Muizen in huis: hoe kom je er van af? Wat werkt, en wat werkt niet?

muizen in huis
Muizen in huis is niet fijn!

De hele maand december werden we geplaagd door een muis in huis. Het was een klein bruinig muisje, maar als hij door de slaapkamers rende, klonk het alsof hij klompen droeg.

Waarschijnlijk is hij via de tussenruimtes in de muren naar boven geklommen, en vervolgens via een gat in de muur van ons hok voor de verwarmingsketel het huis in gekomen.

Ik ben echt heel erg bang voor muizen in huis: ze zijn zo ontzettend snel, en rennen zo ongecontroleerd rond en mijn grootste nachtmerrie is dat ze verstrikt raken in mijn rok, en in blinde paniek mijn been gaan beklimmen. Brrr, ik huiver zelfs al als ik het type.

Muizen in huis zijn vies, en eng, en ik ging dus onmiddellijk over tot muizenbestrijding.

Muizen in huis: poging tot doodslag met muizengif

Mijn eerste poging tot doodslag van de muis was met muizengif. Daarvan had ik nog een doos in huis van het merk 'Pokon'. In deze doos zaten twee vouwdoosjes waarin ik twee plastic zakjes met muizengif kon plaatsen.

De doosjes waren makkelijk in elkaar te vouwen, en ik zette beide doosjes op kamers waar we hem vaak zagen. En toen ging ik beneden een kop thee drinken in de prettige veronderstelling dat de muis nu vast al aan het smullen was, en wellicht die avond al stervende. Maar hij at er helemaal niet van! Wat een teleurstelling.

Een week lang lieten we de doosjes uitnodigend staan, maar geen hap heeft hij er van genomen. In ons geval was muizengif dus niet succesvol.
muizen in huis: val

Muizen in huis twee: muizenval


Ik besloot het muizen in huis probleem dan maar aan te pakken met muizenvallen. Muizenbestrijdingsmiddelen kun je gewoon bij de dierenwinkel kopen, maar ik blijf dat paradoxaal vinden.

Het was dan ook met een zekere schroom dat ik om muizenvallen vroeg. De mevrouw van de dierenwinkel keek helemaal niet van mijn vraag op, en ik kon kiezen tussen vallen die doden, en vallen die de muis alleen maar vangen, waarna je hem buiten kon loslaten. Aangezien ik geen enkele sympathie voor muizen in huis heb koos ik voor de dodelijke versie.

Muizenvallen: houten plankje of high tech zwarte val


Bij de dodelijke muizenvallen zijn meerdere keuzemogelijkheden. Zo heb je het ouderwetse houten plankje, maar ze hadden ook een high tech zwarte val die met een venijnige knal dichtklapte als hij werd aangeraakt. Deze vallen zaten in verpakkingen van twee, en kostten zo'n 7,50. 'En,' zei de mevrouw van de dierenwinkel: 'je hoeft er geen eten op te leggen want er zit al een geurtje in dat muizen lekker vinden.' Ik koos dus voor de high tech val.

High tech vallen werkten niet


Opgetogen fietste ik naar huis, en zette onmiddellijk beide vallen, naast de dozen gif. Toen ging ik naar beneden in afwachting van de venijnige klap die me zou vertellen dat de muis dood was. Maar de dagen verstreken, en de val bleef leeg. Ondertussen begonnen de kinderen aan de muis te wennen, en noemden hem zelfs schattig. De muis kwam dan ook regelmatig buurten bij Jan, waar ik natuurlijk onmiddellijk een val neerzette. Dit leverde interessante informatie op van Jan: 'Mama, de muis loopt met een boog om de val heen!'

Pindakaas op de muizenval smeren


Zo langzamerhand begon ik te denken dat dit wel een hele slimme muis moest zijn. Ik bedacht dat het aanlokkelijke geurtje van de val misschien niet werkte, en besmeurde de val daarom maar eens met pindakaas. De pindakaas droogde op, en bleef gewoon liggen.

Toen smeerde ik er jam op. Dat vond de muis wel lekker, en elke ochtend leverde hij de val helemaal schoon gelikt op. Blijkbaar wist hij zo te likken dat hij niet de val op zijn nek kreeg.

