een review

Smulders dekbedovertrek gezocht, en wil je weten wat de kwaliteit is? In deze post lees je mijn ervaringen met hun dekbedhoes van Damai.
Smulders dekbedovertrek

Ik mocht een Smulderstextiel.nl dekbedovertrek testen. Ze verkopen maar liefst 37 merken dekbedovertrekken op Smulderstextiel.nl. Het dekbedovertrek dat ik uitprobeerde is van het merk Damai.

Lees hieronder mijn ervaringen met dit dekbedovertrek.

Smulderstextiel.nl dekbedovertrek van het merk Damai


Het Smulderstextiel.nl dekbedovertrek van het merk Damai heet Linea air blue. De dekbedovertrekset bestaat uit een dekbedhoes en twee kussenslopen. De maat die ik had was 240 x 200/220 cm. De kussenslopen zijn 60 bij 70 centimeter.

Het materiaal van het dekbedovertrek is volgens de verpakking 100% katoen. Op smulderstextiel.nl vind je de volgende eigenschappen van dit overtrek:

  • Zijdezachte soepele 100% katoen-satijn
  • Steviger dan gewone katoen door satijnbinding
  • Luchtdoorlatend
  • Sterk vochtabsorberend
  • Dubbele doorlopende instopstrook
  • Ook geschikt voor langere dekbedden

Smulderstextiel.nl dekbedovertrek in de praktijk


De bestelling voor het dekbedovertrek was op dinsdag, en de volgende dag werd het al bezorgd. Lekker vlot dus. De dekbedovertrekset was verpakt in een plastic hoes, en het dekbedovertrek was verpakt in twee stukken karton. Nadat ik het had uitgepakt deed ik het eerst in de was.

Nieuw dekbedovertrek eerst wassen


Je moet een nieuw dekbedovertrek altijd eerst even wassen. Dat wordt bevestigd op het blog van Smulderstextiel.nl.

Het is verstandig om een nieuw dekbedovertrek eerst te wassen om eventuele chemische stoffen en bacteriën weg te krijgen. De tweede, en voor mij erg belangrijke reden, is dat een dekbedovertrek anders geen vocht kan opnemen! En last but not least schrijven ze:

'Pas na het wassen wordt het vochtabsorberend vermogen geactiveerd. Tot slot, is het essentieel voor de fixatie en binding van de kleuren. Hiermee voorkom je dat het dekbedovertrek snel vaal wordt.'

Hieronder zie je het gewassen dekbedovertrek lekker buiten drogen:

Smulders dekbedovertrek

De dekbedhoes over het dekbed


Dan het grote moment: het nieuwe Smulderstextiel.nl dekbedovertrek over ons dekbed. Een nieuw dekbedovertrek vervult mij altijd met een blij gevoel van verwachting, want zo'n nieuwe dekbedhoes kan je hele slaapkamer een andere sfeer geven.

Normaliter is het dekbedovertrek bij mij binnenstebuiten als ik de bedden verschoon. Ik doe dan mijn handen in de verste punten, pak het dekbed, en schud de hoes er als het ware overheen. Omdat deze hoes nieuw was, kon ik deze methode niet gebruiken. Dus legde ik de hoes op het bed, en deed één voor één de punten van ons dekbed in de verste hoeken.

De hoes is onderaan helemaal open, dus je hebt geen gedoe dat je het dekbed aan de onderkant ook in de punten moet zien te duwen.

En zie hier het resultaat:

Smulders dekbedovertrek

Slapen onder het nieuwe dekbedovertrek


Toen ik die nacht onder het Smulderstextiel.nl dekbed schoof was ik blij verrast met het luxueuze gevoel. Door het katoen satijn voelt het dekbedovertrek heerlijk glad, en krijg je dat 'hotel gevoel'.

Ik heb er heerlijk onder geslapen.

Mijn conclusie over het Smulderstextiel.nl dekbedovertrek


Het Smulderstextiel.nl dekbedovertrek is een prettige dekbedhoes met een luxueuze uitstraling.

Praktische informatie


Je kunt dit dekbedovertrek en nog veel en veel meer dekbedovertrekken online kopen via Smulderstextiel.nl. En natuurlijk op de markt in Brabant waar ze drie keer per week staan.

Het Damai Linea dekbedovertrek dat ik hier bespreek kost 79,95 in de lits jumeaux versie.

Zie ook mijn review van het dekbedovertrek van Dekbed discounter.

Leestips over slapenBlijf op de hoogte van nieuwe posts! Neem een gratis emailabonnement op Review Eerst!

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Leuk dat je wilt reageren! Dat kan met het formulier hierboven. Doet het formulier moeilijk? Gebruik dan het formulier hieronder!

© all rights reserved
made with by templateszoo