Muizenvallen: houten muizenval versus een moderne zwarte val

Muizenvallen

Sinds begin oktober hebben we al last van muizen in huis. In eerste instantie leken de simpele houten muizenvallen redelijk hun werk te doen. Mijn man heeft er ongeveer 5 muizen mee gevangen.

Houten muizenval


Maar het kwam steeds vaker voor dat de muizen de kaas van de houten muizenval afvraten! En dat is natuurlijk niet de bedoeling. We wilden dat ze in de val kwamen, niet dat ze het de muizenval als een soort snackmuur gebruikten.

Muizenvallen
Deze houten muizenval werkt niet goed genoeg

Dus kocht ik bij bol.com andere vallen.

Muizenvallen


Zwarte muizenvallen van plastic


De belangrijkste reden om juist voor deze muizenvallen te kiezen was de belofte dat je niet in contact hoefde te komen met de dode muis. Deze zwarte muizenval is 'hygiënisch'. 

Op bol.com krijgt hij de volgende omschrijving:


 1. Gevoelig plateau, slaat krachtig dicht
 2. Geschikt voor het vangen van muizen en kleine ratten
 3. Herbruikbaar
 4. Eenvoudig in gebruik
 5. Hygiënisch en duurzaam 
 6. Milieuvriendelijk 
 muizen in huis

Onze ervaringen met deze zwarte muizenvallen


De zwarte muizenvallen bevallen ons uitstekend. Dezelfde avond nog, had mijn man er al twee muizen mee gevangen. Omdat deze muizenvallen een soort apart bakje hebben waar het eten in zit, kan de muis niet snoepen zonder in de val te lopen. Daarin onderscheidt deze muizenval zich dus positief van de houten muizenvallen.

Ze zijn veel makkelijker te zetten


Een ander groot voordeel is dat deze muizenvallen veel makkelijker 'te zetten' zijn. Bij de houten muizenvallen sloeg de val heel vaak dicht, als mijn man hem probeerde te zetten. Extra irritant, omdat het muizen vervolgens wel lukte om de kaas er vanaf te eten! De houten muizenval was dus enerzijds heel gevoelig afgesteld, anderzijds weer niet.

Val voor muizen

Kwaliteit van het materiaal van deze muizenvallenDe kwaliteit van deze muizenvallen viel me bij het uitpakken eerst wel tegen. Ze voelen heel goedkoop, en echt van plastic. Daardoor leken ze me helemaal niet sterk. Maar tot dusver werken ze goed.

Mijn conclusie over de zwarte muizenvallen


Tot dusver zijn we erg tevreden over deze muizenvallen. Ze vangen beter muizen dan de houten muizenvallen. En daar was het allemaal om begonnen.

Dus heb je last van muizen in huis? Dan zijn deze vallen de moeite van het proberen zeker waard.

Praktische informatie over deze zwarte muizenvallen


Ik kocht 6 stuks van deze muizenvallen voor 21,95 bij bol.com. Fijne bijkomstigheid is dat ze ook geschikt zijn voor kleine ratten, hoewel ik toch mag hopen dat we die nooit in huis krijgen! Brrr!


rattenval

Blijf op de hoogte van nieuwe posts! Neem een gratis emailabonnement op Review Eerst!

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner
( Hide )
 1. Wat je er niet bij vertelt, is hoe en of de diertjes aan hun einde komen? Zijn ze op slag dood of maak je ze dan dood? Of laat je ze (half invalide) ergens een eind verderop weer los?
  Come on, the whole story please!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. gelukkig heb ik er geen last van...

  wel wat triest voor zo'n klein beestje

  maar veel keuze is er niet

  groeten

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vervelend dat je zo n last hebt van muizen binnen. Je moet er wel iets mee want voor je het weet heb je er zo een stuk of wat bij en is er af komen heel erg lastig.
  En voor zover ik het begrijp zijn ze op slag dood?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het gaat heel snel. Ik wil liever niet dat ze lijden, behalve dan die ene harde klap...

   Verwijderen
 4. Fijn dat deze muizenvallen beter werken.
  Kruipluik,meterkast en andere plekken waar kieren en gaten zijn dichtmaken. Zo komen ze niet binnen, én je isoleert je huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb bij Welkoop een muizenval gekocht waarmee je tot 10 muizen tegelijkertijd LEVEND kunt vangen. Het is een platte bak met doorzichtig deksel en aan 2 zijden 2 openingen met een soort ‘brug’ die naar beneden gaat, wanneer de muis erin loopt en weer omhoog gaat als de muis eroverheen is, waardoor deze er niet meer uit kan. Je zet deze val langs een muur (omdat muizen instinctief langs muren lopen). Je merkt vanzelf dat je een of meer muizen hebt gevangen (ik doe altijd pindakaas als lokmiddel in de val); muizen schijten zich een ongeluk, dus zodra je ziet dat er poep ligt, zit er een (of meer) muis in. Die kun je dan vervolgens ergens in een bos of langs een slootkant (ver genoeg van jouw huis) weer vrij laten. De val kost 15 euro.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klinkt als een efficiënte en diervriendelijke val Kitty. Dankjewel voor de tip!

   Verwijderen

Leuk dat je wilt reageren! Dat kan met het formulier hierboven. Doet het formulier moeilijk? Gebruik dan het formulier hieronder!

© all rights reserved
made with by templateszoo