Hoe de muis dood ging door een ongelukje met een Ikea doos


Zo langzamerhand begon ik te wanhopen of we ooit nog van die muis af kwamen, toen Jan naar beneden denderde met de mededeling: 'Mama, hij zit nu op mijn kamer, en ik heb de deur dicht!' Toen ging Floris naar boven met een grote Ikea doos, en het plan de muis daaronder te vallen. Bij de eerste poging zag de muis de doos komen, en rende snel achter een kast. Na een tijdje kwam hij daar weer onder vandaan en deed Floris poging twee. Opnieuw zag de muis de doos komen, en probeerde terug te rennen, maar kreeg toen per ongeluk de doos op zijn nek. En toen was hij eindelijk dan toch dood.

Niet door het muizengif, niet door de high tech muizenval, maar gewoon door een ongeluk met een Ikea doos.

Dus als je muizen hebt, zou ik geen dure vallen aanschaffen. Ik denk dat je met zo'n goedkoop houten valletje evenveel succes hebt, en doe er dus vooral jam op, want dat vinden muizen heerlijk.

En als dat allemaal niet helpt, probeer dan de Ikea doos methode.

Wat is jouw tip tegen muizen in huis?

Reacties (57)

 1. Geen! Als megadierenliefhebber zou ik het nooit over mijn hart kunnen verkrijgen om een muis (of welk dier dan ook, muggen uitgezonderd) te doden. In een oude woning in Amsterdam hadden wij muisvriendelijke vallen, en die werkten prima. Ik heb trouwens nooit gesnapt waarom dierenwinkels dodelijke muizenvallen verkopen terwijl een meter verderop een bak met muizen staat voor de verkoop...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. je begrijpt dat ik even diep geschokt ben. ik heb zwarte klompjes, maar als het moet kan ik er op sluipen. Jouw gast ik een beetje een onbehouwen type. Zwart schaap...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben de muizenvriendelijke val. We vangen hem/haar levend, maar verlaten doen ze de val niet meer levend.
  De afgelopen jaren hebben we meerdere keren muizen in huis gehad en ook alles geprobeerd. Van diverse soorten gif (ze aten alles op en lieten het leven niet), een echte muizenklapper (alles eraf, inclusief de muis), een hele oude muizenval met een superingenieus systeem (rook teveel naar andere muizen die bij mijn ouders in de schuur leefden) en tot slot de muizenvanger. Stukje suikerbrood erop en hoppa gevangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De Pokon werkt wel! Alleen niet zoals op de verpakking staat beschreven,...
  - muizen gaan niet het doosje in!
  - muizen openen geen plastic zakjes!

  De tip:
  zet een schaaltje neer waar kinderen en huisdieren niet bijkomen,
  leg op het schaaltje 20 korrels uit het zakje neer ze vinden de korrels heerlijk!!,...TREK WEL HANDSCHOENEN AAN!!!!! Het gif kan namelijk worden opgenomen in je huid!!!
  Kijk elke dag of ervan gegeten word,... Als er niet meer gegeten word is muis weg of dood,...

  Bij mij heeft 't 11 dagen geduurd,...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Muizen openen wel degelijk plastic zakjes..
   Ik heb momenteel ook last van een muis. Best een grote zelfs.. ik heb hem net nog de kamer doorgeschopt. Omdat ik gek werd van mn woede ben ik bij mijn huisgenoot op de kamer gaan liggen... Ik haat die muis. Niet omdat die eng is. Maar die verneukt al mijn eten en kabels.
   Vreselijk beest at dwars door een plastic zak heen.. en at toen deels
   mijn musli op..

   Verwijderen
  2. Muizen eten niet van het gif als er genoeg ander eten is. Houd de omgeving schoon! Geen alternatief eten dan maken ze het zakje open!

