Olaplex dupe van de Action: ik probeerde de conditioner van 1,49

Is de Olaplex dupe van de Action even goed als het origineel? Ik probeerde de conditioner van de Plex Care lijn van de Action uit. Lees nu mijn review

olaplex dupe

Is de Olaplex dupe van de Action een goed alternatief voor het officiële merk?

Voor wie nu denkt: 'Wat is een dupe'?

Dupe betekent in dit geval een kopie, en namaak versie van een officieel merk.

Ik probeerde de Olaplex dupe van de Action uit.

Lees hieronder mijn ervaringen.

Olaplex shampoo en conditioner

Het merk Olaplex staat bekend als enorm behulpzaam voor mensen met droge, en vochtarme haren.

Mensen zoals ik.

Om die reden heb ik een paar keer dure Olaplex shampoo en conditioner gekocht. Met de Olaplex shampoo kan ik vrij lang doen, maar van de Olaplex conditioner heb ik echt wel wat meer nodig om mijn haar uit de knoop te krijgen.

Daarom gaat die vrij snel op, en moet ik dus nieuw kopen.

Maar het is zo duur!

Daardoor kwam ik in de verleiding om de Olaplex conditioner van de Action te kopen. De shampoo bliefde ik niet, want daarvan heb ik nog genoeg van de echte Olaplex.

Olaplex dupe van de Action

Laat me beginnen met de geweldige prijs van de Olaplex dupe van de Action: de conditioner kost maar 1,49! Even ter vergelijking: Olaplex 5 conditioner kost 26,99. Dus je begrijpt dat ik erg gemotiveerd was om de Olaplex dupe geweldig te vinden.

De conditioner is veel dunner


Het eerste wat mij opviel toen ik het gebruikte was dat het zo dun was. Bij de echte Olaplex 5 kost het me altijd vrij veel moeite om de conditioner uit het flesje te krijgen. Daar komt heel wat geschud en geduw aan te pas. Bij de versie van de Action spuit de conditioner er zo uit.

Olaplex dupe in mijn haar


Eenmaal in mijn haar voelde ik niet zo veel verschil met de officiële conditioner. Bij allebei had ik redelijk veel nodig om mijn haren uit de knoop te krijgen, en enigszins doorkambaar.

Na het wassen


Na het wassen borstel ik mijn haren altijd, en daarna doe ik er argan olie in tegen het pluizen. Het doorborstelen van mijn haren was vergelijkbaar met borstelen na gebruik van de officiële Olaplex 5 conditioner.

Maar in de loop van de dag vond ik dat mijn haar toch echt een stukje droger was.

Mijn conclusie over de Olaplex dupe


De olaplex dupe conditioner van de Action is makkelijk in het gebruik, en maakt het haar goed doorkambaar. Maar nadat mijn haar was opgedroogd vond ik het beduidend droger en knisperiger dan na de officiële Olaplex 5.

Mijn conclusie is dan ook dat de Olaplex dupe géén goede vervanger is van de echte Olaplex 5. Ik ga dit product niet nog een keer kopen.

Dan koop ik toch liever de echte, omdat mijn haren daar mooier en zachter van worden.

Zelfs al is het duurder.

Ilona vind de Olaplex dupe van de Action wel geweldig


Ilona maakte een filmpje waarin ze haar blonde haren wast met de Plex Care lijn van de Action. Ze gebruikt zowel de shampoo, conditioner als het haarmasker. Het resultaat is bij haar prachtig. Haar haren zijn inderdaad een stuk minder pluizig na het gebruik van deze producten. Kijk maar naar haar filmpje:


Hoe kan het dan dat mijn haren niet ook zo mooi en zacht werden?

Misschien moet je de hele lijn gebruiken? Ik heb natuurlijk alleen maar de conditioner versie geprobeerd. Ik overweeg nu om het haarmasker erbij te proberen.


Praktische informatie


Je kunt deze Olaplex dupe kopen bij de Action. Het gaat dan om de Plex Care lijn. Er is ook een shampoo versie van, en een haarmasker versie. 
olaplex dupe

Maar ik probeerde alleen de conditioner versie.


Update december 2022


Inmiddels heb ik het haarmasker ook geprobeerd, maar mijn haar wordt er amper mooier van. Ik raad het niet aan.

Leestips


Lees ook mijn review van de shampoo en conditioner van By Linn.

Wat zijn jouw ervaringen met Olaplex en of/of Olaplex dupes?

Geen opmerkingen

Een reactie posten

Leuk dat je wilt reageren! Dat kan met het formulier hierboven. Doet het formulier moeilijk? Gebruik dan het formulier hieronder!

© all rights reserved
made with by templateszoo