Ikea dekbedovertrek review: 14,99 en 100% katoen

Ikea dekbedovertrek

Mijn jongste dochter een Ikea dekbedovertrek.

Hieronder zowel haar, als mijn ervaringen.

Want ik ben degene die de Ikea dekbedhoes wast : )

Ikea dekbedovertrek: Bergpalm

Mijn dochter kocht het BERGPALM Dekbedovertrek en kussensloop met envelopsluiting. Dit Ikea dekbedovertrek heeft een smal streepje. 

Ze kocht het in de kleur mintgroen en in de maat: 140x200/60x70 cm. Het materiaal van dit dekbedovertrek is van 100% katoen. 

Het heeft een draaddichtheid van 118. (De draaddichtheid geeft het aantal draden aan per vierkante inch in een stof. Hoe hoger de draaddichtheid hoe dichter de stof is geweven. Bron: Ikea)

Ikea dekbedovertrek: eerst wassen


Als ik Ik vertrek kijk, dan verwonder ik mij er altijd weer over hoe de eigenaars van de bed and breakfast/chambre d'hotes, een dekbedovertrek uit het plastic halen, en huppekee over het dekbed doen! 

Ik vind het wel zo fris om een hoes eerst even te wassen! Dat heb ik dus ook gedaan met het Ikea dekbedovertrek van mijn jongste dochter.

Dekbedovertrekken droog ik altijd aan een waslijn. In de droger kreuken ze teveel, en bovendien: je bent zo klaar met ophangen van zo'n groot ding.

Het is vrij stug


Wat mij opviel na het wassen, is dat de stof van de Ikea dekbedhoes vrij stug aanvoelde. Hij was nog licht vochtig van de wasbeurt, maar ik vond de stof helemaal niet soepel. 

Nou kan dat ook komen omdat ik zelf nogal dol ben op dekbedovertrekken van katoen-satijn. Die zijn lekker glad en zacht. Zo'n 100% katoenen dekbedhoes is beduidend stugger.
Ikea dekbedovertrek

Ikea belooft bij de productbeschrijving dat het telkens soepeler zal worden, na elke wasbeurt.

Ikea dekbedovertrek: de ervaring van mijn dochter


Mijn jongste dochter is heel tevreden over haar Ikea dekbedovertrek. Ik moet eerlijk toegeven dat ik daar een beetje verbaasd over ben. Omdat het vrij stug uit de was kwam, dacht ik dat het wel niet zo fijn zou zijn. Maar mijn dochter vindt het juist heel prettig voelen.

Hieronder zie je haar bed met het Ikea dekbedovertrek:

Ikea dekbedovertrek

Conclusie

Mijn dochter vindt deze Ikea dekbed hoes een goede aankoop en is er erg blij mee. In mijn ogen is de stof vrij stug. Het is dus net waar je van houdt denk ik.

Praktische informatie


Dit Ikea dekbedovertrek is voor 14,99 te koop bij Ikea. Het is ook verkrijgbaar in de kleuren zachtroze en grijs.

Leestips

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Leuk dat je wilt reageren! Dat kan met het formulier hierboven. Doet het formulier moeilijk? Gebruik dan het formulier hieronder!

© all rights reserved
made with by templateszoo