   Verwijderen
  3. Luchtbuks met hagelpatronen, ideaal en zeer dodelijk, alleen ff een plint moeten vervangen na het schot

   Verwijderen
 5. Ik heb ook wel eens muizen en voor de bestrijding zorgt mijn kat. Vandaag en gisteren heeft ze vier hele kleintjes gevangen, dus die doet haar werk wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heb er ook eentje in huis gehad dit weekend. Ben enkele van de klassieke houten muizenvalletjes gaan kopen, 1 euro per stuk.
  Opgesteld op een aantal strategische plaatsen met een stukje peperkoek erop.
  Eerste keer was het mislukt, ze had de lokaas opgegeten maar de val was niet afgegaan. Blijkbaar moet je zorgen dat het blokje wat naar beneden geduwd worden tot de val nét niet afgaat (let op voor je vingers!). Anders kan het gebeuren dat het gewicht van de muis niet genoeg is om de val te doen afgaan.
  De val opnieuw opgesteld, ditmaal op scherp, en rustig iets gaan drinken. Toen ik enkele uren later thuiskwam was het al gebeurd.
  Het is dus niet zo dat muizen slim genoeg zijn om het lokaas te kunnen opeten zonder dat de val afgaat, je moet ze gewoon goed scherpstellen zodat ze bij de minste aanraking afgaan.

  Gebruik geen gif! Meestal sleept de muis zich nog naar een rustig holletje om daar te gaan sterven, en rottende muizen onder de vloer of in de wand is alles behalve aangenaam. Bovendien is gif bijzonder schadelijk voor het milieu!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Er zijn inderdaad verschillende soorten vallen en manieren om van de muizen overlast af te komen. Er is een mogelijkheid tot het vangen van de muizen, zodat ze elders vrijgelaten kunnen worden. Ook kunt u de muizen doden met een klapval, of elektrische val( zodra muis erin zit wordt hij gedood door een stroomschok). De muizenoverlast kan natuurlijk ook opgelost worden door gif te plaatsen op verschillende plaatsen, en er bestaan ook nog lijmplaten waar de muizen op blijven kleven. De meest diervriendelijke manier vindt ik persoonlijk toch om alle naden en kieren dicht te maken zodat de muizen gewoon niet meer naar binnen kunnen komen. Voor meer producten en een productoverzicht kunnen jullie een kijkje nemen op: www.ongedierteproducten.nl. Ik hoop dat jullie iets aan deze informatie hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb momenteel last van een muis. Zit op een studentenkamer boven een bakkerij. Ik zag hem net lopen en durf helemaal niet meer slapen sinds ik ergens las dat ze ook gezellig mee in bed durven kruipen. Aangezien ik mijn slaap kan gebruiken wegens examens, heb ik besloten mijn pokonzakje open te doen en uit te strooien bij de kast waar ik die altijd zie. Ik vraag mij wel af of die korrels geen gevaarlijke geuren voor de mens verspreiden? Heb nl. geen zin om hier zelf ziek van te worden. Ik heb het schaaltje zo'n 3 meter van mijn bed afstaan, onder een raam dat ik heb opengezet. Iemand enig idee of het openmaken van de zakjes gevaarlijk kan zijn?

  Andere tips om snel van die muis af te geraken zijn ook welkom!
  Alvast bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. LIJM Plank heen leggen met vogel voer er op de muis loopt er op en zit dan vast . kan je kopen op het internet.
   Muizenverjagers koop je op het internet en werkt op stroom is zeer goed , het komt in de muur in het stroom en geeft geluid wat mensen niet horen maar de muis wel die kan er niet tegen.

   vergift is slecht voor de mensen .

   Verwijderen
 9. Ik voel met je mee! Ik denk niet dat je je zorgen hoeft te maken over vervelende effecten van de pokon voor jou.

  W.b. de muis: ken je niet iemand die een kat heeft? Misschien dat je die even kunt lenen? Dat lijkt mij nog het meest effectief.

  Bij ons is de muis uiteindelijk 'per ongeluk' gepakt. Mijn man wou een emmer over hem heen gooien, en hem dan naar buiten doen, maar toen rende de muis weg, en de emmer belandde precies op zijn nekje...

  En het was nog Kerstavond ook.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Had ook eens een kat die muizen ving en kwam ze binnen voor mij loslaten als geschenkje!!!

   Verwijderen
 10. Ik heb ook last gehad van muizen in huis, en nu zitten ze in de schuur. Vervelend, maar liever in de schuur dan in huis. In huis heeft uiteindelijk een combinatie van gif en (goedkope) muizenvalletjes van de Action geholpen. Maar dat heeft best lang geduurd.... Brrr wat een vieze beesten vind ik het!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Bij ons op de boerderij beschouwen wij muizen gewoon als ongedierte, dat je bestrijden mag. Muizen horen niet binnen. Als ik de kans krijg, sla ik hem /haar dood met mijn slipper. We zetten op zolder ook weleens een bakje vergif neer. Zelfs ratten wagen zich weleens op zolder namelijk...
  Groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Sinds donderdag STINKT het in mijn kamer enorm. Ik heb extra goed schoongemaakt in de hoop dat de geur verdwijnt niets wil baten. Dus heb ik het vermoeden dat in de holle ruimte van mijn kamermuur of onder de plankenvloer een vogeltje of knaagdiertje dood is gegaan... Ik weet alleen niet WAT het is en WAAR het zit. Dus ik zou iedereen alsjeblief willen vragen om GEEN GIF te gebruiken maar vallen, wat als zo'n beest aanvoelt dat het gaat sterven kan het er ook voor kiezen om dat bij de buren te doen en die zitten dan met de stank... (dus nu lucht ik de boel maar heel veel en maak ik veel schoon en hoop dat het snel voorbij zal gaan) (het ruikt een beetje naar rotte eieren en een beetje naar bedorven vlees en een beetje naar uien)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. rottende muis wrsch, mss rottende aardappel.

   Verwijderen
 13. Zelf heb ik ook lange tijd last gehad van muizen. Na gif gestrooid te hebben zijn ze een tijdje weg geweest. Echter kwamen ze na 4 maanden weer terug. Toen ik eenmaal alle naden en kieren had gedicht zijn ze niet meer teruggekomen. Echt ideaal!

  Op http://muizeninhuisbestrijden.nl staan ook veel handige tips voor een eefectievere aanpak van de muizenplaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Met gif zouden muizen niet moeten gaan stinken. Waarneer ze dit eten gaan ze naar een hoekje om te sterven en het gif droogt ze vanbinnen helemaal uit.. ideaal dus. Je moet dan wel het gif van attack hebben, werkt perfect!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hm, wij hebben nu ook een muis :( Ons groen afval staat op het balkon en die muis was dus in die afval emmer gekomen

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wij hebben ook last van muizen. Eentje gevangen met een ouderwetse houten val met kaas. Daarna nog een zien rennen maar die trapt niet in de val. Wel ook schaaltjes met gif geplaatst en daar is al twee ochtenden flink van gegeten. Ben benieuwd hoeveel muizen ik heb en hoelang het duurt voordat we weer rustig kunnen zitten in de woonkamer. We vinden het maar niets.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Levende vallen zijn de oplossing.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. deze morgen toen ik een koek uit mijn kast wou halen is er eentje naar boven gesprongen echt akelig dus nu ben ik als de dood om deze avond naar huis te gaan heb echt een panische schrik van die beesten, ik wist dat er in mijne veranda zaten dus daar kwam ik niet meer mijne vent moest ervoor zorgen dat ze daar weg waren maar nu zijn ze al in mijn keuken denk dat het vooral door dat vries weer is maar nu heb ik een hele kar materiaal gekocht om die vieze beesten te bestreiden zodat ze zo vlug mogelijk uit mijn huis zijn hoop dat het lukt want zou graag mijn huis binnen gaan zonder schrik

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Anonymous, ik voel helemaal met je mee! Ik durfde ook bijna niet meer naar boven, toen wij daar die muis hadden. Hopelijk verdwijnen ze snel weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. laat die muizen lekker leven, ze doen je niets en zijn véél banger voor jou, dan jij voor hen. Ik geef ze trouwens patat, vinden ze lekker...
  Goeie tip: jam. Ga ik vanavond proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Probleem met iedereen die zegt laat ze lekker leven is dat die mensen nooit muizen onder de vloer of in huis gehad hebben die echt ongekend stinken. Ik heb er nu onder de vloer die daar poepen en plassen en de geur is zelfs met het raam open niet te harden. Dus kun je wel lief voor beesten willen zijn maar dan mag je in de stank gaan zitten maanden lang, wie weet jaren. Veel success daarmee.

   Verwijderen
  2. Klopt! En volgens mij beseffen deze mensen niet dat muizen én een gevaar zijn voor onze gezondheid én enorme schade aanrichten in je huis. Overal waar muizen lopen, laten ze urine en uitwerpselen achter. Buiten dat het enorm stinkt, zit het ook nog eens vol met ziektes. Daarbij knagen muizen ook nog eens aan alles wat los en vast zit. Kapotte meubels, aangetaste voedselvoorraden en niet werkend elektriciteitskabels als gevolgd. Ik zou direct muizen bestrijden.

   Verwijderen
 21. ik heb een muis in mn zolder kamer, maar kruipen die beesten bij je in bed?

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ieh Marina! Dat is 1 van mijn grootste angsten: dat ik in bed kruip, en dat ik dan iets voel kriebelen bij mijn voeten. Ik weet niet of muizen bij mensen in bed kruipen, maar ik sluit het niet uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik heb dus ook muizen en ik word er helemaal gek van. Ik ben er al met een mes en een deobus met aansteker achteraan gegaan. Maar dat helpt natuurlijk niks, het was ook meer voor het idee. Morgen maar is een berg vallen halen. Wat kan ik het beste er op doen? Ik lees dat jam een goeie is, dus die ga ik eerst maar is proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Er kroop er gister 1 gezellig bij mij in bed dus ja ze komen lekker bij je liggen. ik slaap voorlopig niet meer in mijn bed!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. AAAARGH!!!! Dat is echt een nachtmerrie! Die, en dat ze onder je rok over je been naar boven rennen, en dan in paniek raken, en de uitgang niet kunnen vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. "Laten leven" en "doodmaken is zielig" is lekker makkelijk gezegd. Wij hebben ook een plaag in huis. Keutels liggen overal en op de plekken waar ze veel komen stinkt het naar muizenpis. Niets is meer veilig in mijn voorraadkast (ze hebben zelfs een halve rookworst opgegeten...) en mijn kruipende baby stopt ieder keuteltje wat hij tegenkomt in zijn mond. Ik heb diervriendelijke valletjes geprobeerd maar na er twee in gevangen te hebben, trapt de rest er niet meer in. Nu heb ik gif neergezet maar dat schiet ook niet echt op. Word er echt moedeloos van. In een hokje kunnen ze best leuk zijn maar niet loslopend in mijn huis!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. This comment has been removed by the author.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Goh wat een avontuur zeg! Fijn dat het uiteindelijk opgelost is. Wel raar dat muizengif bij jou niet werkte, in mijn geval ging dat prima toen we muizen hadden.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. This comment has been removed by the author.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. allemaal uitroeien die ziekte overbrengende pokke beestjes

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Hoi,

  Ik heb ook last van een plaag, word er gek van. Ongeveer 2 jaar geleden de eerste muis opgemerkt. Had vergif gestrooid en ommeduur werd er niet meer van geten. Maanden geen last meer gehad. Maar nu pas een hele nest gevangen met valletjes, Liefst 5 kleintjes. Toch begon ik een ongelooflijke hatelijke geur in mijn slaapkamer te rieken ,werd er echt ziek van ,ademhalings problemen, kon niet eten. na lang zoeken en zot worden heb ik ze in mijn onder matras gevonden zeg, een muis dat al keilang lag te rotten waarschijnlijk door de dagenlange vreemde geur .
  Heb matras met toebehoren zolang in de garge gezet tot grof vuil ze komt oppikken.Stinken man, wil ik nooit meer meemaken. En nu dezemorgend zie ik dat er weer één van vergif heeft gegeten..Ga er echt onderdoor van, die rotte geur hangt hier nog altijd binnen alhoewel dat het al veel beter is.
  Was echt niet meer leefbaar.
  heb nog wat gaatjes gevonden die ik nu gedicht heb, alweer, ze knagen er gewoon terug door.Gek word ik ervan, Volgende optie is verhuizen of een poes, alhoewel ik niet sta te springen voor een kat , vroeger ook één gehad en die bracht er meer mee naar binnen dan dat ze vangde in huis.
  Als je je kat kan binnehouden zal het wel meevallen en kan ze alleen vangen wat in huis zit.ik hoop het toch. Verhuizen kost dan weer veel centjes ...Maar maatregelen dringen zich aan, of anders rentokill opbellen
  maar dat is volgens mij keiduur voor een particulier.Word er gek van...

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Muizengif werkt inderdaad niet altijd. Met name muizengif korrels van de drogist worden weleens genegeerd. Wat je ook kan doen is muizenlijm gebruiken. Doe dit op een klein plankje of kartonnetje en plaats het vlak voor de openingen en doorgangen waar je de muis hebt waar genomen. Wanneer de muis hier weer gebruik van maakt zal deze vastgelijmd zitten en niet meer kunnen ontsnappen! (bron http://www.muizengif.net/Muizengif_kopen.html).

  BeantwoordenVerwijderen
 33. is het altijd zo dat er meer muizen zijn wanneer er sprake is van 1? bij mij was er ook sprake van dat de vallen wel werden leeggegeten maar de muis vrolijk verder liep. vanmiddag op het idee gekomen om pindakaas mét gif in de val te plaatsen, maar toen ik een uur later nietsvermoedend de keuken in liep lag er ineens eentje in de val. ze komen ook op de slaapkamers, er is geen gaatje meer in de muur te vinden en toch liep er gister nog een te ritselen onder mijn bed... iemand tips??!?!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wij van Plug-In Pest Free hebben de oplossing voor u. Wij zijn gespecialiseerd in het verjagen en weren van Ratten, Muizen en Kakkerlakken op een milieu en diervriendelijke manier.

  Wij zorgen er voor dat muizen , ratten en kakkerlakken zich niet behaaglijk voelen. Hierdoor gaan ze weg en komen ze niet meer terug.

  Ons systeem werkt 24 uur per dag 7 dagen in de week 365 dagen per jaar.

  Kijk op onze FB pagina of op Twitter voor contact gegevens. Wij helpen u graag.

  Onze methode is wetenschappelijk aangetoond en bewezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. [...] ons vorige huis hebben we één keer een heel hardnekkige, slimme muis gehad. Ik had een luxe zwarte muizenval gekocht bij de dierenwinkel. Die val was zelfs uitgerust met een [...]

  BeantwoordenVerwijderen
 36. wij gebruiken 'n combinatie van de gewone houten muizenvallen en lijmvallen. De beestjes laten leven omdat het zo zielig is, vind ik niet écht getuigen van enig besef van hygiëne. Ze zitten inderdaad overal aan, maken alles kapot (ook electrische bedrading!!) en pissen en poepen alles onder. Het dichtmaken van 'n huis, is nooit haalbaar, aangezien ze door het kleinste gaatje wel binnenkomen en anders knagen ze zich wel naar binnen. Daarbij hebben we 'n oude boerderij, dus ....... Ach, het geeft altijd weer 'n kick als we er weer eentje hebben gevangen :) Vergif strooien we altijd een bus vol in de spouwmuur, eventjes rooster weghalen, bus omkiepen en rooster er weer voor. Meestal helpt dat ook wel om de muizen 'n béétje onder controle te houden, én de huisdieren kunnen er zeker niet bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Ik zag een muis lopen zo achter de tv meubel. Was al half 10 in de avond.
  Daarna zat hij in n hoek bij plastic bakken.
  We zagen de muis en hebben zelf een val bedacht!
  Twee dikke grote planken zodat hij de hoek niet uit kan. Dan de plastic bakken een voor een weg halen dan komt hij wel tevoorschijn. Dan met de stofzuiger al aan en floep in de zak zo in de vuilcontainer.
  Binnen t eerste moment dat ik m zag en dat we m vingen was denk ik nog geen 1 uur.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Brilljante oplossing! En nog diervriendelijk ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 39. O wat een helden. Ik zou willen dat ik een val durfde te plaatsen. Zag er net een rennen en ik wist niet hoe snel ik op de bank ben gesprongen.
  Vieze beesten :$
  Voor mij is een kat geen oplossing ivm allergieën. . Morgen maar eens gif halen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik spring met je mee Anoniem! Ik durf ook niks als het op muizen aan komt. Hopelijk kom je er gauw van af.

   Verwijderen
 40. Ik had er ook weer 1 binnen, of meerdere ; Ben ik nog niet zeker van. Allemaal vallen gezet en alles onderzocht tot ik zeker was van dat ze in de keuken moest verblijven. Dan de keuken gebarriceerd, 8 vallen gezet omdat ze er al eens 1tje had laten afgaan zonder ze erin zat. Heeft 4 nachten geduurd eer ik ze had.
  Dat was Jerry himself denk. Die was zo slim; Die at oftewel het lokaas op zonder de vallen afgingen oftewel gingen de vallen af en had ik ze niet. 7 keer heeft die vallen laten afgaan zonder ik ze kon pakken. Begon al te denken dat ik een rat had omdat ik ze niet te pakken kreeg met kleine vallen. Maar Eindelijk heb ik de rakker. Ik haat Die beesten. Waarom roeien ze die niet uit zeg. Ok, er zijn dieren die muizen nodig hebben als voeding maar hebben we echt die vogels slangen ook nodig die muizen eten. Toch niet denk. Die vinden wel andere food. Als ik geen geld heb voor een lekkere steak moet ik ook iets anders verzinnen toch. Dat was de slimste muis die ik ooit ben tegengekomen en heb er al heel wat op mijn deathlist staan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was inderdaad een slimme muis als ik het zo lees! Goed dat je hem toch hebt kunnen bijschrijven op je deathlist!

   Verwijderen
  2. Ik gebruik gewone plastic vallen die zeer effectief zijn. Elke dag een muis. Alleen vandaag vind ik 2 vallen met alleen de koppen er nog in. Het lijf is weg. Welk dier eet die muizen op? Het is in de garage.

   Verwijderen
  3. Wat apart zeg! Misschien een rat? Of een marter? Of katten?

   Verwijderen
 41. ik hoorde om 1:00 s'nachts iets bonkelen in de vuilnisbak binnen. ik vermoed dat het een muis of rat is ging ik snel naar mn slaapkamer en het is namelijk 1 uurtje geleden

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Ik heb gisteren eentje kunnen filmen. Was blijkbaar een vergeten pamper van mijn zoon waar een muisje lekker op af was gekomen. Ja als ze je recht in de ogen kijkt denk je awhhh... maar tzijn vieze stinkende rotbeesten. Ze woont ook precies buiten naast onze slaapkamerdeur. En ja mijn schoonzus had ook muisjes over dr benen lopen enkele jaren geleden.. pff..

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Ik heb ook sinds weken last van een muis. Hij zat eerst onder de planken van mijn vloer, maar inmiddels sinds 2 weken heeft hij een weg naar mijn slaapkamer gevonden. Ik heb mijn kat verschillende nachten mee naar boven genomen (slaapt op mijn bed) en andere nachten sliep ik niet thuis. Had de muis niet meer gezien dus dacht dat het had gewerkt. Tot de ochtend dat ik weer muizenpies en keutels in mijn bed onder mijn hoofdkussen vond. GATVERDAMME. Weer kat mee etc. En nu heb ik houten valletjes met pindakaas gezet maar de eerste dag/nacht zit er niets in. Wil hem echt zo snel mogelijk vangen want hij vreet mijn hele boxpring op.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. "muis-vriendelijk val":doe op het einde van een houten lepel, of plat stukje hout, een beetje pindakaas. balanceer deze op de rand van een kastje of tafel waar een muis komt. Zet een hoge emmer of vase onder waar de lepel uitsteekt. de bedoeling is dat de muis langs de lepel loopt en valt samen met de lepel in het vase of hoge emmer, moet wel hoog enough zijn dat de muis er niet kan uit springen. Laat het muisje los minstens 500 meter van huis, liefst 1 km anders vindt hij de weg terug! op deze manier hebben wij tientallen muizen gevangen!

  BeantwoordenVerwijderen